Jesper_nyhetbrev

NYHETSBREV INFÖR ATG SVENSKA CUPEN AIK!

ATG SVENSKA- CUPEN. GRUPPSPELSFINAL MOT AIK HANDBOLL

Onsdag 31/8 klockan 19.00

Våra regerande Svenska Mästare har inlett gruppspelet med två raka segrar på bortaplan. I lördags besegrades Tyresö och förra fredagen slog vi Baltichov.

Nu väntar det tredje laget i gruppen AIK Handboll. AIK ligger tvåa i gruppen efter vinst mot Baltichov och förlust mot Tyresö,

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra damer till seger i gruppspelet.

MATCHANNONS

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

Med säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan rundar IK Sävehof av gruppspelet i ATG Svenska Cupen. Detta görs mot AIK på onsdag i vad som blir Jesper Östlunds första kamp om poäng i Partille Arena som huvudtränare för Sävehof.

 

Hur har din första tid i klubben varit?

– Jag är supernöjd med hur den här klubben fungerar! Det är på en helt annan nivå jämfört med vad jag varit van vid tidigare när det kommer till allt runtomkring och hur proffsigt allt är. På så sätt är det en häftig miljö att arbeta i.

– Tittar man till laget och spelet så är jag även nöjd med det. Mot Tyresö senast tycker jag dock att vi hade en dålig match, men i det stora hela går det lite framåt för varje vecka. Det är många nya, bland annat jag, så det kommer ta lite tid innan vi är klara. Generellt tycker jag ändå att jag ser tendenser att det går åt rätt håll.

 

Mot Tyresö var det ju en sen vändning som ledde fram till segern. Kan du utveckla dina tankar kring den matchen?

– Vi är jättemissnöjda med vår första halvlek där. Jag tycker att vi inte var på plats, en klassisk klyscha, men det var jättetydligt att vi inte gick för det och inte var beredda att göra jobbet som krävdes. I handboll så behöver man lägga manken till om man ska slå ut sina motståndare – framförallt om ens motståndare är högmotiverade som de ju är i cupen när man möter lag från lägre divisioner. När vi väl var beredda att göra jobbet så tycker jag ändå att det var okej, men sett till helheten är jag missnöjd med den matchen.

 

På onsdag ställs ni mot AIK. Vad är det för typ av motståndare och vad vill du se att ni levererar?

– Det är också ett allsvenskt lag. Jag skulle gissa på att Tyresö generellt är snäppet vassare, men AIK är ett lag som har spets i några spelare som är duktiga på att skjuta utifrån och en mittsexa som är bra på att slå och riva hål. Vi kommer behöva vara fokuserade, det kommer inte funka att göra som senast och det tror jag att tjejerna har fattat också. Vi behöver se till att vara på plats från minut ett.

 

Fler nyheter

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..

På neutral mark ställdes IK Sävehof mot Kristianstad HK i..