16-9_Dubbelarrangemang 29:10

NYHETSBREV – FAMILJEDAG I PARTILLE ARENA!

Söndag 29/10

Ansiktsmålning, Jumpyard och Handbollssarg! 

14.00 SÄVEHOF – GYÖR (Ungern)

Damerna spelar Champions League och möter f.d. Sävehofspelaren Linn Blohms klubb. Györ har vunnit Champions League fem gånger. Senast 2019.

17.00 SÄVEHOF – LUGI

Herrarna möter LUGI som har tre segrar på sju matcher. Sävehof har inlett med fem segrar.

 

Ansiktsmålning, Jumpyard och Handbollssarg!

14.00 SÄVEHOF – GYÖR (Ungern)
Damerna spelar Champions League och möter f.d. Sävehofspelaren Linn Blohms klubb. Györ har vunnit Champions League fem gånger. Senast 2019.

17.00 SÄVEHOF – LUGI
Herrarna möter LUGI som har tre segrar på sju matcher. Sävehof har inlett med fem segrar.

 

PARTNER- och FAMILJEDAG I PARTILLE ARENA

 John Scott’s erbjuder:

13.00-16.30                      HAMBURGERBUFFÉ
Barn (t o m 16 år)           69 kr
Vuxna                            109 kr

Fyra lediga bowlingbanor. Vid köp av Hamburgerbuffé erbjuds fritt en serie/bowling.

Boka senast lördag 16.00 till partille@johnscotts.se eller 031–442334 uppge ”koden”: GULSVARTMAGI – Först till kvarn gäller.

Kom och stötta våra tjejer och killar!

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

 

THEA BLOMST INFÖR CHAMPIONS LEAGUE PÅ SÖNDAG!

Född: 2002
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2019

Tillbaka efter skada leder Thea Blomst sitt IK Sävehof. På söndag ställs mittsexan och hennes lagkamrater inför en ordentlig utmaning när ungerska Györ kommer till Partille Arena för en stjärnfylld Champions League-duell.

Vad låg bakom förlusten mot Önnered tidigare i veckan?

– Det var en tuff match där vi missade alldeles för mycket framåt och släppte för enkla mål bakåt. Dessutom sprang vi inte som vi ville. Så det var många grejer där vi inte lyckades komma upp på den nivå som krävs för att ta en sådan match

Blir du omedelbart taggad på nästa match för att visa att ni kan bättre eller hur hanterar du förluster som den i onsdags?

– Direkt efteråt känns allt bara tufft och då är det svårt att släppa det. Sedan har jag ändå ganska lätt att ställa om och fokusera på det vi kan ta med oss och det vi kan göra bättre inför söndagens match i det här fallet.

Du är fortfarande en ung spelare, men är lagkapten och har ännu yngre mittsexor bredvid dig i truppen. Tror du att det har påverkat dig som ledare i laget på något sätt?

– Ja, det skulle jag säga. Min roll har ändrats från hur det har varit tidigare och jag har fått ta mer ansvar och vara mer bidragande än innan. Det tycker jag har varit jättekul och jag är glad över att få det förtroendet. Samtidigt känner jag att när vi har Stina (Wiksfors), som är yngre, att man kan hjälpas åt eftersom att jag har varit i samma sits tidigare.

Vad jobbar du mest med att utveckla på ett individuellt plan?

– Jag skulle säga att försvarsspelet har varit där jag har presterat och att det har varit en större trygghet i mitt spel, så nu ligger mitt fokus på att utveckla det offensiva och se till att jag kan bidra även framåt.

Ganska tidigt på säsongen drabbades du av en skada. Hur har du återhämtat dig från den?

– Det har gett mig utrymme att kunna köra på med lite annan sorts träning. Det var såklart tufft att vara borta, men det har ändå gett mig mycket och nu känner jag mer än någonsin att det bara är att köra på!

Vad är det för annan sorts träning du har ägnat dig åt?

– Vanligtvis är det mycket handbollsträningar och gym tillsammans med laget, men nu har jag till exempel simmat med Irma Wester, som tyvärr dragit korsbandet, och sedan har jag också jobbat med lite andra typer av styrketräning. Det har ändå varit givande under den här perioden när jag har varit borta.

Men sedan ett tag tillbaka är du redo för spel och på söndag ska ni ta er an Györ i Champions League. Hur kommer det att bli?

– Det kommer att bli en väldigt rolig match. Györ är ett väldigt bra lag, ett av de bästa i världen, och det är en jättemöjlighet för oss att ta lärdom och försöka utmana dem.

Ni mötte dem även senaste säsongen när ni spelade i Champions League. Vad har du för minnen därifrån?

– Jag minns att det var ett otroligt tryck när vi spelade borta mot dem. Det var en grym publik och i matchen hade vi det väldigt tufft. Sedan var det lite jämnare på hemmaplan, så det var lite blandade känslor. Det är sådana här matcher som är roliga att spela, när man får möta världens bästa spelare.

 

 

MICHAEL APELGREN INFÖR LUGI!

Det var härlig stämning i Partille Arena när Gorenje Velenje besegrades tidigare i veckan. På söndag väntar ny match i arenan när Lugi HF kommer på besök. Här delar IK Sävehofs huvudtränare, Michael Apelgren, med sig av sina funderingar inför avkast.

Hur är det att träffa laget de här dagarna efter att man har vunnit en match i Europa-spelet på det sättet som ni gjorde mot Gorenje Velenje i tisdags, känner du att det ger en extra boost?

– Absolut. Det var en riktigt kul seger, det var ändå mot den slovenska ligaettan. Det ger en god lagkänsla, men samtidigt är vi i en period där vi har ett väldigt brett lag där flera spelare är nöjda, men där andra skulle vilja ha mer speltid. Så det kan man väl säga är nackdelen med att ha tillgång till alla samtidigt.

Skapar det en större tävlingskaraktär än vanligt på träningarna?

– Det får man säga. Ska man vara ett lag som tävlar på tre fronter så behöver man bredd på truppen. Tar man då till exempel Handbollsligan så är den vråltuff och det är en riktigt svår liga sett till hur jämnt det är. Det räcker att man gör sakerna lite, lite sämre så är man i problem direkt. Skillnaden på att ligga etta och åtta är inte alls stor.

Uppskattar du att varenda match blir så betydelsefull och att det inte på något sätt går att “slappna av”?

– Ja, det är väldigt kul med matcher som känns. Det är det roligaste med handboll när det är på det sättet, tycker jag. Samtidigt kan jag ibland känna att det hade varit bra om det fanns lite lättare matcher så att vi skulle kunna använda vår bredd lite mer. Men jag är dubbel där, för jag tycker ju också att det är kul när det är jobbigt och vi till exempel ligger under med 6–11 mot Amo och måste försöka vända. Så i perioder är det lurigt där man känner sig pressad i matcherna eftersom det är så jämnt mellan lagen.

Hur vill du att ni tar er an Lugi på söndag?

– På hemmaplan vill vi visa vilka vi är och se till att vinna. När vi möttes i cupen tidigare den här säsongen så vann vi med ett nödskrik, det skiljde bara ett mål. Så det var väldigt jämnt när vi mötte dem senast och som alltid i Handbollsligan så är det väldigt tajt. Om vi är svinbra på söndag så vinner vi, men om vi är medel på det sättet som vi var senast vi mötte dem, så kan det sluta hur som helst.

Vad behöver ni se upp med hos dem?

– (Axel) Månsson är det givna svaret. Jag tycker att Lugi har något på gång med många unga spelare som kommer fram. Där finns det rätt mycket kvalitet, men tydligast är som sagt Månsson som är väldigt duktig. Sedan har de även (André) Tuzov på vänsternio och i försvaret är de solida.

 

#sävehof #gulsvartmagi #ehfcl #handbollsligan

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..