Micke_nyhetsbrev-2022-2023

NYHETSBREV INFÖR DEN FÖRSTA KVARTSFINALEN FÖR HERRARNA!

Torsdag 6/4
18.00 SÄVEHOF – ESKILSTUNA GUIF (H)

• Äntligen slutspelsdags för herrarna. Kamikaze förbereder sig och vi hoppas och tror på en magisk stämning i Partille Arena. Så ta möjligheten att komma och starta påskfirandet med handboll på toppnivå.
• Sävehof slutade tvåa i serien och Eskilstuna GUIF sjua.
• Chans till lite extra firande i matchen. Sebastian Spante har 3 mål kvar till att ha gjort 300 mål i handbollsligan.

KOM OCH STÖTTA HERRARNA TILL EN SEGER!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT
På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!
https://savehof.ebiljett.nu/

MICHAEL APELGREN

Slutspelsdags! På torsdag inleder IK Sävehof slutspelet med kvartsfinal 1 hemma mot Eskilstuna GUIF. Här berättar huvudtränare Michael Apelgren bland annat om lärdomar från fjolåret och vad laget behöver se upp med hos motståndarna.

När du fick reda på kvartsfinalmotståndare så var du nöjd med att inte behöva spela i söndags, vilket hade varit fallet om ni hade ställts mot Alingsås. Vad har ni ägnat de extra dagarna åt?
– Det har gjort att vi kunnat vara ännu mer noggranna in mot att det nu ska börja avgöras. Det var skönt och det har gjort att vi känner oss ordentligt förberedda.

Vad lärde ni er framför allt av slutspelet i fjol där det blev uttåg i semifinal?
– Vi kände mest att vi inte riktigt lyckades förbereda oss. Vi var mitt uppe i slutspelet i European League och då blev det mer som en förlängning av grundserien. Vi lärde oss helt enkelt att det inte var gott nog för att kunna vara prestationsmässigt så bra i slutspelet som det krävs för att gå så långt som vi vill göra. Det är skillnad på slutspel och seriespel, och vi gick i fällan att vinna serien men att vi inte processade vad det innebär att vara bra i slutspelet.

På vilket sätt har ni gjort det i år?
– Vi har haft möte ihop med gruppen kring vad vi vill förbättra jämfört med fjolåret. Framför allt har det varit mentala faktorer, där alla ska kunna steppa upp ännu mer nu. Det kan också bli en annan press på oss jämfört med under grundserien, det är nu som förväntningarna kommer att ligga på oss.

Vad tror du att det blir för typ av handboll i kvartsfinalserien mot GUIF?
– Det kommer vara ett GUIF som vill förstöra rytmen hos sina motståndare. De ändrar mellan många olika försvarsspel och sedan har de även några riktigt vassa individer framåt. Att det finns så många olika varianter att behöva förhålla sig till gör att de är luriga att möta.

Skulle du säga att det blir mer matchcoachning i ett slutspel jämfört med i seriematcherna?
– Det känner jag egentligen inte, men man är ännu mer inläst på motståndarna. Förvisso jobbar vi oftast lika noggrant i seriematcherna, men allt ställs lite mer på sin spets i coachningen när det är slutspel. Vi kommer nog vara tuffare och inte göra lika många socialbyten. Nu gäller allt.

Har du någon uppmaning till supportrarna att inleda påskfirandet i Partille Arena på torsdag?
– Såklart! Det hade betytt mycket om det kom mycket folk. Vi har ju inte spelat så många matcher den här våren, så vi behöver verkligen mycket stöttning nu när det verkligen börjar gälla på riktigt.

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..