16-9_Stella-Huselius-Semifinal-3-Skuru

NYHETSBREV INFÖR SEMIFINAL 3 DAMER

19:00 IK SÄVEHOF – SKURU IK 

  • Ledning med 2 – 0 i matcher och nu finns möjlighet till en tredje seger och finalspel väntar.
  • Under helgen har ungdoms SM spelats och Sävehofs F18 lag är Svenska Mästare efter att besegrat Skurus F18 med 18 bollar i finalen. Även P18 blev mästare och F16 blev silvermedaljörer.
  • Stina Wiksfors, Madeleine Rehnberg, Line Bergfeldt, Felicia Granat och Emma Mihailovic tillhör idag Sävehofs Akademi har skrivit A-lags kontrakt inför den kommande säsongen. Samtliga dessa tjejer var med och tog guldet igår och några av dem finns med i truppen imorgon.

Nu fyller vi Partille Arena. Kom och stötta våra tjejer till en seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND

IK Sävehof leder semifinalserien mot Skuru IK med 2–0 i matcher och på tisdag finns det chans att säkra en plats i SM-finalerna! Här berättar huvudtränare Jesper Östlund om sina tankar inför den potentiellt avgörande matchen i Partille Arena.

Vad är du mest nöjd med efter de två första semifinalmatcherna?

– Jag är nöjd med våra andra halvlekar och moralen i laget. Vi har behållit lugnet och fortsatt göra det vi tror på trots att vi har hamnat efter i målprotokollet båda gångerna. Att vi har hamnat i den sitsen är vi dock inte nöjda med och vi ska göra det bättre i kommande matcher för att vara med även i första halvlek.

Vad tror du är anledningen till att ni har hamnat lite efter i början av matcherna?

– Dels har motståndarnas målvakt haft över 50 i räddningsprocent i första halvlek båda gångerna. Sedan har vi inte hittat igenom till de lägen vi vill ha, vilket ju går hand i hand. I det defensiva spelet har vi också fallit lite ifrån det som vi kommit överens om, så det behöver vi göra bättre framöver. Skuru har fått göra några enkla mål på grund av att vi har gjort fel.

Förväntar du dig att Skuru hittar nya taktiska lösningar nu när det är vinna eller försvinna för dem?

– Ja, självklart. Vi ändrar också några saker från match till match och så kommer det att vara i en serie som är i bäst av fem matcher. Vissa saker är de säkert jättenöjda med och vissa saker är de nog mindre nöjda med. Båda försöker hitta förbättringspunkter och där tror vi att vi har hittat våra, samtidigt som de säkert tror att de har hittat sina.

Under helgen har flera spelare i truppen varit iväg och spelat USM. Hur har ni hanterat det i förberedelserna inför tisdagens match?

– Vi har tagit upp lite A-pojkar på våra träningar så att vi har kunnat ha fullt manskap. Det är inte optimalt, men vi är väldigt glada över att vi har duktiga killar i vår ungdomsverksamhet som har kunnat ställa upp.

Hemmaspelet har än så länge varit lyckat genom hela säsongen. Hur ser din matchdagsrutin ut för hemmamatcherna i Partille?

– Förberedelserna sker på samma sätt inför alla matcher. Där är det ingen skillnad på om det är hemma- eller bortamatch, bortsett från att det är en bussresa i benen som man behöver skaka av sig när man spelar borta. Som det har sett ut i de senaste matcherna i Partille har det varit riktigt bra tryck, vilket hjälper oss otroligt mycket. Det hjälper oss både i situationer när vi inte får till det i spelet och även när vi får till det. Vi får energi från publiken och önskar att få ett liknande stöd även i kommande match!

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..