Jesper Östlund Nyhetsbrev

NYHETSBREV INFÖR HEMMA PREMIÄREN!

Onsdag 20/9

19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D)

  • Sävehof har inlett serien med två bortamatcher (1 vinst och 1 oavgjord match). Nu väntar förra årets finalmotståndare H65 Höör (som har 1 vinst och 1 förlust i sina två första matcher).
  • Johanna Bundsen spelar sin 235 match i ligan och det placerar henne på 7:e plats genom tiderna.

Kom till Partille Arena och stötta våra tjejer!

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR HÖÖR

Efter helgens förlust med 20–25 mot världslaget Brest Bretagne Handball väntar ännu en toppmatch – denna gång i Handbollsligan. Reprisen på vårens SM-final mot H65 Höör markerar säsongens första hemmamatch i seriespelet. Huvudtränare Jesper Östlund spår att det är två lag som kommer växa under säsongens gång, samtidigt som han ser möjligheter att få till en fullträff redan på onsdag i Partille Arena.

Med några dagars distans till matchen mot Brest, hur vill du summera insatsen som ni stod för?

– Vi var lite “slow-starters” där vi släppte iväg dem lite för långt i början, men i övrigt gjorde vi en rätt bra match under de sista 45 minuterna. Genomgående hade vi några problem i anfallsspelet med bara 20 gjorda mål, samtidigt som deras målvakt fick blomsterkvasten (som matchens bästa spelare). Försvarsspelet är jag dock väldigt, väldigt nöjd med. Annars är det där som jag tycker att vi har haft mest problem i inledningen av säsongen, så jag är väldigt glad över att vi fick en så bra träff, med bara tio insläppta i den andra halvleken, mot ett av världens bästa lag.

Flera av de unga spelarna i laget stod för fina prestationer. Hur högt värderar du bra prestationer när det sker i den typen matcher mot så bra motstånd?

– Vi är ett lag just nu där vi har den överlägset mest talangfulla truppen i ligan och där vi kommer behöva få utveckling på de här spelarna för att vara med i “racet” om SM-guldet i vår. Varje gång de får stå inför den typen av uppgifter som i helgen, oavsett om det går bättre eller lite sämre, så kommer de att växa av det. Att det blev som det blev i helgen var väldigt kul att se. Både Stina (Wiksfors) och Felicia (Granat) gjorde en fantastisk försvarsmatch, samtidigt som Emma (Mihailovic) och Thea Kylberg klev fram på ett sätt de inte har gjort tidigare på den här nivån. Jag tror att de kommer fortsätta växa och att det kommer att ta sig mer och mer. Över tid behöver vi också hitta en jämnhet.

Tidigare har du pratat om att du inte var helt nöjd med det ni presterade i senaste seriematchen mot VästeråsIrsta. Vad talar för att ni tar kliv framåt när det är dags för en ny match i Handbollsligan på onsdag mot Höör?

– Vi har spelat fyra tävlingsmatcher nu och av dem så har det varit två rätt bra matcher i Champions League och två rätt dåliga i ligan. För oss är alla matcher lika viktiga, så nu behöver vi få en träff i ligan också. För att lyckas med det kommer vi behöva göra en bra prestation och om vi får till det så tror jag att vi kommer vinna mot Höör på onsdag. Vi tar alla uppgifter på allvar och det finns såklart anledningar till att det kan gå sämre i vissa matcher, men vi kommer behöva gå in med samma attityd som vi hade mot Brest och få till den typen av träff i försvars- och målvaktsspelet som vi hade då.

Det är ju även en repris på senaste SM-finalen. Hur stor skillnad är det på lagen nu jämfört med då?

– Jag skulle säga att det i dagsläget är en markant skillnad på båda lagen. Det finns dock inget som säger att vi inte ska kunna ha samma slagkraft i vår när slutspelet kommer, det är vår målsättning att vi ska vara en guldkandidat i år igen. Just nu när vi har vissa spelare borta.

 

OLIVIA MELLEGÅRD

Lagom till fjolårets slutspel gjorde Olivia Mellegård comeback från en tuff skada. Hon var med och förde IK Sävehof till SM-guldet, men fokuset under sommaren har ändå legat på att bli ännu bättre inför säsongen 2023–24. På onsdagskvällen är det dags för den allra första hemmamatchen i Handbollsligan när H65 Höör står för motståndet.

Du kom tillbaka från skada förra säsongen och nu har du fått en försäsong där du har kunnat fortsätta bygga upp dig själv. Var det på så sätt en extra viktig försäsong för din del?

– Ja, absolut. Jag kom ju tillbaka strax innan slutspelet i våras och fick känna på handbollen igen. Fokuset här under sommaren har varit att få tillbaka konditionen och styrkan för att vara redo fullt ut när säsongen väl drog igång igen. Så det blev väldigt mycket träning i somras, både individuellt och med laget. Individuellt hade jag fokus på kondition, samtidigt som jag såklart skulle stärka hela kroppen och göra min rehab så att knäna ska hålla för belastningen som de utsätts för. Jag kommer att behöva ha med mig rehaben hela tiden och det är minst lika viktigt när jag nu är igång så att musklerna underhålls och så att jag klarar av träningen så bra som möjligt.

Hur gör du när du går in i en ny säsong, sätter du upp vissa fokusområden där du vill bli bättre?

– Det blir lite speciellt när man kommer tillbaka på riktigt och får vara med redan från säsongsstarten som nu. Med tanke på att jag kommit tillbaka från skada finns det många delar som jag vill fokusera på, det blir fler fokusområden jämfört med om det hade varit ett vanligt sommaruppehåll för min del. I och med att jag har varit borta i ett år så är det många bitar som jag vill bli bra på, både i försvar och anfall.

Tre turneringar är igång. Håller du isär vilken turnering nästa match är i, eller tar man match för match och förbereder sig på liknande sätt?

– Så som vi har jobbat nu så har vi lika mycket teori och förberedelser inför varje match. Individuellt har jag inget annat fokus heller, utan med två matcher i veckan gäller det att ladda om och se till att vara redo både taktiskt och mentalt.

Hur tycker du säsongsstarten har varit för dig personligen?

– Jag tycker det har gått bra. Jag vill gärna spela tvåa i försvaret och kunna bidra med min fysik där.

Vad gör att du helst spelar där när ni ställer upp i defensiven?

– Dels att jag tycker att det känns bra där och att jag har varit tvåa tidigare, så jag vill utveckla det spelet och bidra mer i lagets mittförsvar. Det ger också möjlighet för en niometersspelare att kunna återhämta sig lite, även om det såklart krävs jobb där också, så ger det en bra dynamik.

Vad kommer att krävas för att plocka två poäng mot Höör på onsdag?

– Vi har haft flera fighter mot Höör och allra senast var ju när det var guldet som stod på spel. Det man lärde sig då var att det är mycket inställning och att de är oerhört starka på den fysiska biten. Det är en fartfylld handboll, så det kommer att krävas att vi kan upprätta ett bra tempo och att vi även står bra bakåt. Där tycker jag att vi hittade något i senaste matchen mot Brest, det är något vi ska bygga vidare på.

Ligger det kvar några känslor sedan SM-finalserien i våras?

– Nej, det gör det kanske inte. Inte mer än att man kan förvänta sig stor revanschlusta från Höörs sida. De har kvar flera spelare som spelade då och vi har inte heller bytt ut så mycket, så jag tror att man kan förvänta sig något liknande som det var i de matcherna.

 

Fler nyheter

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..