271122_Pontus_brolin_HBL_GUIF

NYHETSBREV INFÖR DUBBELEVENMANGET!

DUBBELEVENEMANG!

Söndag 27/11
16.00 SÄVEHOF – ESKILSTUNA GUIF (HANDBOLLSLIGAN)
17:45 SÄVEHOF – ARANÄS (ATG SVENSKA CUPEN)

• Vårt unga herrlag ligger tvåa i ligan.
• Efter EM uppehållet är både ligan och cupen i gång. Damlaget leder ligan obesegrade efter sex omgångar. På söndag väntar ett derby mot Aranäs i 1/4:1 av 2 i ATG Svenska Cupen.
• Söndagens ”hetaste” är ändå att Sävehofs ”gamle” guldtränare för både herr- och damlaget – Rustan Lundbäck – är tillbaka, denna gång som tränare i Aranäs.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT
På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!
Köp 2 matcher till priset av en. Köpet görs på dammatchen.

https://savehof.ebiljett.nu/

 

FRIDA ROSELL

Född: 6 maj 1999

Position i laget: 9M

Moderklubb: Handens SK

Debut i Sävehof: 2021

Tillbaka i spel efter EM-uppehållet stod IK Sävehof för en styrkedemonstration borta mot H65 Höör. I seriefinalen blev det seger med 31–26 efter det som i långa stunder var en jämn kamp. Nu på söndag ställer laget upp för ny match när HK Aranäs kommer till Partille Arena. Här berättar Frida Rosell om sina tankar angående vinsten mot Höör och inför första kvartsfinalmötet mot Aranäs i ATG Svenska Cupen.

Beskriv känslorna efter torsdagens vinst borta mot Höör!

– Det var bara en otrolig lättnad och verkligen hur kul som helst att komma ner dit och ta hem två poäng. Det kändes hur bra som helst!

Vad skulle du säga var de stora nycklarna till att ni kunde kliva ifrån seriefinalen med två poäng?

– Nyckeln skulle jag säga var att vi fick ihop det bakåt. Vi var aggressiva och i spel sex-mot-sex så hade de det svårt mot oss.

Det var ju första matchen efter EM-uppehållet, hur var det att vara igång och spela igen?

– Jag tycker det märktes att alla hade energi och väldigt mycket glädje inför att det äntligen var match igen. Det var kul att äntligen vara igång, det var något som alla hade väntat länge på.

Att vinna mot just ett topplag som Höör. Vad tror du det betyder för er i det långa loppet?

– Jättemycket! Det är mot topplagen som vi ska vara som bäst, annars funkar det inte. Vi måste vara bra i de här matcherna och det bevisade vi i torsdags, även om vi har mycket mer att hämta.

Vilka delar menar du att ni kan förbättra?

– Vi kan finslipa på anfallsspelet och även finslipa på uppspelen och kontringsfasen. Det är specifikt de delarna jag tänker på efter matchen mot Höör.

Intensivt matchande väntar nu efter EM-uppehållet. Hur ska det bli att ställas mot Aranäs redan på söndag?

– Det är bara kul och så man vill ha det! Vi vill ha tajta matcher, så det är bara att fortsätta kämpa på träningarna och ta med energin från matchen mot Höör in mot Aranäs, men det kommer krävas mycket av oss.

 

JESPER ÖSTLUND

 

IK Sävehof kliver in i ett intensivt spelschema efter EM-uppehållet när torsdagens vinst borta mot H65 Höör nu ska följas upp med hemmamatch i ATG Svenska Cupen. På söndag är det avkast mot HK Aranäs i Partille Arena – ett motstånd som huvudtränare Jesper Östlund har full respekt för.

 

Det var längesen det blev vinst för Sävehof i Höör, men i torsdags lyckades ni med det. Hur var känslan efter segern?

– Några av tjejerna sade att de aldrig vunnit här, utan bara i Eslöv, så det var lite av en barriär som bröts från Sävehofs sida. Det var tjejerna väldigt glada och lättade över. Skönt att känna att man tar sig över nån typ av barriär!

 

Vad har ni fokuserat på under landslagsuppehållet som gav resultat mot Höör skulle du säga?

– Vi har jobbat med fysiken, kollat på speldetaljer och analyserat hur vi skulle jobba mot Höör. Det har även varit en hel del fokus på individuell teknik och samarbeten. Sedan har Elin Heikka jobbat på svinbra under den här månaden och hon fick ju verkligen utdelning mot Höör.

 

Cupmatch mot Aranäs står på programmet på söndag. Jämfört med säsongsinledningen kommer matchantalet höjas betänkligt framöver. Hur planerar ni att hantera det under de närmaste veckorna?

– Vi kommer behöva gå runt på fler spelare än tidigare och vi kommer inte kunna träna lika hårt. Det kommer nog att vara de två största skillnaderna skulle jag säga, för det gäller att hela tiden vara fräsch inför nästa match. För till exempel Thea Kylberg blev det bara tre anfall mot Höör, men hon växer av det och där finns det möjligheter för mer utveckling och speltid framöver. Som helhet ser jag möjligheter, även om det kommer vara tufft matchande.

 

Hur går dina tankar inför att möta Aranäs?
– Fram till Höör-matchen är det där jag har haft mitt fokus, men nu kommer det bli hårt jobb på fredag och så ska vi göra en bra plan inför kampen mot Aranäs. Vi har den största respekten för motståndarna, även om de är en serie under oss, och de gjorde det fantastiskt bra mot Lugi i åttondelen när de slog ut dem. Det är ingen match där vi bara ställer ut skorna.

 

PONTUS BROLIN

Född: 25 december 2000

Position i laget: Vänsternia

Moderklubb: Gökstens BK

Debut i Sävehofs A-lag: 2018

 

I fredags fastställde Pontus Brolin slutresultatet till 29–27 i derbyt mot Redbergslids IK. Nu på söndag ställs niometersspelaren mot sitt gamla lag när det är hemmamatch mot Eskilstuna GUIF som står näst på tur i spelschemat.

 

I senaste matchen, där ni mötte RIK, var det du som definitivt avgjorde matchen med ditt mål på slutet som innebar 29–27. Hur resonerade du när du tog läget?

– Det var väl inte riktigt det som var planen, men jag såg att armen kom upp och Óli (Mittún) fick inte med sig den. Då fick jag bollen på fjärde passningen och då var det bara att skjuta!

 

Hur är känslan att gå vinnande ur en så tät match?

– Det är alltid roligt att vinna, framförallt i derbyn. Det är klart att det är sjukt kul och det är inte alltid att handbollen ser så vacker ut i derbyn, utan det är de två poängen som är det viktigaste.

 

Hur tyckte du att det märktes ute på planen att det var ett derby?

– Jag tycker alltid att RIK taggar till på ett annat sätt när de möter oss jämfört med när de möter vissa andra lag. Det blev lite känslor där vi fick lite fler utvisningar än i vanliga fall.

 

Den här säsongen har du fått en större roll i laget. Vad tänker du kring den?

– Man vill spela så mycket som möjligt, så det är kul när man får spela. Då är det bara att göra sitt bästa och så får “Micke” byta ut mig om jag är för dålig, helt enkelt.

 

Vad känner du att du har utvecklat i ditt spel hittills den här säsongen?

– Absolut. Nu har jag fått en betydligt större roll än tidigare säsonger, så min utveckling har varit jättestor i år och jag hoppas det fortsätter så. Framförallt är det väl anfallsspelet som jag har utvecklat överlag, där har jag inte spelat så mycket innan. Nu gör jag inte alltför mycket misstag, men jag tycker fortfarande att jag kan ta för mig mer i egna lägen.

 

GUIF väntar i Handbollsligan på söndag. Är det fortfarande en speciell match för dig, med tanke på din bakgrund där?

– Ja, det är alltid speciellt att möta GUIF. Det är många gamla lagkompisar där, vilket gör att det alltid är kul att möta dem. Det är också kul med det tajta matchschema som vi har nu, båda lagen spelade i fredags, så det är skönt att det är hemmamatch på söndag, om jag säger så.

 

MICHAEL APELGREN

 

IK Sävehof är på jakt efter tionde raka matchen i Handbollsligan utan förlust. Precis som i fredagens lokalrivalmöte med Redbergslids IK tror huvudtränare Michael Apelgren att det är en jämn kamp som väntar när Eskilstuna GUIF står för motståndet i Partille Arena på söndag.

 

Med derbyt mot RIK i fredags och ny match på söndag är det tätt matchande som gäller samtidigt som det fortfarande finns en skadesituation att ta hänsyn till i truppen. Tror du att den här perioden på något sätt kan gynna laget sett ur ett längre säsongsperspektiv?

– Allt som händer gäller att vinkla till vår fördel. Vi är ju definitivt inte nöjda över den här situationen, men ska som sagt försöka vinkla det till något positivt. När vi spelar med en hel del som inte hade fått lika många minuter annars, så får vi utveckling på fler!

 

Hur går dina tankar inför det kommande mötet med GUIF?

– Det kommer nog bli en likadan match som den mot RIK, så jag hoppas att det kommer mycket folk till arenan. Om de gillar att se jämna matcher med känslor utanpå och när man slits mellan hopp och förtvivlan, så tror jag att matchen mot GUIF kommer bli så också.

 

Hur skulle du säga att de presterar spelmässigt den här säsongen?

– Ungefär som tidigare. Vi mötte dem i ett dubbelmöte i cupen tidigare den här säsongen och då vann vi borta och förlorade hemma. De svajar en del, för i perioder är de otroligt bra och har bland annat en högernia (Erik Persson) som är klar för Göppingen, men i andra perioder är de lite sämre och därför ligger de väl där de ligger i tabellen. Vi är många jämna lag i serien när vi väl spelar matcherna mot varandra, så det är en kul liga att följa på så sätt.

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..