Olivia-Nyhetsbrev

NYHETSBREV INFÖR SEMIFINAL 1

Lördag 29/4

16:00 IK SÄVEHOF – SKURU IK

  • Efter seger med 3 – 0 i Kvartsfinalen mot Kungälv väntar nu Skuru som vann sin kvartsfinal mot VästeråsIrsta med 3 – 1.
  • I ligan segrade Sävehof med 30 – 20 hemma och på borta plan med 13 bollar (25 – 38). Lagen möttes även i semifinal i ATG Svenska Cupen i två matcher och Sävehof segrade i båda (sammanlagt resultat 70 – 56).
  • Frida Rosell har gjort 16 mål i slutspelet och på delad andra plats i den interna skytteligan ligger Stella Huselius och Ida Sembe med 13 mål vardera.

Kom och stötta våra tjejer till en seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

OLIVIA MELLEGÅRD

Född: 1996

Position i laget: Vänstersexa

Moderklubb: Önnereds HK

Debut i Sävehof-tröjan: 2015

3–0 i matcher mot Kungälvs HK betydde att semifinalplatsen säkrades. På lördag är det äntligen dags för IK Sävehof att göra entré i nästa fas av SM-slutspelet där Skuru IK väntar. Här berättar Olivia Mellegård om sina tankar inför den duellen.

Tror du att inställningen blir extra viktig nu, i och med att det var ett tag sedan ni spelade match?

– Ja, jag tror att det blir viktigt med inställningen och att ladda på för att vara matchklara när det blåser igång. Även taktiska drag blir viktigt. När det är en serie bäst av fem så är det oftast taktiska drag som i slutändan kan avgöra.

Om du kollar tillbaka på kvartsfinalserien mot Kungälv, vad tycker du att ni gjorde bra då?

– Att vi upprätthöll det vi hade kommit överens om i varenda match. Mellan matcherna var det lite hackigt, men vi kunde ändå prestera bra när det väl var match.

Hur känns det nu när det har varit ett långt uppehåll igen?

– Vi ser det som positivt. Vi har kunnat ladda på med bra styrketräning och att spela ihop oss ännu bättre, samtidigt som vi har fokuserat på Skuru.

Hur är känslan hos dig nu när du varit igång ett tag sedan skadeperioden?

– Det känns bättre och bättre för varje träning, så jag krigar vidare!

Vad ägnade du dig åt under den tiden som du inte kunde spela?

– Såklart var det mycket rehab, men jag pluggade också vid sidan om och fick andrum från handbollen. Det blir ett tomrum när man inte har handbollen och när man behöver gå upp själv till gymmet, så att ha något annat att fokusera på däremellan var nyttigt för mig.

Du pluggar ju psykologi, hur går det för dig med det?

– Det går bra faktiskt, så det är jätteroligt. Det är skönt att plugga här i Göteborg.

Tillbaka till handbollen. Hur är det att komma in och kämpa för en plats i ett lag som i princip har spelat en hel grundserie tillsammans?

– Tjejerna är underbara och har tagit emot mig väl. Vi snackar bra, så för mig har det bara handlat om att försöka anpassa mig och sätta mig in i spelet.

På lördag börjar semifinalserien. Vad har du för tankar inför det?

– Vi är oerhört taggade. Vi har sett fram emot det här under lång tid och vet om att det kommer bli väldigt tufft. Framförallt ska vi försöka hitta en bra nivå där vi är lagom taggade, hålla oss till taktiken och göra så bra ifrån oss som vi kan!

 

HUVUDTRÄNARE JESPER ÖSTLUND

IK Sävehof kliver in i den avgörande delen av säsongen när semifinalserien mot Skuru IK inleds hemma i Partille Arena på lördag. Huvudtränare Jesper Östlund hoppas att det är nu som hans lag är som allra bäst.

Vad är viktigast att komma igång med igen efter ett långt uppehåll som det har varit nu?

– Jag tycker inte att vi har känt av att det har varit ett så långt uppehåll ändå. Förra vändan var mer än halva laget iväg på landslagsläger på olika ställen, därefter fick vi ytterligare en match och nu har vi haft två veckor på oss här. Jag tycker att vi har väldigt bra kvalitet på våra träningar och vissa gånger kan det till och med vara svårare att stå i försvar mot våra anfallsspelare på träning än vad det kan vara i vissa matcher i ligan, så när vi tränar på den här nivån så ger det väldigt mycket.

Hur hanterar man balansgången mellan att träna ett lag, samtidigt som man tränar individer?

– Nu går vi in i den viktigaste delen av säsongen när allt kommer att ställas på sin spets. Då kommer man väl att matcha lite färre spelare i en del av matcherna, men jag tycker att vi har bra kontroll på det. Alla är väldigt fokuserade oavsett om man spelar mest anfall eller försvar på träning. Jag är väldigt nöjd med hur den här träningsveckan har sett ut.

Säsongen har bestått av flera olika turneringar och det har varit uppehåll lite här och där. Hur känns det nu när det är sista sammanhängande biten kvar av säsongen?

– Som jag sade tidigare så känns det som att allt spetsas till nu. Det gäller även för oss tränare som behöver vara ännu mer noggranna, lägga ner ännu mer tid och ännu mer fokus på varje uppgift. Vi har längtat efter den här delen av säsongen!

I i princip varje match som hittills har spelats har ni visat upp er skicklighet. Hur svårt tror du att det är att upprätthålla det hela vägen in till slutet nu?

– Vår förhoppning och målsättning är att vi ska vara som bäst nu. Det är ungefär en månad kvar av säsongen om man går hela vägen och om vi kan höja upp oss några snäpp till så kommer det vara svårt för de andra lagen att rå på oss.

Det är Skuru som väntar i semifinalserien. Vilka delar blir extra viktiga att fokusera på då?

– De har en plan med allt som de sätter upp och som tränare behöver man tänka lite mer när man möter Skuru än när man möter andra lag. Jag tycker att de har en väldigt bra struktur på sitt spel i både anfall och försvar, så det kommer att vara mycket att tänka på. Vi har lyckats de fyra gånger vi har mötts hittills den här säsongen och jag har förhoppningar om att vi ska kunna lösa det igen. Vi har full respekt för motståndet och ser det absolut inte som någon transportsträcka, det här kommer att bli tufft och jag hoppas att vi är redo på lördag.

Vad är det som har gjort att det har gått så bra i de tidigare matcherna mot dem?

– I de två första matcherna hade de (Alexandra) Bjärrenholt borta och då föll väl de igenom lite, så de matcherna ser jag väl inte som något vi kan stoltsera för mycket med. De två senaste matcherna däremot, där vi bland annat slog dem med tio bollar på bortaplan i Svenska Cupen var en av våra bättre matcher. Jag känner till “Mange” (Magnus Oscarsson Söder, huvudtränare i Skuru) rätt bra och vet att det kommer att komma lite nya grejer på lördag och framöver i matchserien. Vi förbereder oss så gott vi kan och ska försöka vara beredda på olika drag.

Det skulle kunna bli en lång matchserie. Hur viktigt är det att sätta tonen redan i första matchen?

– Vi vill vinna varje match och här hemma har vi faktiskt inte förlorat något den här säsongen. Vi är starka på hemmaplan och hoppas kunna visa var skåpet ska stå. Vi är redo för 60-minuters matcher och tar inget för givet.

Till sist, har du någon hälsning till supportrarna?

– Vi önskar så mycket publik som möjligt. Det hjälper oss väldigt mycket i matcherna om vi kan få den extra energin från publiken. När vi kraftsamlar i den här arenan så är det riktigt, riktigt häftigt med trycket som vi kan få. Jag hoppas och ser framför mig att vi ska kunna få det i den här slutdelen av säsongen.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..