16-9-Kvartsfinal-3-Elias

NYHETSBREV INFÖR KVARTSFINAL 3

Torsdag 13/4

19.00 SÄVEHOF – ESKILSTUNA GUIF (H)

  • Kamikaze gjorde en strålande insats förra torsdagen och kommer och stöttar laget även denna dag.
  • Sebastian Spante och Elias Ellefsen á Skipagötu har båda nu gjort 300 mål i Handbollsligan.
  • Både Elias och Sebastian Karlsson har gjort 15 mål vardera i de två inledande kvartsfinalerna. Elias har dessutom stått för 19 målgivande passningar.

KOM OCH STÖTTA HERRARNA TILL EN TREDJE SEGER!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

ELIAS ELLEFSEN Á SKIPAGøTU

Född: 2002

Position i laget: Mittnia

Moderklubb: H71 Hoyvik

Debut i Sävehof-tröjan: 2020

Lagom till att slutspelet närmade sig gjorde Elias Ellefsen á Skipagötu efterlängtad comeback på handbollsplanen. Att han missat flera månaders spel syntes inte nämnvärt. Två matcher in i kvartsfinalserien mot Eskilstuna GUIF står den färöiske handbollstrollkarlen på 15 mål och 19 assist. På torsdag får vi se vad mittnian bjuder på när det är dags för match tre i Partille Arena.

Vad har du fått för känsla av de två första slutspelsmatcherna?

– Jag tycker att det har gått väldigt bra! Jag har känslan av att GUIF kommer att komma med mer nu, så vi får vara beredda på det och inte tro oss för mycket bara för att vi har vunnit två matcher. Det var inte superjämnt i den första matchen och kanske inte heller i den andra, men nu tror jag att det kommer vara jämnare och mer känslor. Båda lagen kommer göra allt för att vinna.

Ni gör många mål på kontring. Hur upplever du det som spelskicklig mittnia?

– Det är jättebra. Vi är många små, snabba spelare och då är det perfekt att kontra. Det är något vi gillar och som passar oss bra.

För din egen del har du kommit in i kontinuerligt matchande igen efter skadan. Hur mår kroppen just nu?

– Den mår jättebra. Jag kommer långsamt igång igen och formen blir bättre och bättre. Jag hoppas att det kommer bli ännu bättre framöver också.

Vad var svårast att hitta tillbaka till efter skadan?

– Det var att få tillbaka snabbheten. I början kände jag mig inte lika snabb som innan skadan, men det är inte så konstigt för då hade jag knappt sprungit på ett halvår. Det handlar bara om att komma i bättre form.

Nästa säsong spelar du i tyska THW Kiel. Reflekterar du något över att det här är dina sista månader som Sävehof-spelare för den här sejouren?

– Ja, det har jag självklart tänkt på. Jag vill avsluta på bästa möjliga sätt och jag är jättetaggad på matcherna som kommer framöver och att få visa att jag har tänkt mig vara bra.

Vad tror du framförallt att du kommer bära med dig från dina år i klubben?

– Jag har lärt mig jättemycket. Allt från att bo själv, för när jag kom hit var jag inte bra på det utan min mamma gjorde det mesta för mig. Nu har jag lärt mig att bo på egen hand i utlandet. Jag har såklart också lärt mig mycket på handbollsplanen med två jättebra tränare i “Micke” (Apelgren) och Linus (Ekman). Sedan har jag fått jättemånga bra kompisar, så det har varit en jättebra tid som dock inte är över ännu.

Vad har du utvecklat rent handbollsmässigt?

– Jag har lärt mig att bli en bättre försvarare. Det behövde jag jobba på när jag kom hit och där har de hjälpt mig mycket. De har också lärt mig mycket i anfallsspelet och hur de vill att man ska tänka handboll. Ofta tycker jag exakt samma som dem, så det har passat mig väldigt bra.

Jag antar att du har som ambition om att avsluta med ett SM-guld. Vad kommer krävas för att det i sådana fall ska bli verklighet?

– Det som kommer att krävas är att vi fortsätter göra det bra och lyckas bli bättre för varje match. När vi vann SM-guld för två år sedan blev vi just bättre för varje match, så vi får inte vara nöjda efter matcherna även om vi vinner.

 

MICHAEL APELGREN

Chans att sätta dit matchbollen! På torsdag ställs IK Sävehof mot Eskilstuna GUIF i den tredje kvartsfinalmatchen. Gulsvart har vunnit de två tidigare duellerna på ett övertygande sätt – här berättar huvudtränare Michael Apelgren vad som krävs för att hans lag ska avancera till semifinal med 3–0 i matcher.

Det blev storseger även i lördags. Vad gjorde att ni stod upp så bra även på bortaplan?

– Vi fortsatte att springa och var duktiga när vi vann bollen, då lyckades vi straffa dem. Sedan så har vi en större och bredare trupp än vad de har. Vi hoppas fortsätta på samma sätt även på torsdag!

Vilka likheter respektive skillnader ser du mellan matcherna?

– GUIF gjorde det mycket svårare för oss i den andra matchen och det var viktigt att vi var så pass skarpa och även hade lite flyt i första halvlek. Jag tror att det kommer bli en helt annan grej på torsdag. Erik Persson, deras kommande Bundesligaspelare, fick inte till det senast – annars hade det nog kunnat avgöras först i slutminuterna.

Lägger du någon vikt vid att ni har släppt in över 25 mål i respektive match eller är det en naturlig effekt av att ni själva har öst på så mycket framåt?

– Det tror jag är en naturlig effekt. GUIF är duktiga på att straffa oss, så vi måste vara koncentrerade i hemlöpen. Själva siffrorna är en grej, men det är måldifferensen på tavlan som är den mest intressanta. Vi får se hur GUIF gör nu på torsdag, kanske väljer de att dra ner lite på tempot den här gången.

Hur mycket energi lägger du just på att försöka lista ut vad GUIF kan dra fram för joker när de måste vinna på torsdag för att inte åka ut?

– Det är väl det jag är mest stressad över med den här matchen. Nu kommer de givetvis att ändra på saker och då blir det lite lurigt att lista ut vad som är svaren i den här matchen. Det kan vi inte veta ännu, för det finns ingen video som visar vad de har i sina huvuden. Det tycker jag är lite svårt när man har lyckats så bra i de tidigare matcherna, att det nog kommer bli något helt nytt i den tredje matchen.

Vad vill du se från dina spelare för att ni ska säkra en semifinalbiljett på torsdag?

– Att vi frontar matchen på samma sätt som tidigare. I slutspelet går det ut på att skjuta matchbollen i mål och man måste vinna tre matcher, hittills har vi bara vunnit två

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..