SimonMoller-Nyhetbrev

NYHETSBREV INFÖR SEMIFINAL 3!

Torsdag 11/5

19.00 SÄVEHOF – YSTADS IF (H)

  • Ledning med 2 – 0 i matcher och nu finns möjlighet till en tredje seger och finalspel väntar.
  • Vi var över 2000 på läktarna i första semifinalmatchen och Kamikaze fick igång publiken ordentligt. Nu hoppas vi att vi alla ställer upp och stöttar killarna. Matcherna är jämna och tuffa och stödet från läktaren kan vara avgörande.
  • Under helgen har ungdoms SM spelats och Sävehofs P18 lag är Svenska Mästare efter att besegrat Alingsås i finalen. Även F18 blev mästare och F16 blev silvermedaljörer. I halvtid kommer alla tre ungdomslagen hyllas.
  • Peter Vikström mannen bakom musiken under handbolls VM herrar i januari står för musiken och håller tempot uppe i arenan.

NU FYLLER VI PARTILLE ARENA OCH STÖTTAR HERRARNA TILL EN SEGER!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

SIMON MÖLLER
Född: 2000
Position i laget: Målvakt
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i Sävehof-tröjan: 2017 

På torsdag finns det chans att säkra en plats i SM-finalerna! Frågar vi Simon Möller kommer det krävas att laget levererar säsongens bästa prestation för att det ska bli vinst mot Ystads IF för tredje gången i rad här i slutspelet. Klockan 19:00 är det avkast i Partille Arena.

Det börjar bli tätt med matchandet nu. Är slutspelskänslan här på allvar efter att det tidigare varit längre uppehåll?

– Nu är man verkligen inne i det! Det är varken serielunk och kvartsfinal i all ära, men här i semifinalen bränner det till ordentligt. Under det långa uppehållet var det segt att vänta, men nu är vi inne i det ordentligt så det känns skönt att vara inne i bubblan igen.

Vad var största skillnaden på första och andra semifinalen?

– Att Ystad kom ut otroligt aggressivt och spelade mycket tuffare, vilket de kan göra på sin hemmaplan. Det kan de inte göra på riktigt samma sätt i Partille. I Ystad ville de få det till en aggressiv match, vilket de lyckades med. Jag tycker dock att vi hanterade den typen av match väldigt bra.

Vilka verktyg plockade ni fram för att kunna hantera den situationen?

– Vi pillade framförallt in lite sju-mot-sex som gjorde att vi fick ner dem lite. Då kunde de inte vara riktigt så aggressiva som de ville och som de var i början av matchen. Jag skulle säga att det var nyckeln i framförallt slutskedet av matchen när vi säkrade segern.

Upplever du att något specifikt har varit lurigt för dig som målvakt?

– När man möter så här bra lag som det alltid är i semifinalerna så är det många skott där man bara får acceptera att de går in. I alla matcher kommer det sådana skott som till exempel går i krysset, men det blir fler av det när man möter bättre lag. Därför blir det svårt att hålla en hög procent mot så här bra lag, utan det gäller att lägga räddningarna i rätt tillfälle istället.

Vad kommer krävas på torsdag för att ni ska säkra en finalplats?

– Vi kommer behöva göra vår bästa match på hela säsongen, skulle jag tro. De spelar med kniven mot strupen, så som sagt måste vi nog göra vår bästa match på hela säsongen

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..