1920_1080_Nyhetsbrev_MaiKragballe

NYHETSBREV INFÖR SKÖVDE HF!

LIGA ETTAN MÖTER LIGA FEMMAN!

Onsdag 30/11

19:00 SÄVEHOF – SKÖVDE (DAMLIGAN) 

  • Kul att ligan kommit igång igen efter en månads EM-uppehåll. Och kul att se EM spelarna Johanna Bundsen och Nina Koppang.
  • Johanna Bundsen spelar sin 208:e match i damligan för Sävehof och placerar sig på 12.e plats genom tiderna.

Kom och stötta våra tjejer!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MAI KRAGBALLE

Född: 1997

Position i laget: Mittnia

Moderklubb: FIF

Debut i Sävehof: 2022

På nio meter har Sävehof fått ett intressant, danskt nytillskott den här säsongen. Mai Kragballe spelade senast i franska Neptune de Nantes och har snabbt acklimatiserat sig till Partille-miljön där hon tillhör toppen i såväl den interna skytte- som assistligan. Inför onsdagens seriematch mot Skövde HF kan vi här lära känna Mai lite bättre!

Vad är ditt intryck av Sävehof som förening under de månader du har varit här hittills?

– Jag tycker att det är en jättebra förening. Utan tvivel är det väldigt professionellt med en massa bra folk här. Jag tycker också att det finns en bra tråd inom föreningen mellan ungdomsspelarna och A-laget. Det känns inte som att det är ett separat ligalag, utan man är en klubb tillsammans.

Innan du anslöt till Sävehof spelade du i den franska ligan. Berätta om din tid i Nantes!

– Den var annorlunda. Jag kom på en premiss om att jag skulle göra det väldigt bra på väldigt kort tid. Det gick bra och det var nice att få spela Europa-spel igen. Sedan gav det mig möjlighet att möta andra typer av spelsätt där jag kunde använda min spelförståelse. Det är ett annat spel än här i Sverige, där det i det franska sättet är mer individuellt spel, medan det mer är att man spelar som ett lag i Sverige. Jag gillar hur det är i Skandinavien där man måste göra andra spelare bra.

Vilka delar av ditt spel behöver fungera för att du ska ha en riktigt bra dag på jobbet?

– Jag behöver ha ett flow och bra energinivå. För en riktigt bra kväll behövs också lite extra press. I matcher där vi verkligen måste göra bra ifrån oss så känns det som att jag gör mina allra bästa matcher.

– När vi möter lite bättre lag funkar också mitt spel bättre, för då måste man vara mer taktisk och till exempel få till några goa assister. Mot lite sämre lag kan det räcka att vi skjuter och spelar växelspel.

Ni har tagit sex vinster på sex matcher i ligaspelet den här säsongen trots att det är mycket nytt som tillkommit sedan fjolåret. Vad skulle du säga har varit nyckeln till att få med sig resultaten med en gång?

– Om vi till exempel möter Skövde så har vi fullt fokus på dem, och det var samma nu i helgen, då var det 100% fokus på Aranäs. Vi tar alltid matchen som ligger närmast i tiden och jobbar in mot den, för vi vill verkligen vinna alla matcher i ligan och svenska cupen, och göra vårt bästa i European League. Det är i alla fall det vi siktar mot!

Hur går dina tankar inför onsdagens match mot Skövde?

– Vi började kolla på dem i måndags och ska fortsätta med det på tisdagen. De har en massa bra spelare som är väldigt duktiga på egen hand. Efter landslagsuppehållet tycker jag att vi har hittat en väldigt bra nivå i vårt försvar och jag tror vi måste vinna matchen i vår defensiv för att skapa bra förutsättningar för (Johanna) Bundsen. Vi måste bli bättre på att springa, vi var inte tillräckligt bra på att göra det i våra två senaste matcher.

 

JESPER ÖSTLUND

 

Tredje matchen efter EM-uppehållet spelas nu på onsdag. Då ställs tabellettan IK Sävehof mot tabellfemman Skövde HF i Partille Arena. Huvudtränare Jesper Östlund tror på en duell som kommer präglas av högt tempo.

Det var kanske lite trögstartat i helgens match mot Aranäs, men till slut blev det vinst med tio måls marginal. Vad gjorde att ni kom igång och kunde säkra segern komfortabelt?

– Vi stod rätt bra bakåt i hela matchen, men i anfallsspelet var vi lite slarviga med sista avslutet och sista passningen. Sedan så, av någon anledning, hamnade vi i ett läge att vi inte sprang. Vi behöver springa när vi erövrar bollen. De gjorde otroligt många tekniska fel, så vi borde ha kunnat göra uppemot 40 mål, men tyvärr var vi lite för ovilliga att springa. Det är något vi har pratat om nu efteråt.

Hur går dina tankegångar kring var ni befinner er som lag för tillfället?

– Jag tycker att vi har kommit otroligt långt i försvarsspelet, men att vi har en bit kvar att vandra i anfallsspelet och omställningsmässigt. Det är de två sakerna vi sliter mest med på träningarna just nu, där försöker vi hitta lite nya ingångar ibland och nöter helt enkelt på grunderna.

Vad förväntar du dig för typ av match på onsdag när ni ställs mot Skövde?

– Jag förväntar mig en match i högt tempo. De har många spelare som är benägna att slänga sig in i luckor, så det gäller att vi är på tå i försvarsspelet, att vi vinner kontringsmatchen och att vi inte låter dem få de enkla kontringsmålen. Sedan är det viktigt att vi är på redan från minut ett och tar bort slarvet som var senast mot Aranäs. Då fanns det också en liten risk att vi kanske skulle sänka garden efter urladdningen i Höör, vilket var en farhåga som besannades till viss del. Nu gäller det att hoppa på tåget så att vi är på plats när domaren blåser!

Till helgen inleds kvalet till European League. Finns det redan nu några funderingar på den matchen?

– Vi försöker hålla vårt huvud på rätt ställe, men det är klart att jag har ju haft EM-uppehållet på mig att förbereda för den matchen, så jag har massa material på Thüringer som jag tagit fram. I dagsläget jobbar jag dock inte med den, utan det får bli på torsdag, fredag, lördag och söndag som vi lägger krutet på den. Vi har fokus på en sak i taget.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..