1920_1080_NYHETSBREV_OLIMITTUN

NYHETSBREV INFÖR IFK KRISTIANSTAD!

SERIEFINAL!

Onsdag 16/11 klockan 19.00 i Partille Arena. 

IK SÄVEHOF – IFK KRISTIANSTAD (H)

En riktig toppmatch väntar. Kristianstad har full poäng och leder serien före Sävehof som har sex raka vinster.

Så nu är det dags att vi alla Sävehofvänner kommer och stöttar vårt rekordunga lag till ytterligare två poäng.

Tillsammans fyller vi Partille Arena!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

Óli Mittún

Född: 2005

Position i laget: Mittnia

Moderklubb: H71

Debut i Sävehof: 2022

Tack vare bländande teknik från Elias Ellefsen á Skipagötu har vi fått njuta av färöiska bollkonster i Partille Arena de senaste säsongerna. I somras anslöt 17-årige kusinen Óli Mittún, vilket inneburit att vi fått mer av samma vara trots Elias skadefrånvaro. På onsdag väntar seriefinal hemma mot IFK Kristianstad där vi förhoppningsvis får se på ännu mer färöisk, gulsvart magi.

Hur har dina första månader i Sävehof motsvarat de förväntningar du hade på förhand?

– Jag tycker att det har varit jätteroliga månader. Det har blivit mer speltid än vad jag förväntade mig, vilket är på grund av att vi haft en del skador i laget.

Berätta om anledningarna till att du valde att fortsätta karriären i Sävehof!

– Sävehof påminner lite om min tidigare klubb, H71. Man kan säga att det är som en familj. Självklart spelade det även roll att Elias redan var här. Han har velat att jag ska komma hit och sagt vilket coolt ställe det här är.

Hur mycket har du och Elias spelat ihop under uppväxten?

– Vi har varit tillsammans jättemycket. När vi var små var vi i hallen nästan varenda dag.

Det är ju många som påpekar hur lika ni är sett till spelstilen, men vad skulle du säga är den största skillnaden mellan er?

– Kanske att jag spelar lite mer på man-man-dueller och att Elias spelar lite mer på sin klokhet. Men som helhet tycker jag också att vi har samma spelstil.

Vad hittar du på när du inte spelar handboll?

– Jag umgås mycket med mina lagkamrater. Annars gamear jag lite och kollar en del på handboll. När jag gamear så blir det mycket FIFA och Fortnite.

I Handbollsligan har ni sex raka vinster, även om det blev förlust mot Hammarby i helgens cupspel. Var tycker du att ni står som lag såhär långt in på säsongen?

– Jag tycker att vi står jättebra, men mot Hammarby var det dock inte så bra där en av förklaringarna var att vi inte höll våra avtal. Vi har ändå börjat bli mer samspelta nu och jag tycker att vi står bra just nu.

Vad skulle du säga kommer krävas för att vinna mot Kristianstad på onsdag?

– Det kommer krävas jättemycket, allt behöver funka. Alla vet om att Kristianstad är ett jättebra lag och det ska mycket till, men vi tror på det!

 

MICHAEL APELGREN

In i onsdagens seriefinal mot IFK Kristianstad tar IK Sävehof med sig sex raka vinster i Handbollsligan-sammanhang. Motståndarna från Skåne kommer med ännu vassare statistik där de hittills inte tappat en enda poäng i seriespelet. Att det kommer bli en tuff batalj i Partille Arena råder det ingen tvekan om och huvudtränare Michael Apelgren menar på att det blir viktigt att Gulsvart utnyttjar de möjligheter som ges.

Sex raka vinster i seriespelet följdes upp med förlust borta mot Hammarby i helgen. Hur ska ni repa er från det?

– Det kommer bli en annan typ av match mot Kristianstad, så vi har analysen av Hammarby-matchen lite på vänt till dess att vi möter dem igen nästa vecka. Vi ledde trots allt den matchen i paus, men sedan var Hammarby väldigt bra i den andra halvleken. Såklart vill vi vara bättre än vi var då, men det är andra typer av saker som vi arbetar med nu inför Kristianstad.

Vilka delar är det som skiljer sig åt, skulle du säga?

– De spelar annorlunda handboll där Hammarby är lite mer finurliga, medan Kristianstad kommer med mer kraft. Därmed blir det en annan strategi där vi kommer behöva möta upp med mer fysik på onsdag. Hammarby blir man mer lurade av, medan Kristianstad är mer av en tung maskin som kommer över tid.

Mot Kristianstad är unge Óli Mittún matchens profil. Hur tycker du att han har presterat sedan han anslöt till klubben i somras?

– För mig är det över förväntan. Det var en gubbe vi hade tänkt skulle spela i S-hof i år, men eftersom vi har haft så många skador har det dykt upp möjligheter för honom. Man får inte glömma bort att han är 05:a och spelar en hel del i ett lag som just nu ligger tvåa och som ska spela seriefinal. Det är klart att vi är nöjda med det som han presterar, även om det kommer vara lite orutinerat och svajigt ibland. Det handlar om att hela tiden lära sig nya saker och det upplever jag att han gör.

Hur ser du på att ni har spelat er till en seriefinal i det här skedet av säsongen?

– Det känns jättekul och faktiskt överraskande. Vi har ju många borta och en stor del i att vi befinner oss här är att vi lyckats vippa många jämna matcher till vår favör. I sanningens namn kanske vi egentligen inte håller Kristianstads nivå, men i en enskild match finns det alltid möjligheter så det är klart att vi drömmer om att få till det. Som den här säsongen har sett ut spelmässigt hade vi lika gärna kunnat ligga längre ner, därför är vi jätteglada över poängen vi har och att vi är tvåa i tabellen.

Vilka ingredienser tror du krävs att laget plockar fram för att få med sig två poäng på onsdag?

– Jag tror vi behöver vara extra noggranna. I perioder kommer Kristianstad komma med en oerhörd kraft och vara väldigt svåra. Då gäller det att ta möjligheterna vi får. Vissa gånger kommer de bara springa på och Markus Olsson kommer skjuta stenhårt ribba in. Då är det ”omöjligt”. Så det gäller att ta möjligheterna där vi har chansen i matchen och hoppas att Kristianstad helt enkelt inte är lika vassa borta. 

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..