Line-nyhetsbrev

NYHETSBREV – SISTA DAMSERIEMATCHEN INNAN SLUTSPEL!

Onsdag 22/3

19:00 IK SÄVEHOF – SKARA HF 

  • Inför sista omgången leder våra damer serien på 40 poäng. Skara ligger 7.a och är klara för slutspel. Om Skara tappar en placering väntar Sävehof även i kvartsfinalen (under förutsättning att Kungälv vinner och Skara förlorar, dessutom har Skara 3 fler plusmål).
  • Sävehof och Skara har mötts 10 gånger i damligan. Sävehof har 9 segrar och en match har slutat oavgjort.
  • Första kvartsfinalen kommer att spelas i Partille Arena antingen nästa tisdag eller onsdag (28 – 29/3).

Kom och stötta våra tjejer till en seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

TRÄNARE JESPER ÖSTLUND

Efter förra veckans poängtapp mot VästeråsIrsta har IK Sävehof revansch att utkräva. Inför den sista grundserieomgången, där laget ställs mot Skara HF, berättar huvudtränare Jesper Östlund här om vad han vill se för annorlunda spel jämfört med senaste matchen.

Det blev förlust borta mot VästeråsIrsta i senaste omgången. Vad låg bakom att det blev så?

– Vi var väldigt besvikna efter den insatsen. På något sätt känner vi väl att vi har flugit iväg lite väl mycket efter matchen vi gjorde i Höör för tre veckor sedan. Vi har fallit ifrån lite vad gäller grundbultarna med våra värderingar och det vi har bestämt. Jag tycker inte att vi tog oss an matchen tillräckligt bra, utan vi gick in och åkte med en halv skridsko och trodde att vi skulle vinna ändå. Då blir man ofta straffade i vilken sport som helst. Nu har vi haft ett längre möte kring det och benat ut vad vi ska göra för att inte hamna där igen.

– Samtidigt vill jag inte ta något ifrån Västerås. De gjorde en jättebra match och känner sig stolta över den. Det är dock två sidor av ett mynt och jag väljer att se till vad vi gjorde. Nu ska vi försöka se till att det inte händer igen.

Finns det något ni kan ta med er från att det blev den typen av insats just inför slutspelet?

– Om jag får välja så ska den inte komma alls, men det är bättre att den kom nu och inte om en månad. I grund och botten så handlar det om att ta det back to basic och spela efter vår värdegrund och det vi har tagit fram. Med mötet så har vi fått ett bra startskott igen och efteråt hade vi även en bra träning.

Känns det snopet att vara så nära en perfekt säsong i grundserien, men att inte nå hela vägen fram?

– Det är klart att vi hade velat göra det, men vi agerade inte för det i onsdags och någonstans får vi skylla oss själva. Jag är en sådan tränare som ofta tittar framåt och vill inte vara kvar i det förflutna, så nu ska vi se till att komma upp på hästen igen!

Vilken typ av insats vill du se från laget på onsdag när det är Skara som står för motståndet?

– Jag vill att vi ska kriga för varenda boll i försvarsspelet och slita för varandra. Vi ska vara framåtlutade i kontringsspelet, hänsynslösa och ha smartness i anfallsspelet. Det är väldigt mycket som jag vill ska se annorlunda ut jämfört med förra veckan.

 

LINE BERGFELDT INFÖR SKARA PÅ ONSDAG!

Född: 2004

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2022

På onsdag avslutas grundserien med match mot Skara HF. Då ska IK Sävehof försöka studsa tillbaka från förlusten mot VästeråsIrsta. Line Bergfeldt menar att bästa receptet är att släppa den matchen och helt enkelt se till att spela efter lagets styrkor för att ta sig tillbaka till vinnarspåret.

Hur har tiden sedan förra veckans förlust borta mot Västerås varit?

– Vi har såklart pratat om förlusten och kollat på lite klipp där vi har sett vad vi gjorde fel och vad vi gjorde bra. Det handlar om att försöka släppa förlusten och fokusera på nästa match.

Här under säsongen fick du ta klivet upp bredvid Johanna Bundsen när Wilma Kroon Andersson lämnade laget. Hur är det att ha fått den chansen?

– Såklart är det en jättemöjlighet för mig att ta steg framåt i min utveckling. Såklart var det även tråkigt att Wilma lämnade, hon har hjälpt mig mycket tidigare när jag har fått chansen att spela och träna. Att nu få träna med Bundsen är väldigt inspirerande, hon har mycket kunskaper som jag hela tiden försöker suga in.

Kan du gå in på någon detalj som Bundsen har tryckt lite extra på?

– Positionering, avstånd och hur man väljer att parera är några saker jag tycker att hon är bra på. Så det är något jag försöker efterlikna.

Förutom att vara en del av A-laget så spelar du även med S-hof och i helgen var du med i USM. Hur mycket handboll blir det för dig?

– Det blir en del. Jag går också på Partille Gymnasium så då blir det även morgonträningar. Det blir mycket tid i Partille Arena, vilket jag tycker är kul. Jag trivs väldigt bra och gillar att vara omgiven av många personer. Sedan är det väldigt motiverande att träna och bli bättre. I slutändan vill man stå som vinnare, det driver en framåt!

Vad håller du som din starkaste prestation hittills den här säsongen?

– Jag får ju inte riktigt lika mycket speltid i damlaget som i juniorerna, så jag skulle nog säga att en av de bästa prestationerna var mot Alingsås i div-ett när vi vann serien. Det var en bra prestation från både mig och hela laget. Dels var det jättebra försvarsspel, vilket sätter grunden för oss målvakter. Sedan hade jag också några goa extra-räddningar, som man kan ha någon gång ibland.

Vad är den största skillnaden nu när du spelar med damlaget?

– Främst att allt går mycket snabbare, men även att det överlag är mer kvalitet på spelarna. Här får man försöka ändra sin taktik utifrån vilka spelare man möter, innan har jag gjort min egen grej. Vi övar mycket med att kolla på klipp för att till exempel se hur vi ska stå. Det gjorde jag inte på samma sätt tidigare.

På onsdag avslutar ni grundserien med match mot Skara. Vad kommer krävas för att plocka två poäng?

– Jag tror det kommer krävas att vi släpper förlusten mot Västerås och går in med härlig inställning och ser till att göra det som vi är bra på!

 

#sävehof #gulsvartmagi 

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..