MADDE HEMSIDA NYHETSBREV

NYHETSBREV – SNART DAGS FÖR SLUTSPEL!

SNART DAGS FÖR SLUTSPEL!

IK SÄVEHOF v VÄSTERÅSIRSTA HF (D)

Torsdag 14 mars kl. 19:00 – Partille Arena

  • Sävehof ligger tvåa i serien på 29 poäng och VästeråsIrsta ligger på nionde plats med 16 poäng efter 19 omgångar. Tre omgångar återstår.
  • I Västeråsirsta spelar vår gamle spelare Ida Rosenback, som nu i veckan blev uttagen i U-landslaget bl.a. tillsammans med fyra av våra spelare (Thea Kylberg, Emma Mihailovic, Stina Wiksfors och Felicia Granat.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

Madeleine Rehnberg Inför VästeråsIrsta! 

Född: 2004
Position i laget: Högersexa/högernia
Moderklubb: Hellton
Debut i A-laget: 2022 

Ute på högerkanten har vi börjat lära känna Madeleine Rehnberg allt bättre. Inte minst stack hennes insats mot H65 Höör i finalen av ATG Svenska Cupen ut på ett positivt sätt. Nu laddar hon om för säsongens sista seriematcher i Handbollsligan, samt ett stundande SM-slutspel. Allra närmast väntar torsdagens möte med VästeråsIrsta HF.

Den senaste tiden har det blivit mer och mer speltid för dig. Hur har det varit att få ökat förtroende från tränarna?

– Det är jättekul att få det förtroendet, att få möjligheten till mer speltid och att bli lite mer varm i kläderna. Om man bara kommer in på planen i några minuter så kan det annars vara lite stressigt, men med mer speltid känns det lugnare och tryggare.

Du stod för en riktigt stark prestation i finalen av ATG Svenska Cupen för ett par veckor sedan. Hur var det att vinna en titel med A-laget och dessutom vara så pass involverad?

– Jag tycker att det var jättekul att vi vann som lag och som grupp. För min egen del var det jättekul att kunna prestera så pass bra i en så viktig match. På något sätt blir det att man känner sig mer delaktig i vinsten, så för mig var det en jätterolig match som stärkte självförtroendet lite extra.

Ursprungligen kommer du från Karlstad, kan du berätta om din väg fram till att nu ha tagit en plats i Sävehofs damlag?

– Jag började i Hellton, men då fanns det inget 04-lag där, så från första början spelade jag med 02:orna. Sedan spelade jag extra vid till exempel USM med 04:orna, men det blev bara så att jag hängde med i 02:ornas takt. Andreas (Wallin) hade redan lite koll på mig som spelare, men i Sverigecupen där jag representerade Värmland fick jag visa upp mig mer i spelsammanhang. Sedan ville de ha hit mig till gymnasiet och då började jag NIU-handboll på Partille Gymnasium och i Sävehof.

Du gjorde debut i damlaget 2022, hur var det att nå hela vägen dit?

– När man kom hit kände man att det var en klubb där man måste prestera på varje träning, inte bara på matcherna. Så för mig var det en jättestor boost. Nu är man inne i det så mycket, men det är få som får den möjligheten. Jag är jättetacksam att just jag var en av dem som fick den möjligheten.

Framförallt har det blivit mycket speltid som högersexa för dig, men annars är du väl även en kraft att räkna med på nio meter?

– Ja, absolut.

Har du pratat mycket med Ida Sembe och Carmen Martín om rollen som högersexa?

– Ja, jag försöker verkligen få alla tips och tricks jag kan få. Att springa på kontring kan man ju alltid göra, men det är mer avsluten och lägena som är väldigt nytt för en. Jag ber väldigt ofta om tips och råd, samtidigt som de också är duktiga på att ge mig råd om de ser något som de tycker att jag ska testa eller försöka ändra på. Då säger de alltid till och jag tar gärna emot det.

Har du spelat högersexa någon gång tidigare eller har du bara varit på nio meter?

– Jag har kunnat köra kant i div-ett och på någon enstaka träning om det inte har funnits folk. Då fokuserade jag inte så mycket på hur man ska tänka i lägena, utan då sköt man mest bara skotten. Nu blir det att man nöter avslut.

På torsdag är det dags för match igen när ni spelar mot VästeråsIrsta. Hur vill ni studsa tillbaka efter förlusten mot Kristianstad i förra omgången?

– Det gäller bara att visa att vi är väldigt duktiga när vi väl får till det. Det ska vi kunna göra varje match, men nu ska vi verkligen visa hur mycket det betyder för oss, kämpa för varje boll och försöka ta en vinst.

 

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR TORSDAGENS MATCH! 

IK Sävehof har laddat om igen efter förlusten mot Kristianstad HK i den senaste omgången. Här berättar huvudtränare Jesper Östlund vad som behöver förbättras till torsdagens match mot VästeråsIrsta HF i Partille Arena.

Det blev förlust med 40–41 borta mot Kristianstad senast. Vad känner man som tränare när det blir så pass mycket mål och dessutom noll poäng med sig?

– En oerhörd besvikelse. Vi ska aldrig släppa in så många mål mot ett svenskt lag. Jag känner mig ytterst delaktig i förlusten och är ansvarig över att laget ska prestera bättre än vi gjorde.

Det är fortsatt jämnt i tabelltoppen, men nu har Skuru fått en lite större marginal att gå på. Hur förhåller ni er till det och hur mycket väger en serieseger?

– Vi inser ju att vi förmodligen miste chansen till serieseger i helgen. Vi ska försöka vinna de tre sista matcherna och komma in i slutspelet med vind i seglen. Vi har påbörjat en process nu där vi ska försöka toppa upp formen till slutspelet.

Inför Kristianstad-matchen var det landslagsuppehåll. Hur utnyttjar ni tiden nu när antalet matcher minskat under en period?

– Just detta landslagsuppehåll gav vi tjejerna en längre ledighet. Vi hade haft en tuff period med mycket matcher och få tillgängliga spelare, så ett par dagars återhämtning och egen fysträning behövdes verkligen.

Ni ställs mot VästeråsIrsta i Partille Arena på torsdag. Vad kommer att krävas för att ta två poäng?

– Vi har pratat om vad som gick fel i försvarsspelet senast och har lagt det största fokuset där. Förhoppningen är att vi ska kunna koppla på en annan aggressivitet och vara mycket tätare kring bollhållare.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..