1920-1080_Dubbel-annandagen

NYHETSBREV INFÖR ANNANDAGSMATCHERNA!

ANNANDAGSMATCHER

Måndag 26/12

13.30 SÄVEHOF – YSTADS IF (H) -med f d Sävehofspelaren Kim Andersson

15:15 SÄVEHOF – LUGI HF (D) med f d Sävehofspelaren Bella Gulldén

  • En 25-årig tradition håller i sig. Sävehof och Annandagshandboll. Vi väntar som vanligt storpublik och upp mot 2500–3000 åskådare.
  • Traditionen bjuder också på avresa till Lundaspelen, denna gång rekord med 800 spelare och ledare fördelade på 65 lag. Lägg härtill anhöriga och grunden finns till hög stämning. Samtidigt är många gamla spelare hemma i julhelgen och kommer för att stötta våra lag.
  • I måndags besegrade vårt unga herrlag serieledaren Kristianstad på bortaplan efter en magisk match. Kristianstad leder fortfarande ligan, men nu endast två poäng före Sävehof.
  • Nu väntar förra säsongens Svenska Mästare Ystads IF, just nu på plats 3 i serien, sju poäng efter Sävehof. Ystad med mångfaldige landslagsspelaren Kim Andersson som var en av de mest tongivande spelarna i Sävehofs mästarlag 2004 och 2005.
  • I matchen mot Ystad har Felix Möller möjligheten att med ett mål kvar göra sitt 200:e mål i Handbollsligan. Vår lagkapten Sebastian Karlsson har gjort 985 mål i ligan. Gör han 15 mål på måndag, eller dröjer det en eller ett par matcher till innan han kommer upp i 1000 mål?
  • Våra damer har tio raka segrar i ligan. I matchen mot HEID i tisdags spelade många av våra unga spelare. Bland annat Emma Mihailovic (född 2004) 11 mål och debutanten Ida Landberg (född 2005) 4 mål.
  • Nu väntar den anrika klubben Lugi med Sävehoflegendariska Bella Gulldén (224 landskamper) och även med f.d. Sävehofspelaren Emma Fernis.
  • Laura Jensen har gjort 299 mål i ligan. Ett mål till 300.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

Köp 2 matcher till priset av en.

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

SIMON MÖLLER

Född: 2000

Position i laget: Målvakt

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2017

Sett till räddningsprocent tar Simon Möller en pallplats bland målvakterna i Handbollsligan när vi nått drygt halvvägs in i grundserien. Inför annandagens match mot Ystads IF berättar han här om vem av lagkamraterna som har lurigast skott, konkurrenssituationen i truppen och hur hans perfekta jul ser ut.

Var det årets starkaste prestation hittills när ni besegrade IFK Kristianstad med 37–33 i måndags?

– Ja, det får jag ändå säga med tanke på namnen vi hade borta. Kristianstad på bortaplan är egentligen den svåraste matchen vilket år som helst, men särskilt i år eftersom de var helt obesegrade på förhand. Vi var första lag att slå dem och vi gjorde det dessutom på bortaplan. Allt det där gör att det var säsongens bästa insats där vi hade många väldigt bra prestationer från otroligt många spelare. Då är vi ett väldigt bra lag även om vi saknar vissa spelare.

Skadorna upphör ju tyvärr inte att dyka upp, men det känns ändå som att det är ökad konkurrens i truppen. Märker du av att det är mer tävling även på träningarna?

– Ja, det tycker jag faktiskt och det är något vi även har tagit upp. När alla kommer tillbaka så ökar konkurrensen ännu mer. Gzim (Salihi) och “Berra” (Emil Berlin) har ju börjat komma tillbaka nu och snart är även Olle (Ek) och Elias (Ellefsen á Skipagötu) tillbaka i handbollsträning. Då står vi helt plötsligt med en helt annan trupp, en av de bredaste i Handbollsligan.

– Skadorna har ju gett speltid till folk som annars inte skulle ha spelat så mycket. Jag tänker på Óli (Mittún) som var vår fjärde mittnia på förhand, men som gjorde sin bästa match på hela säsongen mot Kristianstad. Vi kommer bli ännu bredare framöver, så det kommer bli en spännande vår som vi har att se fram emot när man måste prestera på varje träning för att få spela.

Vem i laget har lurigast avslut?

– Det är en bra fråga. Lurigast är nog Adam Blanche. Han skjuter väldigt bra och har börjat ta straffarna där han har gjort det bra än så länge; jag hoppas att jag inte jinxar något. Blanche har en liten gummiarm och släpper bollen i lite konstiga lägen, så jag skulle säga att han har lurigast avslut.

Nytt toppmöte väntar på måndag när det är annandagsmatch mot Ystads IF. Hur går tankarna inför den utmaningen?

– Det ska bli otroligt spännande och inspirerande med ett nytt toppmöte. Det känns som att vi fortfarande har revansch att utkräva på dem även om vi vann med ett mål mot dem på bortaplan tidigare den här säsongen. Semifinalförlusten från förra säsongen sitter fortfarande i och kommer nog göra det ett tag till, så vi har revansch att utkräva. Förhoppningsvis har vi mycket folk på läktaren som bidrar med ett tryck som kan vara till vår fördel.

Till sist, hur ser den perfekta julen ut enligt dig?

– Då får jag exakt den present jag önskat mig och så är jag med min mamma den 23:e och även på morgonen den 24:e tillsammans med min bror. Vid lunch åker jag och Felix sedan till pappa och bara njuter, äter god mat och umgås med min härliga familj. Det är den perfekta julen för mig.

 

MICHAEL APELGREN INFÖR YSTADS IF!

På löpande band fortsätter det att radas upp stormatcher. Segern mot IFK Kristianstad i måndags följs nu upp med match på annandagen mot Ystads IF. Huvudtränare Michael Apelgren menar att det är en till kamp med IK Sävehof som underdog – en position som laget gärna har sett till rådande förutsättningar.

Det blev en trevlig måndagskväll i Kristianstad med gulsvart seger med 37–33. Vad låg bakom en så övertygande insats?

– Kanske att vi fick vara lite underdogs för en gångs skull. Det är inte så ofta vi är det, så det var en go känsla när vi hade allt att vinna, särskilt med tanke på hur många vi hade borta och att vi mötte ett obesegrat lag. Nu går vi in i en vråltuff avlsutning innan uppehållet med Kristianstad, Ystad och sedan Lugi borta, dessutom utan “Wille” (William Andersson Moberg) också. Det är tuffa tider nu.

Nu är laget trots allt bara två poäng ifrån serieledning. Är det något ni reflekterar över?

– Nej, det skulle jag inte säga. Med tanke på vårt skadeläge kollar vi inte uppåt, utan vi visste om att när vi gick in i dessa tre matcher så kunde vi ha förlorat alla tre. Det är som sagt tre väldigt svåra matcher i vår liga, inte minst när man inte har fullt lag. Om vi hade torskat alla så hade Ystad varit ikapp och även gått om. Så det är snarare att vi sneglar neråt.

Som du säger så avlöser toppmatcherna varandra. Vad behöver ni framförallt se upp med hos Ystad när ni ställs mot dem på annandagen?

– Det är mycket som vi behöver se upp med. När Kim Andersson stämplar in så är han en världsspelare och han har varit väldigt bra den senaste tiden. Ystad har ju också presterat bra i Europa, vilket är väldigt kul för svensk handboll, så vi kommer behöva göra en topprestation för att rå på dem. Vi går in med underdog-känslan igen och ska se till att fajtas.

Skiljer sig förberedelserna på något sätt än inför andra matcher med tanke på att den spelas på just annandagen?

– Ja, det blir lite annorlunda när man samtidigt vill fira jul så bra det går. Förberedelserna blir lite annorlunda, men det är samma för alla lag. Det finns också positiva aspekter i och med att det kommer mycket folk till hallen och det är alltid roligt när man spelar de här matcherna!

 

IDA SEMBE

Född: 2002

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2020

Det blev storseger i derbyt mot Heid i tisdags. Vad var nyckeln till att säkra de två poäng?

– Vi pratade inför den matchen om att gå in och endast fokusera på vårt. Ett av målen var att hålla fokus och att prestera under 60 minuter.

Du är redan på god väg att sätta nytt personligt målrekord för grundserien. Vad ligger bakom den fina utvecklingen?

– Denna säsong har jag fått mer speltid och förtroende, vilket såklart är någonting som bidrar till min utveckling och hur jag presterar. Det är tydligt att mer erfarenhet ger en inre trygghet att våga prestera.

Hur är det att ha Carmen Martín som kollega på din position?

– Det har helt klart varit utmanande, men samtidigt väldigt inspirerande. Hon är som en mentor för mig och samtidigt viktig för hela laget med tanke på den erfarenhet hon besitter. Det är inte bara på handbollsplanen hon bidrar, hon är en underbar person på alla plan.

Hur går dina tankar inför annandagsmatchen mot Lugi på måndag?

– Vi går in med samma inställning till alla matcher, oavsett motstånd. Vi siktar på två poäng.

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR LUGI HF!

Tionde raka vinsten i seriespelet kom i tisdags när BK Heid besegrades på bortaplan. På annandagen väntar nästa duell för IK Sävehof när Lugi HF gästar Partille Arena för ett klassiskt möte. Hos Gulsvart tätnar konkurrenssituationen, vilket välkomnas av huvudtränare Jesper Östlund.

Du ställde upp med ett ännu yngre lag än vanligt mot Heid. Berätta hur du resonerade!

– Av de som var tillgängliga för spel ställde vi inte över någon från matchtruppen, utan det handlade mer om vilka som fick chansen. Vi valde att satsa på de lite yngre och spela med några spelare som inte har fått visa upp sig så mycket under den här säsongen. Vi är jätteglada över att vi valde den vägen och att vi fick ett positivt utfall på det. Sedan visste vi om att vi har ett enormt sparkapital på bänken om det skulle gå lite kärvt, men de unga tjejerna visade att de har en ljus framtid i Sävehof-tröjan!

Det är inte alla 18-åringar som skickar in tio mål i en seriematch. Vad säger du om Emma Mihailovic som spelare?

– Jag har varit väldigt imponerad av Emma, framförallt under de senaste veckorna då hon har tränat mer med oss. När hon varit med i matchtruppen tidigare så har hon främst spelat försvarsspel, medan hon nu även fick möjlighet att visa vad hon går för i anfallsspelet. Tio mål är inget man gör varje dag i en högstaliga i seniorspel, så hon ska vara väldigt nöjd över sin match.

Innebär det här att det blir svårare för dig att ta ut laget i matcherna framöver?

– Någonstans har vi en åldersstruktur i laget där en del är äldre med mer rutin och där vi har andra spelare som är unga och hungriga där bakom. I den här matchen fick vi svar på att det är flera unga som är sugna på att visa vad de går för och det är bara positivt att ha en sund konkurrenssituation om speltiden.

På måndag är det Lugi som väntar i annandagsmatchen. Vad säger du om deras säsong så här långt?

– Självklart har de haft högre förhoppningar och förväntningar. De har ju haft en hel del skador som gör att man kan vara lite förstående till resultaten, men i grunden är det ett lag som bör vara på den övre halvan av tabellen, inte den undre. Vi har full respekt för dem och kommer gå in hundra till den här matchen.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..