SimonMöller_Nyhet_hemsida

NYHETSBREV – GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE!

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE

TISDAG 20 februari
18.45 IK Sävehof – Skjern Håndbold (DEN) (h)  

 • Sävehof vann sin grupp i gruppspelet före Gorenje Velenje (SLO) och tog med sig 2+1 poäng mot detta lag till huvudrundan.
 • Första matchen i huvudrundan spelades borta mot RK Nexe (CRO) och gav en snöplig förlust med 29-28. Nuvarande tabell:
  Nexe                       4p
  Skjern                    4p
  Sävehof                 3p
  Gorenje                 1p
 • För Sävehof återstår tre matcher Skjern (h+b) och Nexe (h).
 • Gruppsegraren går direkt till kvartsfinal medan lag 2 och 3 till åttondelsfinal.
 • Skjern blev Danska Mästare 2018 med bl a Jonathan Stenbäcken.
 • I laget spelar den svenska spelaren Alfred Jönsson.
 • Läs mer på eurohandball.com under fliken ”clubs”

https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

SIMON MÖLLER INFÖR SKJERN MATCHEN! 

Född: 2000
Position i laget: Målvakt
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2017 

Under säsongen har Simon Möller samlat på sig en hel del erfarenhet av spel mot europeiskt toppmotstånd. På tisdag kommer mer av den varan när Skjern gästar Partille Arena för match i EHF European League. 

Hur går dina tankar inför matchen mot Skjern på tisdag?
– Det kommer att bli en väldigt rolig match mot toppmotstånd i European League där de är ett av de bättre lagen. Dessutom är de i väldigt bra form, så det blir en riktig utmaning, kanske den tuffaste hittills i år.

I senaste omgången av European League stod ni upp bra mot Nexe i Kroatien. Vad kan du säga om er insats där?
– Det var surt att vi inte fick med oss en poäng, jag tycker att vi var värda det. På bortaplan i Europa är det tufft och vi hade möjligheten i sista anfallet, men lyckades inte knipa en poäng. Vi gjorde dock mycket rätt, framför allt i andra halvlek. Vi stod upp tillsammans när det gick emot, det är det man behöver göra på bortaplan i Europa. Vi var värda en poäng, men fick inte med oss den. Nu ska vi försöka knipa de resterande matcherna istället.

Under den första omgången av huvudrundan i European League var det ingen målvakt som gjorde fler eller lika många räddningar som du. Vad tänker du angående det
– Vad de andra gör kan jag inte påverka så mycket. För mig gick det bra och det var en bra match, men jag har inte tänkt så mycket kring det. Sedan är det klart att det är roligt och om man har många räddningar så är det större chans att laget vinner, det ska jag försöka göra nästa match också.

Gör det något med dig när den typen av statistik kommer upp på sociala medier?
– Ja, absolut. Det är ett kvitto att man gör något bra, men det är inte det jag tänker mest på. Jag var mest lite sur att vi inte tog en poäng, det hade varit riktigt viktigt och jag tycker att laget förtjänade det. Fortsätter man på den vägen så har laget större chans att vinna matcher och det är det som gäller något.

Du har samlat på dig en hel del internationell erfarenhet nu. Dels med Sävehof under de olika säsongerna, men även på mästerskapet med landslaget i januari. Vad tycker du att du utvecklar mest när du är med i de sammanhangen?
– Allting egentligen. Det är de bästa i världen som man möter på träning på alla positioner och egentligen så är det två på varje position som är bland de bästa i världen. Att få de skotten på sig under en månads tid gjorde att man såg vad det är som krävs. Sedan fick jag mycket tips från Tomas Svensson, målvaktstränaren, och även att se hur (Andreas) Palicka och (Tobias) Thulin jobbar och hur de är i vardagen. De tränar otroligt hårt. Så man samlade på sig väldigt mycket erfarenhet där och jag kan säga att jag är en mycket bättre målvakt efter EM, det är jag väldigt tacksam över.

I närtid spelar ni många roliga matcher både i Handbollsligan och i Europaspelet. Vad behöver ni göra för att hålla prestationerna uppe på en hög nivå?
– Det är svårt att ligga på topp varje match, både som lag och som individer. Det blir lite som ett slutspel innan slutspelet med många matcher där vi ska försöka knyta ihop säcken och vinna serien och även gå vidare i Europa. Det gäller att vi verkligen står upp som lag och att det är många som presterar. Man kommer inte kunna vara bra i varje match, det är en omöjlighet oavsett vem man är, framförallt när vi möter så här bra lag. Av den anledningen gäller det att vi har många som är på topp och att många presterar i olika matcher. Det är det Sävehof vi vill vara, när många kliver fram i olika matcher.

MICHAEL APELGREN INFÖR MORGONDAGENS MATCH! 

Duell mot grannlandet väntar i nästa match i EHF European League. Här ger huvudtränare Michael Apelgren sin syn på vilken typ av motstånd som danska Skjern kommer att bjuda på.

På tisdag ställs ni mot Skjern. Vad ser du som deras styrkor?
– De är ett riktigt bombargäng med otrolig skyttekraft. På så sätt är det väldigt stor skillnad mot oss. Så för dem som gillar bra skytte, rekommenderar jag att komma och kolla på den här matchen. Det är fantastiskt hur de skjuter, samtidigt som de har ett högt tempo i deras spel, så det blir en hård nöt att knäcka.

I deras senaste Europa-match gjorde de 45 mål på Gorenje Velenje. Hur ska ni se till att det inte blir lika mycket i den här matchen?
– Vi måste gå ut på dem och se till att springa hem. De kontrade extremt bra mot Gorenje, men sedan gick det heller inte att känna igen Gorenje i den matchen. Det där var något annat än vad de har presterat tidigare. Framför allt har Skjern otroligt fysiska praktexemplar som skjuter extremt hårt, så det gäller att få träff på det.

Det brukar sägas att det är extra viktigt med hemmamatcherna i det europeiska cupspelet. Hur ser du på det inför den här matchen?
– Det är klart att det blir extra viktigt, även om man inte skulle skämmas ihjäl ifall man förlorar mot Skjern. Svenska lag brukar inte plocka jättemycket poäng mot danska lag, så det är en match där vi har allt att vinna. Som helhet ligger vi jättebra till för att gå vidare till åttondelsfinal även om vi skulle förlora den här matchen, på så sätt är det ett ganska skönt slagläge. Tittar man på det rent krasst så tror jag att vi är klara för åttondelsfinal om vi vinner på tisdag, så egentligen spelar vi alltså om en slutspelsplats.

Det finns hög handbolls-IQ i truppen. Hur utnyttjar man det i en sådan här typ av match?
– Vår chans är att använda oss av det. Vi måste se till att tänka till lite. Om vi ska tävla om vilka som är starkast och skjuter hårdast så kan vi lika väl vifta med vit flagg direkt. Vår chans är att tänka till lite och spela på smartness.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..