Carmen_nyhetsbrev

NYHETSBREV INFÖR PREMIÄREN!

FOLKFEST, SUPERPREMIÄR, REDAN NU ÖVER 2000 PÅ LÄKTARNA!

TORSDAG 22/9 klockan 18.00 möter damerna Kungälv och 20.00 väntar repris på 2021-års SM-final då herrarna möter Skövde.

Sävehofs damer har startat serien med två raka segrar och herrarna tog en storseger i sin bortapremiär i fredags mot Hallby.

Ta möjligheten! Kom och se våra damer och herrar i fartfyllda matcher där publiken kommer bära fram sina gulsvarta spelare. Ta chansen att se två matcher till priset av en.

Klä Er i GUL tröja. Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra lag.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

Köp 2 matcher till priset av en. Köpet görs på dammatchen.

 https://savehof.ebiljett.nu/

CARMEN MARTÍN

Född: 29 maj 1988

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: C.B. Roquetas

Debut i Sävehof: 2022

 

Strax innan jul förra året bekräftades det att Carmen Martín hade skrivit kontrakt med IK Sävehof till den här säsongen. Väl på plats har hon hittat rätt i sin nya hemmamiljö och i den senaste omgången gjorde den spanske högersexan sina premiärmål i SHE-sammanhang. Karriären har innehållit mängder av höjdpunkter och på torsdag är det dags för en ny upplevelse när Champions League-vinnaren från 2016 spelar sitt första derby i den svenska högstaligan.

Vilka intryck har du fått av Sävehof sedan du anslöt till föreningen i somras?

– Jag har fått väldigt goda intryck och jag visste faktiskt inte om att Sävehof var såhär bra! Jag är imponerad av klubben, känner mig verkligen välkommen och organisationen runtomkring är utmärkt. Sävehof är det bästa laget i Sverige och jag känner mig ärad att spela här.

Har du någonsin spelat mot Sävehof i Champions League-sammanhang eller liknande?

– Ja, några gånger. Dock aldrig i Partille Arena, där hade jag aldrig varit innan jag kom hit nu. Arenan är fantastisk med alla tänkbara förutsättningar för oss spelare.

 

Mycket har naturligtvis sagts om dig och det är många som har koll på vem du är, men hur låter det om du skulle beskriva dig själv som spelare?

– Jag ser mig själv som en hårt arbetande och tuff spelare. Jag är väldigt tävlingsinriktad med höga krav på både laget och mig själv.

Vad har du för sportsliga ambitioner med den här säsongen?

– Min ambition är att göra mitt bästa och se till att vara den bästa möjliga spelaren för laget.

Det finns gott om unga och talangfulla spelare i den gulsvarta truppen. Vad skulle du säga är nyckeln för att ta klivet och nå den absoluta eliten på global nivå?

– Hårt arbete och disciplin; det är de unga spelarna och coacherna här i Sävehof väl medvetna om. Här ser jag den inställningen varje dag och jag har lagt märke till att spelarna tar steg i rätt riktning.

Försöker du som rutinerad spelare ta något speciellt ansvar och komma med tips?

– Det är inget jag tänker särskilt mycket på, men det kommer ju naturligt i och med att jag har lite mer erfarenhet än många andra. Jag gillar att ge råd och när jag har något att säga så gör jag såklart alltid det. Sedan är det upp till dem att lyssna eller inte.

Vad känner du att du själv kan utveckla nu när du kommit till den svenska ligan?

– Jag behöver anpassa mig till spelstilen, det försöker jag göra så snabbt jag bara kan. Spelet här i Sverige är betydligt snabbare och tuffare än i de ligor jag spelat i tidigare. När det kommer till ligan som helhet så tycker jag också att det verkar som att den är ärlig och jag tycker om att spelare inte filmar eller förstärker situationer, vilket varit fallet på flera andra ställen där jag varit tidigare.

På torsdag väntar hemmamatch mot Kungälv, hur går dina tankar inför mötet i Partille Arena?

– Jag hoppas att vi kan visa upp oss från vår bästa sida. Av det jag har sett så är Kungälv ett hårt arbetande lag som vi behöver se upp för och jag hoppas att vi kan sätta stoppa för deras styrkor.

JESPER ÖSTLUND

IK Sävehof har inlett seriespelet med två raka vinster. I förra torsdagens hemmapremiär besegrades VästeråsIrsta HF med sju bollar och nu på torsdag är det dags för nästa match i Partille Arena. När Kungälvs HK kommer på besök vill huvudtränare Jesper Östlund se att hans lag fortsätter utvecklas.

Ny hemmamatch väntar på torsdag. På vilket sätt önskar du att ni tar er an derbyt mot Kungälv?

– Jag vill att vi ska spinna vidare på förra veckans match och den prestation vi gjorde då. Det var ett litet fall framåt jämfört med premiären, men vi har mycket kvar innan vi känner oss färdiga. Under lång tid hoppas jag att vi ständigt ska kunna ta små steg framåt. På torsdag vill jag att vi gör en lite bättre match än senast för att på så sätt kunna ta nya steg mot en slutprodukt.

Carmen Martín är matchens profil, vad håller du som hennes starkaste egenskaper?

– Hennes starkaste egenskaper är att hon är en målskytt av rang, att hon behärskar alla delar av spelet från försvarsspel, kontringsspel och det generella anfallsspelet. Hon är en jäkla måltjuv som såklart är en av världens absolut bästa på sin position och vi är väldigt glada över att ha henne hos oss.

Hur gör du för att coacha en spelare av den kalibern?

– Jag ger henne tydliga instruktioner när det kommer till vår taktik, men hon klarar ju såklart av att göra saker på egen hand när situationer dyker upp och där hon får lite feeling att göra något spektakulärt eller lyckas se något som ingen annan ser. Hon hugger på den typen av situationer och det är häftigt att få jobba med en sådan spelare som ser situationer på det sättet och i stort sett alltid gör bra saker av dem.

Om vi pratar i generella ordalag om ditt ledarskap, vad har du då för ledord och på vilket sätt vill du att man ska känna igen ett lag som leds av Jesper Östlund?

– Jag är rätt så inkluderande i min ledarstil där det är en balans mellan seriositet och glädje både i gruppen och från mig. Jag vill att man ska känna att man kan skämta och skoja, medan det i nästa sekund ska kunna vara blodigt allvar. Jag tror att tjejerna börjar förstå hur jag funkar och känslan är att vi har fått ihop en bra grupp som strävar framåt och har en skön miljö att arbeta i. Det skulle jag säga är det viktiga i mitt ledarskap, att det både kan vara kul och seriöst, vilket inte alltid är så självklart.

Och när det kommer till det spelmässiga, hur ska det se ut?

– Då är det rätt mycket att jag ser vad jag har för lag och vad vi har för spetsegenskaper och svagheter. Sedan arbetar jag utefter det. Jag har inte någon färdig mall att använda, utan är rätt öppen för att titta, analysera och fundera. Jag tar även hjälp av spelarna och sedan sätter vi en spelidé tillsammans som jag tror funkar för laget. Jag tycker inte man ska jobba likadant med varje lag man har.

 

Sebastian Karlsson

Född: 21 januari 1995

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2013

Matcherna mot IFK Skövde brukar ofta bli händelserika, fråga bara Sebastian Karlsson. När det på torsdag är dags för hemmapremiär i Handbollsligan 2022–23 räknar vi inte med något undantag där vår lagkapten tror att det blir en tuff kamp om de två poängen.

Nu är det dags för den första hemmamatchen i serien, ändå upplevs det som att säsongen hållit på ett ganska bra tag redan. Håller du med om den känslan?

– Det har du väl rätt i, får jag erkänna. Det känns som att säsongen varit igång ett tag med tanke på att cupspelet inleddes i början av augusti, så vi har ju faktiskt varit igång ett tag redan.

Ni spelar med mycket fart och inte sällan är det du som avslutar lagets kontringar. Vad skulle du säga är nyckeln till en lyckad omställning?

– Ett bra försvarsspel där man kan erövra bollen lägger alltid grunden till ett bra kontringsspel. Sedan behövs det en målvakt som kan kasta, vilket Simon (Möller) är väldigt duktig på.

Förra säsongen var bra på många sätt, men det blev uttåg i semifinalrundan av slutspelet. Hur mycket känner du att laget kan utvecklas till den här säsongen?

– Jag tror att vi kan ha lite större svårigheter den här säsongen med tanke på att det är rätt så många nyckelpositioner som behövt ersättas. Vi har ersatt med yngre förmågor som kanske är lite hungrigare än de som var här. ”Jonny” (Jonathan Stenbäcken) var väl inte superhungrig på att utvecklas hela tiden, även om han såklart gjorde det bra, men man ser ett annat driv hos Lasse Pedersen och Óli Mittún. Jag tror det kommer krävas mer av oss den här säsongen, även med tanke på att det är många lag som gjort bra värvningar.

I hemmapremiären på torsdag väntar Skövde. Vad finns det att säga om dem den här säsongen?

– De har väl tappat ännu fler nyckelspelare än oss, skulle jag säga. Så de har absolut en utmaning att ersätta alla dem, men de är fortfarande ett bra lag och har också fått växa på sig med sina spelare. Det kommer bli en tuff drabbning som det alltid är mot Skövde.

Det sägs att det kommer bli mycket publik i Partille Arena!

– Hoppas det. Det hade varit jättekul!

 

MICHAEL APELGREN

Med nio måls marginal vann IK Sävehof säsongens första match i Handbollsligan. På torsdag väntar nästa uppgift i form av IFK Skövde när Partille Arena är spelplatsen för första gången i seriespelet den här säsongen. Här delar huvudtränare Michael Apelgren med sig av sina tankar inför prestigemötet.

Säsongen i Handbollsligan inleddes med en stark prestation när det blev storseger mot Hallby i fredags. Den var väl till och med bättre än vad man kanske kan tro vid första anblick, inte minst med tanke på förutsättningarna?

– Den var väldigt bra, sedan är det klart att vi är ett bättre lag än Hallby. Det man inte får glömma bort är att man tränar en hel försäsong med spelarna och sedan droppar de av precis när man ska börja tävla. Det är lite problematiskt. Men det var en fin insats som man ändå inte behöver dra för stora växlar utav egentligen. Vi spelade på toppen av vår förmåga och då ska vi vara nöjda. Mer än så kan man inte göra och sedan är det upp till andra att bedöma.

– Nu får vi se var vi står när vi har två toppmatcher mot Skövde och Alingsås direkt efter varandra, samtidigt som vi har en massa spelare borta. Vi brukar ju ha en sorts ”allt-att-vinna-känsla” när vi har många problem.

Vad tycker du annars var nyckeln till att det blev vinst i seriepremiären?

– Att vi vårdade bollen på ett bra sätt och att vi inte gav bort för mycket. Om vi skulle göra det i framtiden så blir vi bortkontrade. Sedan var försvarsspelet ihop med Simon Möller det som gjorde att vi kunde känna arbetsro genom hela matchen.

I sommarens U20-EM blev Kelvin Roberts uttagen i All Star-laget som turneringens bästa vänstersexa. Mot Hallby levererade han på nio meter med mycket speltid. Hur ser du på Kelvin som spelare och det han kan bidra med den här säsongen?

– Det är fantastiskt härligt för oss att ha en kille som vi egentligen kan använda på alla niometerspositioner och även ute på kanten. Då blir han väldigt användbar och det är så vi ser på Kelvin; att han behärskar handboll lite överallt på planen. Fortsätter han på det här sättet så kommer han börja äta yta i Sävehofs A-lag.

– Just nu ser det ut ju som så att om man inte är skadad, så är det väldigt bra för ens karriär i och med att man då får speltid. Vi har många borta, så när man får tid på planen så gäller det att ta den, likt Kelvin gjorde.

Görs det någon analys kring att det fattas så många spelare på grund av skada?

– Självklart måste vi fundera när det fortsätter så år efter år. Vi måste ta en rejäl funderare kring det, för när det sker över tid kan man inte kalla det för otur hela tiden. Vi måste bli bättre på den biten och tänka till kring vad vi kan förändra. Sedan är det också från case till case och alla fall ser olika ut, vilket gör det svårt att sätta fingret på, men det är något vi ska ta på allvar.

Matchen mot Skövde på torsdag blir den nionde tävlingsmatchen för den här säsongen trots att det är en hemmapremiär i seriespelet som väntar. Känner ni att ni redan är igång för fullt?

– Vi känner väl att vi är igång och av den anledningen är det ingen direkt premiärkänsla. Däremot har den här matchen en tradition i Sävehof och jag tycker alla i klubben gör ett jättefint jobb inför den. Det känns jätteroligt och det är något vi ska vara stolta över och värna om. Rent sportsligt blir det en av de första matcherna i skarpt läge där vi möter ännu tuffare motstånd, särskilt med tanke på våra förutsättningar.

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..