16-9_NastaHemmamatch-Emma-ATG

NYHETSBREV INFÖR FINALEN I ATG SVENSKA CUPEN PÅ SÖNDAG!

NYHETSBREV

ATG SVENSKA CUPEN FINAL I PARTILLE ARENA!

Söndag 12/3

14:00 IK SÄVEHOF – HÖÖRS HK H65 

  • I första matchen i cupfinalen vann Sävehof med 18 bollar i Skåne efter en fantastisk match. Nu väntar returmötet med efterföljande prisutdelningen.
  • Frida Rosell gjorde 10 mål och Johanna Forsberg 8 i den första matchen.
  • Svenska Cupen spelades 1968 – 1991, därefter var det ett uppehåll fram till förra året då cupen gjorde comeback. Ifjol segrade Skuru för damerna medan Sävehof blev Cup mästare för herrarna.

Kom och stötta våra tjejer till en ny seger och ge dem välförtjänta hyllningar!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

Pris: ENDAST  50 kr

https://savehof.ebiljett.nu/

 

Jesper Östlund inför matchen mot Höör: 

In i söndagens avgörande returmatch i ATG Svenska Cupen har IK Sävehof ett försprång på 18 bollar. Detta efter segern borta mot H65 Höör där slutresultatet skrevs till 41–23. Möjligheterna att säkra säsongens första titel i Partille Arena till helgen är således goda. Här berättar huvudtränare Jesper Östlund om sina tankar inför stormatchen.

Det blev vinst med fem bollar mot Kungälvs HK tidigare i veckan. Hur är dagsformen inför den avgörande finalmatchen i cupen på söndag?

– Den tror jag är bra. Vi hade en träningsvecka förra veckan med en del spelare borta, men vi jobbade rätt mycket på det individuella och sedan lade vi också lite extra krut på fysen. Nu är det på’t igen med en ny finalmatch som vi hoppas att vi är redo inför!

Har du lyckats smälta prestationen ni stod för i den första cupfinalmatchen?

– Ja, det tycker jag. Vi är väldigt nöjda med det mesta från den matchen. Det var en total fullträff som man kanske inte får så många gånger per säsong. Vi drog aldrig ner på tempot, utan fortsatte i 60 minuter och nu har vi ett läge som är snudd på overkligt.

Hur tar man sig an en match där man på förhand leder med så stor marginal?

– Vi ska göra precis som vanligt. Vi går in i matchen som att det är en viktig final och ska göra en så bra match som möjligt, då förlorar vi nog inte med 18 mål. Vi ska se till att göra en så bra match som möjligt och då ska vi absolut kunna bärga den här titeln.

Vad skulle det betyda om ni får lyfta pokalen på söndag?

– Det skulle betyda mycket. I Sävehof räknar man guld, inte medaljer. Det har blivit väldigt tydligt för mig under den korta tid som jag har varit här. Man strävar efter gulden och är inte nöjda med något annat. Det skulle vara första cuptiteln för damerna, även om herrarna vann förra året.

Till sist, har du något meddelande till supportrarna?

– Jag hoppas att vi kan få till en folkfest! Jag tycker tjejerna är värdiga att få mycket publik. I Eslöv var det fulla hus och en otrolig stämning, så jag hoppas på något liknande på söndag och att vi kan bärga titeln och i så fall fira den tillsammans med supportrarna.

 

Emma Mihalovic inför Finalen: 

EMMA MIHAILOVIC

Född: 2004

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: Vinslövs HK

Debut i Sävehof: 2022

På kort tid har Emma Mihailovic etablerat sig som en viktig komponent i det gulsvarta 5–1-försvarsspelet. Tio mål i matchen mot BK Heid för drygt två månader sedan skvallrar om att vi kommer få se mycket mer av niometersspelaren även i offensiv riktning framöver. Närmaste uppgiften för Mihailovic och lagkamraterna i IK Sävehof är söndagens avgörande final i ATG Svenska Cupen där säsongens första titel kan säkras.

Hur är känslan hos dig inför söndagens avgörande cupfinal?

– Nervöst, precis som inför alla matcher, men speciellt nu med tanke på att det är final på hemmaplan. Förhoppningsvis kommer vi få en del publik till arenan som kan få till stämningen så att det blir lika roligt som det var att spela borta mot H65. Så jag skulle säga att det är nervöst, spänt och roligt!

Successivt har du fått en allt större roll i laget under säsongens gång. Såg du det här framför dig inför säsongen?

– Nej, verkligen inte. Jag tycker det är skitkul att få bidra på något sätt. Att ha fått chansen nu på sistone var inget jag förväntade mig, utan jag tar varje match som den kommer och är tacksam för möjligheten.

Framför allt har du utmärkt dig som center i 5–1-försvaret. Beskriv gärna den rollen utifrån ditt perspektiv!

– Det började vid Önnereds matchen (i december) där jag fick chansen. Jag har spelat lite 5–1 med S-Hof innan och nu har jag fått chansen att köra det här också. Jag har väl bidragit till att vi har kunnat ha ett varierat försvarsspel och kunnat anpassa det beroende på motstånd. Det har säkert också gjort så att motståndet inte vet vad de kan förvänta sig.

Vilka egenskaper är det som gör att du lyckats så bra i den rollen?

– Mina långa armar kanske. Jag gillar också att se spelet, men det är nog mycket min räckvidd och att kunna positionerna mig på ett sätt som gör att det blir svårt att lägga passningar över mig

Du är även skicklig framåt. Det har inte minst synts på ungdomslandslagsnivå och i seriespelet gjorde du tio mål mot Heid tidigare under säsongen. Vad skulle du lyfta fram i ditt offensiva register?

– Det är väl spelförståelsen. Jag försöker jobba på att hitta farten, tajmingen och avståndet. Det har Jesper (Östlund) och Andreas (Wallin) hjälpt mig mycket med, så att jag ska bli bättre på att se helheten och att kunna ta rätt beslut i rätt läge – det handlar om att jag ska gå fullt eller släppa och se i vilka luckor man ska satsa. Så främst är det i spelförståelsen som jag har min största kapacitet.

Truppen består av en blandning av mer rutinerade spelare och en hel del yngre som tar klivet upp från akademin. Hur ser du på dynamiken ni har?

– Den är jättebra. De rutinerade spelarna som (Johanna) Bundsen, Carmen (Martín) och (Olivia) Mellegård har tagit emot oss väldigt bra och kommer med tips. Det gäller även en spelare som (Nina) Koppang som sett till åldern kanske inte är rutinerad, men som har varit med ett tag nu. Det är en väldigt bra träningsmiljö och vi har hela tiden en kommunikation som gör att vi kan utvecklas. Förutsättningarna är otroliga och bara att få spela bredvid Mai (Kragballe), Carmen, Bundsen och Mellegård är lärorikt.

På söndag finns det chans att lyfta pokalen i ATG Svenska Cupen. Hade det varit karriärens hittills största ögonblick?

– Det hade varit en stor upplevelse och en otrolig erfarenhet, verkligen. Det är en grej som hela laget har kämpat hårt för och skulle vara ett bra kvitto på arbetet vi lagt ner. Att vinna skulle vara något man tar med sig länge och vara något man kan tänka tillbaka på och vara stolt över att ha varit en del av, oavsett om man spelar eller sitter på bänken.

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..