Michael_nyhetbrev hemsida

NYHETSBREV – PUBLIKTILLSTRÖMNING

PUBLIKTILLSTRÖMNING

– 2 400 biljetter sålda
– Sävehofdagen och seriefinal

FREDAG 16 februari
19.00 IK Sävehof – IFK Skövde (h)

– En toppmatch. Sävehof leder Handbollsligan tätt följt av IFK Skövde (tvåa)

– 16:30-18:45   Ett tjugotal partners skapar aktiviteter utspridda i hela arenan

– Tack: Partille Energi, NTEX, Adidas, Skyltfabriken, Toyota, Cederleüfs & Mannheimers, OnePartnergroup, Nääs Fabriker, SEB, Länsförsäkringar, John Scott´s Partille, OBOS, Corem, Allum, Teamtastic, GeBlod, Jump Yard, GLC, Wellibites och Triumf Glass.

 

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL INFÖR SERIEFINALEN!

I fredagens toppmatch i Handbollsligan hoppas huvudtränare Michael Apelgren få ett stort stöd från Partille Arenas läktare. Efter en lång bortaresa tidigare i veckan behöver IK Sävehof få med sig all energi som är möjlig när IFK Skövde kommer på besök för att kämpa om två viktiga poäng.

Hur är känslan när du blickar tillbaka på tisdagens match i European League borta mot Nexe?

– Det är dubbla känslor. Jag är såklart besviken över att det inte blev någon poäng, samtidigt som jag är stolt över vilken otrolig insats det faktiskt var. Som lag har vi tagit steg där vi lär oss att spela på den här typen av bortaplaner där det är annorlunda förutsättningar. Då måste man se till att hantera det och inte vara naivt svenska, det tycker jag vi gjorde väldigt bra.

Går det att sätta ord på Simon Möllers prestation med bland annat fem straffräddningar bara i den andra halvleken?

– Otrolig. Och det är kanske det som behövs i en sådan här match. De är ju riktigt bra, plus att spela i Kroatien på bortaplan, i det här fallet Nexe borta, då får man lite domslut emot sig och då behöver man räddningar. Så det vi egentligen bommade mest på var att vi hade lite för dålig utdelning på våra fria chanser. Det var Kroatiens landslagsmålvakt som vi mötte, så det är en riktigt svår bortamatch där vi fortfarande hade chansen att få poäng när det var tjugo sekunder kvar att spela.

I en av timeouterna nämnde du att ni skulle få chansen att komma ikapp. Hur kunde du vara så säker på det trots att det var underläge och tuffa förutsättningar?

– Det låg någon sorts känsla i luften där jag tror att de kände att “vad håller på att hända, Sävehof är lite jobbiga i dag?”. Därför fick jag den känslan och det var gott att det blev på det sättet. Jag är väldigt stolt över att vi gjorde en så pass bra match och att vi var där och nosade.

Nästa uppgift är seriefinal i Handbollsligan när ni på fredag möter tabelltvåan Skövde. Vad är din känsla inför den matchen?

– Det är en extremt stor och viktig match. Skulle vi vinna den så tror jag att vi sätter in en jättespik för att kunna vinna serien, så det är en jätteviktig match. Det gäller för oss att samla energi. Jag hoppas att det kommer mycket folk till hallen, för de här resorna i Europa tar väldigt mycket. Det är tio timmar enkel resväg, så tjugo timmars restid på tre dagar plus en match, då gäller det att vi får med oss ett publiktryck så att vi får den energi som krävs för att vinna en så pass viktig match.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..