Stina_hemsida

NYHETSBREV – OMGÅNG 14 I HANDBOLLSLIGAN

OMGÅNG 14 I HANDBOLLSLIGAN

ONSDAG 24 januari
19.00IK Sävehof – Skövde HF (D)
– Efter förlust i förra omgången mot Höör ligger Sävehof tvåa i serien. Vid seger mot Skövde så är det åter serieledning.
– Skövde har inlett serien med 6 vinster och sju förluster och ligger just nu strax under slutspelsstrecket.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

STINA WIKSFORS INFÖR SKÖVDE! 

Född: 2004
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2021

Ansvaret för Stina Wiksfors har vuxit under säsongen. I senaste matchen mot CSM Bukarest i Champions League blev det gott om speltid för IK Sävehofs egenfostrade mittsexa. Nu gör hon sig redo för kamp om nya poäng i Handbollsligan när Skövde HF gästar Partille Arena på onsdag!

Ni kommer närmast från en lång bortaresa till Rumänien. Hur är det att åka på en sådan resa tillsammans med laget?

– Det är superkul att få möjligheten att åka iväg med laget på sådana resor. Även att få möta så pass bra lag som det är i Champions League och möta spelare man annars inte skulle ha mött till vardags.

Det är förstås alltid tufft att förlora, men för egen del gjorde du fyra mål mot ett topplag i Champions League. Ger det någon form av självförtroendeboost för dig?

– Det är klart att det är kul att lyckas komma till lägen mot sådana bra lag, men jag missade även en del. Att bara komma till lägen är jag glad över mot dessa bra lagen, men i just den här matchen hade jag önskat mer av mig själv och att jag hade satt dit lite fler mål.

Vilken typ av coachning och instruktioner får du nu när kollegan på mittsex, Thea Blomst, varit borta från spel?

– Coachningen är inte så olik jämfört med hur det var innan, men det är en annan grej att spela nästan 60 minuter med så här tajta matcher. Det är lite speciellt, men det är bara att köra på och göra så gott jag kan. Det är det jag har fått till mig att göra också.

Blickar vi på seriespelet här hemma i Handbollsligan blev det förlust senast mot Höör. Grämer ni er fortfarande över de tappade poängen där?

– Just där och då efter matchen var det deppigt. Vi hade egentligen mer att komma med och var inte alls nöjda med prestationen som vi gjorde där nere. Vi får försöka ta det som tändvätska och bara försöka jobba med oss själva och ta med oss de grejer vi vill förbättra från den matchen.

Är det något specifikt som du tänker att ni vill förbättra?

– Just från den matchen var det väl tuffheten. Även skarpheten behöver förbättras både bakåt och framåt.

På onsdag står nya poäng på spel. Hur går tankarna inför matchen mot Skövde?

– Det blir en rolig match mot Skövde. De är ett bra lag, så det blir roligt att spela en seriematch hemma i arenan igen. Vi är taggade och ser fram emot det!

JESPER ÖSTLUND INFÖR SKÖVDE! 

Viktiga poäng i toppstriden av Handbollsligan står på spel när IK Sävehof tar emot Skövde HF i Partille Arena på onsdag. Inför avkast delar huvudtränare Jesper Östlund här med sig av sina tankar.

Hur skulle du sammanfatta helgens match mot Bukarest?

– Tidigare har vi pratat om prestation kontra resultat i de här matcherna där vi möter världslagen. Framförallt på bortaplan är vinstchanserna otroligt små och man får fokusera mer på prestationen. Mot Bukarest tycker jag att vi gjorde 45 bra minuter, men där det var en kvart där de manglade oss. Det är inte så konstigt att de spänner bågen under en period av matchen och då låste sig spelet för oss den här gången. Så vi kommer ta med oss många saker, men när det är den nivån på laget och inför en sådan kuliss på bortaplan så är det väldigt svårt. Jag skulle säga att vi kommer därifrån med en klart godkänd prestation.

– I den situationen som vi är i, med sju spelare borta från ursprungstruppen, så är det tufft. Vi matchar med få spelare och det är många som inte har erfarenhet som får stå i det och kriga. En sådan som Stina Wiksfors gjorde en helt fantastisk match nu när hon var helt ensam på mittsex. Hon är född 04:a och spelade division ett och juniorhandboll för ett år sedan. I den här matchen hade hon det kanske lite tufft i själva avsluten, men annars landar hon på tio mål om hon skulle smälla dit dem. Det kanske saknas lite fysik att stå emot deras treor, men det är bra att komma till så många lägen som Stina gjorde. Sedan gjorde (Ida) Sembe sex mål på sex avslut och Elin Ernelind stod för en bra match igen. Spelmässigt kändes det som att vi hittade tillbaka till någonting i vårt sju-sex-spel också. Det använde vi en del i början av serien, men inte så mycket den senaste tiden, så det var skönt att göra det bättre där igen.

Med Olivia Mellegård och Stella Huselius på skadelistan har förutsättningarna förändrats på den positionen jämfört med när ni klev in i den här säsongen. Hur resonerar du framåt när Ernelind är den enda renodlade vänstersexan i truppen?

– Just nu så har A-truppen bara en vänsterkant, så Elin kommer behöva växa in i det väldigt fort. Där tycker jag att det har hänt väldigt mycket på bara två-tre veckor, så det är kul att se. I det läget som vi är i nu så är det bara att köra och inte spara på något. Sedan har vi alternativ i juniorlaget (Emma Andersson) som är duktig och vi har även niometersspelare i A-truppen som kan stötta upp, så Elin behöver inte känna sig helt ensam. Det är väldigt tufft att tappa två spelare på samma position under en säsong, för om man får en skada på en viss position så brukar man kunna lösa det, men nu blir det kämpigare. Elin kommer få ett stort ansvar och jag tycker redan att det börjar hända lite.

Hur ser frånvaro-läget ut i truppen som helhet just nu?

– Vi har tre korsbandsskador och sedan har “Foppa” (Johanna Forsberg) varit borta hela säsongen. Carmen (Martín) och Thea Blomst hoppas vi kommer tillbaka snart. Men jag skulle säga att det är lite kämpigt just nu och vi har inte den där bredden som man kanske brukar ha i Sävehof. Efter förutsättningarna som är givna tycker jag ändå att vi har gjort det väldigt bra. Vi är i pole position i serien, Final Four i cupen och har gjort en handfull bra matcher i Champions League. Vi har dock även blivit överkörda i några matcher där, vilket är rätt rimligt. Nästa match i Champions League ser vi som den största vinstchansen. Som helhet har vi fortfarande alla möjligheter att göra det till en guldfylld vår, men vi behöver hålla oss så skadefria som det är möjligt nu.

I nästa seriematch ställs ni mot Skövde. Vad blir viktigt att tänka på mot dem?

– Som vanligt mot Skövde gäller det att ha koll på Elma Örtemark som är en väldigt duktig handbollsspelare. De kommer med mycket fart, så jag skulle gissa på att det kommer springas en hel del. I senaste matchen mot Skövde fick vi en fullträff på bortaplan och vann med fjorton mål. På hemmaplan förra året så fick vi däremot avgöra i sista sekunden, så det är ett lag vi har respekt för. Målsättningen är att vinna och ta tillbaka serieledningen!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..