Jesper Östlund Nyhetsbrev

NYHETSBREV – DAGS FÖR CHAMPIONS LEAGUE!

Lördag 16/9

16.00 SÄVEHOF –BREST BRETAGNE (FRANKRIKE) (D)

  • En knapp förlust i första Champions League i Ungern förra helgen och nu väntar Champions League mästarna från 2021.
  • I Brest spelar idag svenska Jenny Carlsson (med Kärra som moderklubb). I klubben har även Sävehof profilerna Loui Sand, Filippa Idéhn och Bella Gulldén spelat.

Kom till Partille Arena och stötta våra tjejer!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR BREST

Trots förlusten i Champions League-premiären var det en insats att bära med sig inför fortsättningen, allra närmast mot Brest Bretagne i Partille Arena på lördag. Här delar IK Sävehofs huvudtränare, Jesper Östlund, med sig av sina tankar inför utmaningen som väntar mot det franska topplaget.

Tävlingssäsongen har kommit igång på alla fronter. Hur upplever du er nuvarande form?

– Det är fortfarande svårt att sätta fingret på det. Hittills har vi gjort två lite sämre matcher i ligan, medan vi gjorde det bra i Champions League. Just nu har vi också en hel del folk borta från matchspel, vilket gör det lite svårbedömt.

Matchen i Debrecen förra helgen var din första som tränare i Champions League-sammanhang. Vilka intryck fick du av den upplevelsen?

– Att allt går väldigt mycket snabbare och att det är mycket mer fysiskt än i Sverige. Lagen som vi möter består av fullvuxna spelare som har en jäkla fysik och handbollskunnande. Vi har lite att lära när vi befinner oss på den scenen, kan man säga.

Hur tycker du att ni stod upp i den matchen?

– Jag tycker att vi stod upp väldigt bra. Vi startade dock lite för dåligt och hade även någon kortare period i den andra halvleken som var lite slarvig. Annars stod vi upp på ett bra sätt, för det var inget dåligt lag vi mötte och det var match hela vägen fram till 59:30. Sedan gick vi från det till att jag några dagar senare var missnöjd med prestationen i Västerås. Vi har ett ungt lag, särskilt nu när vi har många spelare borta. Då kan jag inte förvänta mig att det är lika stabilt som förra säsongen, utan det kommer att blandas och ges.

Hur tycker du att de unga spelarna hanterar det?

– Jag tycker att de gör det bra efter sina förutsättningar. Man kan inte förvänta sig att det ser likadant ut när Stina (Wiksfors) och Felicia (Granat) står i zon 3 jämfört med när Thea (Blomst) och “Foppa” (Johanna Forsberg) gör det, de har inte den erfarenheten än. Men de kämpar, sliter och har utvecklats massor under de senaste månaderna, så jag ser fram emot framtiden. Framförallt behöver vi höja försvarsspelet och det behöver vi göra så snabbt som möjligt.

På lördag väntar säsongens första Champions League-match på hemmaplan. Vad är Brest för typ av handbollslag?

– De är extremt fysiska, har skyttar på båda ytterniorna och världens bästa mittsexa som vi kommer att behöva hantera på ett så bra sätt som möjligt. Det kommer vara svårt att stänga alla ytor för henne, men det är där som vi kommer att behöva lägga stor vikt.

På vilket sätt vill du att ni tar er an matchen?

– Jag vill att vi ska gå in som i alla matcher i Champions League. Det gör vi genom att spela i 60 minuter och ser till att ge järnet och typ kämpar för våra liv där ute på planen. Vi ska inte heller stirra oss för blinda på resultattavlan. Det är första hemmamatchen, så jag hoppas att vi kan visa upp oss från vår bästa sida. Mycket handlar om att vara noggranna och se till att vi får upp vår aggressivitet. På den fronten ligger vi lite efter de andra lagen, men vi kommer behöva vara fysiska i både försvar och i våra genombrottsattacker.

 

#sävehof #gulsvartmagi #ehfcl

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..