SIMON MOLLER NYHETSBREV

NYHETSBREV – SEGER I FÖRSTA MATCHEN I EUROPEAN LEAGUE!

SEGER I FÖRSTA MATCHEN I EUROPEAN LEAGUE!
Tisdagen 24 oktober
18.45 IK Sävehof – Gorenje Velenje (Slovenien) (H)

  • I första omgången i gruppspelet vann såväl Sävehof som Gorenje Velenje sina matcher med 8 bollar.
  • I gruppen spelar även Pfadi Winterthur (Schweiz) och REBI Cuenca (Spanien).
  • De 2 bästa lagen i gruppen går vidare till Playoff och fortsatt spel i Europa.
  • För er som är mer intresserade av European League: https://ehfel.eurohandball.com

Kom och stötta våra herrar!

OBS! ENDAST MOTORVÄGSSIDANS LÄKTARE

 

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

SIMON MÖLLER INFÖR GORENJE!

Född: 2000

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2017

Lagkapten Simon Möller briljerade i säsongens första Europa-match när det blev vinst borta mot Cuenca i Spanien. På tisdag är det dags för nytt möte i EHF European League när storebror Möller och hans lagkamrater tar emot slovenska Gorenje Velenje i Partille Arena.

Hur känner du kring lagets form?

– Just nu är den bra! Vi har tagit tre raka vinster efter de två förlusterna mot Hammarby och Skövde. Det var kanske inte en missräkning, men att förlora två matcher i rad är för dåligt. Så jag är extra glad över att vi lyckades hitta tillbaka till vårt spel och tillbaka till vinnarspåret efter de tunga förlusterna. Försvars- och målvaktsspelet var inte bra i de två matcherna, men nu har vi hittat tillbaka.

Det blev vinst mot Cuenca i första Europa-matchen och nu på tisdag väntar ny match mot internationellt motstånd. Kan du förklara vad som är speciellt med att spela mot lag från andra delar av Europa?

– För det första så har man inte alls så bra koll som man har på motståndet hemma i Sverige. Det är sällan som man har mött ett lag eller ens en enskild spelare i det andra laget, så det är en speciell situation. Man får leta lite matcher och bilda sig en uppfattning på rätt så få matcher som man har tillgängliga på video. Sedan är det också en annan grej rent spelmässigt. Till exempel är de rätt bra på att dra ner på tempot och på att se till att matchbilden hamnar till deras fördel. Deras styrka är inte alltid det egna spelet, utan oftast på att göra motståndarna dåliga. I Sverige fokuserar vi mer på vårt eget spel, medan de utnyttjar motståndarnas svagheter och gör det till deras styrka. Så det vi möter på tisdag kommer att bli lite skillnad, där Gorenje säkert vill dra ner på tempot och ta bort vårt kontringsspel. Då blir det viktigt att vi istället drar upp tempot och ser till att springa med dem. Vi vill att de ska behöva spela på våra premisser.

Ni ställdes ju mot Gorenje Velenje även för ett par säsonger sedan. Vad minns du från de matcherna?

– Jag minns att det var en bortamatch som var väldigt högljudd med mycket folk i hallen. Så är det alltid på bortaplan i Europa och nu senast mot Cuenca tror jag aldrig att jag har varit med om en så högljudd hall. Även om vi har bra publik i Sverige också, så är det inte riktigt vad vi är vana vid, utan det är ett annat klimat mot motspelare och domare. Vi lyckades ändå vinna mot Gorenje borta senast. När vi sedan mötte dem på hemmaplan så var vi redan klara för att bli tvåa i gruppen, medan de hade massor att spela för. Vi valde att gå runt på mycket folk, bland annat många juniorer som annars inte spelade så mycket på den tiden. Vi förlorade med ett eller två mål, men var ändå nära att vinna med ett typ av B-lag. Så i första hand tar vi med oss bortamatchen mot dem som var en stor vinst för oss.

I flera matcher har du stått för enorma prestationer den här säsongen. Vad kommer du göra för att se till att du kan fortsätta leverera på topp även fortsättningsvis?

– Det handlar om att fortsätta jobba på den vägen som jag har börjat på nu. Det gäller helt enkelt att fortsätta spela mitt spel ihop med försvaret. Där har vi steppat upp i de tre senaste matcherna. Jag behöver försvaret och försvaret behöver mig. Inför matchen ska vi kolla på video och på matchen handlar det sedan bara om att köra och dra nytta av energin som vi kan få från vår publik i arenan.

 

 

 

MICHAEL APELGREN INFÖR DEN FÖRSTA MATCHEN HEMMA I EUROPEAN LEAGUE!

Säsongens första hemmamatch i EHF European League är här – och vi har att göra med en nyckelmatch direkt om vi får tro huvudtränare Michael Apelgren. Både IK Sävehof och tisdagens motståndare, Gorenje Velenje, plockade två poäng i premiäromgången, nu får vi se vilket av lagen som tar klivet upp på förstaplatsen i gruppen efter två omgångar.

Det känns som att ni har haft ovanligt lång tid att förbereda er inför en Europa-match. Håller du med?

– Både och. Det blir lika mycket tid att lägga ner varje gång, men den här gången blir det inte lika pressat. När vi gick in i förra veckan hade vi två raka förluster och skulle möta Alingsås, Amo och sedan även den första Europa-matchen, allt inom loppet av en vecka. Mentalt var det tufft efter att ha legat risigt till efter två torsk, så även om vi alltid tränar på, så har det varit ganska skönt att få lite paus nu.

Vad låg bakom vinsten mot Cuenca i Spanien förra veckan?

– Framförallt var det bra målvakts- och försvarsspel som gjorde att vi hade överläge hela tiden. Det var en extremt hög ljudnivå med deras supportrar, så det var viktigt att vi fick vara i överläge. När det blåste som mest var det svårspelat.

Det är fortfarande ett ungt lag som du är tränare för, men känner du att ni har en viss rutin att falla tillbaka på när ni spelar i Europa den här säsongen?

– Man märker att några av de unga börjar förstå vad det handlar om när det kommer till att spela på bortaplan i Europa. Det är positivt att kunna hantera situationer även när livet känns lite orättvist, vilket det är på bortamatcher i Europa.

Hur går dina tankar inför matchen mot Gorenje Velenje på tisdag?

– Det är ett bra lag som leder den slovenska ligan. De är inte helt olika oss själva i och med att de har bollskickliga spelare som inte skjuter alltför mycket utifrån.

Går det att säga att vi har att göra med en tidig nyckelmatch på tisdag?

– Ja, det tycker jag. De leder den slovenska ligan och för vår del är det vår första hemmamatch i Europa den här säsongen. Jag hoppas att vi får bra stöd från läktaren och det hade varit gött att få en liten klack från kamikazes, det har vi inte fått hittills i år. När vi spelade borta mot Cuenca var det magiska supportrar, så jag hoppas att vi kan få till något liknande.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..