Nyhetsbrev-Felix

NYHETSBREV INFÖR HK MALMÖ!

NYHETSBREV

FÖRSTA HERRMATCHEN EFTER VM!

Onsdag 1/2

19.00 SÄVEHOF – HK MALMÖ (H)

  • Äntligen är Handbollsligan åter i gång efter en månads VM uppehåll.
  • I bortamötet mot Malmö (31/10–2022), segrade Sävehof med uddamålet.
  • Sävehof ligger på 2: a plats i serien med 30 inspelade poäng och Malmö parkerar på plats 10 med 14 poäng.
  • Vår lagkapten Sebastian Karlsson har gjort 996 mål i ligan. Gör han 4 mål på onsdag kommer han upp i 1000 mål.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

FELIX MÖLLER INFÖR MATCHEN

FELIX MÖLLER

Född: 2002

Position i laget: Mittsexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2019

På onsdag är Handbollsligan tillbaka igen när IK Sävehof tar emot HK Malmö. En som ser fram emot att springa in med det gulsvarta matchstället i Partille Arena igen efter drygt en månads VM-uppehåll är Felix Möller!

För din del har det ju varit mästerskap både på vintern och sommaren under de senaste längre uppehållen. Hur har det varit för dig att vara utan matcher i en dryg månad?

– Istället har det varit mycket fokus på den fysiska delen. Vi har haft jobbiga gympass och löpträningar samtidigt som handbollsträningarna har varit lite mer fartfyllda än normalt sett, så jag tycker att det har varit superroligt.

Ni byggde upp en ordentlig svit utan förluster under slutet av 2022 som kulminerade med vinster mot Kristianstad, Ystad och Lugi innan årsskiftet. Vad gjorde att ni lyckades med den bedriften?

– Vi var helt enkelt väldigt bra, är väl det lätta svaret. Det var mycket som klickade för oss, där spelare som Óli (Mittún) tog ett stort ansvar ihop med till exempel Pontus Brolin. Det gjorde att vi kunde ta de tunga segrarna.

Har ni försökt bibehålla formen på något sätt eller blir det ofrånkomligen så att det är nya förutsättningar som gäller nu inför omstarten?

– Det är klart att man inte vet exakt var man står formmässigt. Som sagt har det varit en månad utan matcher och det gör det hela svårt. Det kan vara lätt att spela match på träning, men i en riktig match så blir det annorlunda.

Vad kommer krävas för att vinna mot HK Malmö på onsdag?

– Det kommer krävas en bra insats från oss. Senast vi mötte dem borta vann vi med ett mål, men låg i princip under genom hela matchen. Vi vet vad som behövs för att slå Malmö, de är ett duktigt lag även om det kanske inte visar sig i tabellen. Vi måste ge hundra!

 

LINUS EKMAN OM MATCHEN MOT HK MALMÖ

I återstarten av Handbollsligan ställs IK Sävehof mot HK Malmö. Här berättar assisterande huvudtränare Linus Ekman om sina funderingar inför matchen!

Hur har upplägget sett ut för laget här under VM-uppehållet?

– Vi började med att ta lite ledigt efter Lugi-matchen och släppte killarna helt och hållet fram till måndag 9 januari. Sedan dess har vi kört på och tränat handboll och fys på samma sätt som vi brukar göra under uppehållen, kanske med lite mer fokus på den fysiska delen inom handbollen. Sedan har det även varit en del taktiska småsaker vi gått igenom, så det har varit en bra januari för oss.

– Första veckan tillbaka från ledigheten var Lasse (Pedersen), Tryggvi (Thorisson), Elias (Ellefsen á Skipagötu) och Óli (Mittún) iväg med olika landslag och sedan var även Kelvin (Roberts), Malte (Celander), (Marcus) Lenneräs, Felix (Möller) och (Oscar) Sävinger iväg med det svenska U21-landslaget under den andra veckan. Så det har ändå varit några spelare som varit borta från och till, då har vi lyft upp juniorer från vår duktiga akademi.

Har du även hunnit med att kolla något på VM?

– Jag har följt det väldigt nära. Jag var på Sveriges samtliga matcher i Göteborg förutom den mot Portugal där i sista matchen av huvudrundan. Sedan åkte jag även upp till Stockholm här i helgen och såg matchen om tredje pris och finalen, så jag har följt det nära skulle jag säga.

Det sista som hände i gulsvart väg innan uppehållet var att Óli Mittún skickade in det matchavgörande målet mot Lugi. Hur många gånger har du vevat den i repris?

– De senaste dagarna har jag inte sett den så mycket, men i början kollade man på den en hel del. Den låg ju uppe på sociala medier ett tag och blev utsedd till månadens mål i Avkast, om jag inte minns fel. Det var verkligen ett fint mål som visar på vilken talangfull spelare han är.

Hur har ni lagt upp förberedelserna inför matchen på onsdag mot HK Malmö nu när Michael Apelgren varit upptagen med landslaget i en månad?

– Vi har försökt jobba på så som vi brukar. Vi har ju haft lite mer tid, så vi gick igenom några taktiska saker redan förra veckan. Spelarna är hungriga på match och intensiteten har höjts nu när vi närmat oss matchdag. Det är fler spelare som är irriterade i matchspel på träningarna, så det är många som suktar efter att få kliva ut för match igen!

Hur ser du på att möta Malmö på hemmaplan här i omstarten?

– Det är en svår uppgift vi har framför oss. När vi mötte dem på bortaplan var det en svår match där vi vann tack vare ett mål i slutminuterna. Malmö är ett jätteduktigt lag och är en motståndare vi har stor respekt för och om man stirrar sig blind på tabellen så ljuger den sett till hur de har sett ut och det lag som de har. Vi spelar på hemmaplan och det ska bli väldigt kul att se publiken i Partille Arena igen!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..