16-9_Johanna-Bundsen-Kvartsfinal-3-2

NYHETSBREV – KVARTSFINAL 3 DAMER!

Lördag 15/4

14:00 IK SÄVEHOF – KUNGÄLV HK

  • Två klara segrar i de första matcherna mot Kungälv. Nu finns chansen att säkra semifinalplatsen.
  • Den interna skytteligan i slutspelet efter de två första matcherna toppas av Ida Sembe med 11 mål.
  • Och tittar man internt på bästa målskyttar genom tiderna i damligan så har Johanna Forsberg tagit sig in på Topp 25 listan med 416 mål. 1: a på listan är Daiva Zinkeviciene med 1 457 mål.

Kom och stötta våra tjejer till en seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

HUVUDTRÄNARE JESPER ÖSTLUND INFÖR KVARTSFINALEN! 

På lördag finns det möjlighet för IK Sävehof att säkra en plats i semifinalrundan av slutspelet. Inför tredje ronden mot Kungälvs HK delar huvudtränare Jesper Östlund här med sig av sina tankar inför matchen.

Hur har det varit att ha ett landslagsuppehåll här i början av slutspelet?

– För vår del har det blivit lite rörigt i och med att både jag och en massa spelare har varit iväg på olika landslagsuppdrag. Vi har väl inte kunnat jobba på små detaljer eller större taktiska grejer, utan de som har varit hemma har främst jobbat med individuell utveckling. Samtidigt fick vi en träning tillsammans i torsdags och en i fredags, så det känns som att vi har bra koll på vad vi ska göra.

Vad är du mest nöjd med av det ni presterat i de två första matcherna?

– Jag är nöjd med att vi har avgjort matcherna väldigt snabbt båda gångerna, i stort sett har det varit klart i halvtid. Såklart är målsättningen att vi ska göra något liknande, där vi sätter gasen i botten från start, även på lördag. Kungälv är ett bra lag som bland annat har slagit Skuru borta och vi har respekt för uppgiften, så jag förväntar mig att laget går in och glöder. I min värld finns inget annat – det är slutspel och då kan allt hända. Vi ska gå in och vara oss själva.

Var ser du störst utvecklingspotential inför de kommande matcherna?

– Som sagt tycker jag att vi har gjort det väldigt bra hittills. Det är väl andra halvlek senast, där vi kanske slog av lite väl mycket på takten. Sedan har vi utvecklingspotential i hur vi hanterar deras mittsexa. Hon har gjort det bra i två matcher, så henne behöver vi hålla bättre koll på. Utöver det behöver vi hålla nere de tekniska felen och såklart finns det utvecklingspotential i alla delar av spelet, men jag tycker ändå att vi har presterat på en hög nivå.

Hur noggrant har du följt övriga kvartsfinaler?

– Just nu följer jag mest Skuru – VästeråsIrsta. Om vi vinner mot Kungälv så är det något av de lagen vi ställs emot, men jag har inte börjat jobba mot något av de lagen ännu. Först ska vi vinna kvartsfinalserien och sedan lägger vi fokus på Västerås och Skuru i sådana fall. Absolut störst fokus lägger vi såklart på den matchen vi själva ska spela.

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..