GZIM-SALIHI-NYHETSBREV

NYHETSBREV – SEMIFINAL 1 HERRAR!

19.00 SÄVEHOF – YSTADS IF (H)

Torsdag 4/5

  • Förra året förlorade vi semifinalen mot just Ystads IF med 3 – 1 i matcher. De vann senare SM-guld. Ystad med mångfaldige landslagsspelaren Kim Andersson som var en av de mest tongivande spelarna i Sävehofs mästarlag 2004 och 2005.
  • I årets serie vann Sävehof båda matcherna. 29 – 26 hemma och med uddamålet borta (23 – 24).
  • Sävehof slutade 2.a i serien och Ystad blev 3.a.
  • Den interna skytteligan i slutspelet toppas av Elias á Skipagøtu med 21 mål följd av Sebastian Karlsson (18) och Adam Blanche (17).

NU FYLLER VI PARTILLE ARENA OCH STÖTTAR HERRARNA TILL EN SEGER!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

GZIM SALIHI

Född: 1998

Position i laget: Högernia

Moderklubb: Nödinge SK

Debut i Sävehof-tröjan: 2015

Precis som i fjol väntar Ystads IF i semifinalserien för IK Sävehof. Inför match ett mellan lagen berättar högernian Gzim Salihi att det är fokus på det som ska ske här och nu, snarare än att någon speciell vikt läggs vid vad som hände vid den här tidpunkten för ett år sedan. Första ronden mellan lagen spelas på torsdag i Partille Arena.

Hur är det med slutspelskänslan?

– Den har börjat komma igång igen efter landslagsuppehållet. Det har varit lite tråkigt med ett så här långt uppehåll, men nu börjar slutspelskänslan som sagt komma tillbaka.

Hur har ni gjort för att försöka hålla uppe den känslan under de här veckorna?

– Vi har väl försökt behålla den till viss del, men vi har också försökt att inte tänka så mycket på slutspelet här under uppehållet när det inte har varit några matcher. Nu har vi försökt komma in i det igen och det känns bra!

Om du blickar tillbaka på kvartsfinalserien mot Eskilstuna GUIF, vad var det som gjorde att ni tog er vidare därifrån?

– Att vi höll oss till vårt taktiska upplägg som vi lade upp inför varje match och att vi gjorde det till 110 procent. Alla i laget var med och bidrog på sitt eget sätt.

Hur känner du kring konkurrensen som är på din position?

– Det är kul att vi är tre bra högernior. Det gör att vi pushar varandra och blir bättre för varje träning, så vi utvecklas ännu mer hela tiden.

Vilka egenskaper hos dig själv försöker du framhäva för att visa att det är du som ska spela?

– Jag försöker framhäva min explosivitet och den smartness jag har i anfallsspelet. Samtidigt har jag min rutin, jag är ju en av de äldre spelarna nu, så jag försöker bidra med rutinen som jag har. Man har varit med i tidigare slutspel och den här typen av matcher, så där försöker jag bidra med både det taktiska och även direkt i spelet.

Hur tror du att den här semifinalserien mot Ystad kommer att se ut på planen?

– Jag tror att det kommer smälla på ganska bra och vara väldigt tajt. Det kommer vara de små marginalerna som avgör, samtidigt som det är ett schackspel mellan tränarna. “Micke” (Apelgren) och (Oscar) Carlén är två handbollsgenier, så det kommer bli en taktisk kamp.

Pratar ni något i termer om revansch sett till förlusten mot just Ystad i slutspelet för ett år sedan?

– Vi har inte snackat så mycket om fjolåret, så det har vi inte lagt någon krut på.

 

MICHAEL APELGREN

I semifinalduellen mot Ystads IF har IK Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren en förhoppning om att få uppleva ett kokande Partille Arena som är med och bär fram laget till segrar. Den viktiga första matchen mellan de två topplagen spelas i Partille Arena på torsdag med avkast klockan 19:00.

Hur mår laget efter det långa uppehållet som har varit sedan kvartsfinalvinsten mot Eskilstuna GUIF?

– Det känns som att alla är förväntansfulla. Det är klart att det har blivit en paus från Sävehof på många sätt, de som har varit här har kunnat slappna av lite, medan vi har några som varit iväg på landslagsuppdrag. Bland annat har Färöarna tagit sig till sitt första mästerskap, sedan har vi haft andra som varit iväg med U-landslaget, Felix Möller har spelat med A-landslaget och Simon Möller har gjort sina första träningar med A-landslaget. Som helhet är det en god stämning där alla har lite olika ingångsvärden.

Det blev dubbla vinster i seriespelet mot Ystads IF. Har det någon betydelse inför matcherna som väntar mot dem nu?

– Nej, jag tror nästan det bara är en nackdel. Det gör att folk snackar om oss, men det var egentligen Ystad som hade de matcherna, men sedan så lyckades vi vända under de sista fem minuterna. Vi behöver vara mycket bättre jämfört med vad vi presterade i de matcherna, det var nästan klantigt av Ystad att de inte tog det. De ledde ganska klart i båda matcherna och var det bättre laget, men så lyckades vi ändå vinna. Kanske berodde det på att det var mycket spel i Europa för Ystads del.

Vad tror du kommer fälla avgörandet sett över semifinalserien som helhet?

– Det är de små sakerna. Vi tränare kommer försöka med våra taktiska grejer, men i slutändan kommer det handla om vilka spelare som levererar det extra. Vem som klarar av att vara bättre än motståndarnas spelare på motsvarande position kommer att vara viktigt.

Går det att sätta ett värde på hur viktig första matchen på torsdag kommer att vara för resten av serien?

– Det är svårt att rangordna värdet, men vi förlorade första matchen förra året och vann sedan inte i Ystad. Då gick de vidare, så första matchen här blir väldigt viktig. Det var en extremt bra publik nere i Ystad förra året, så det gäller att vi möter upp ordentligt med publik i Partille Arena på torsdag. Vi har spelat till oss hemmaplansfördel genom att komma tvåa i serien, så det gäller att Partille-publiken möter upp!

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..