Johanna Bundsen_Hemsida_Nyhet

NYHETSBREV – CHAMPIONS LEAGUE!

CHAMPIONS LEAGUE!

FREDAG 2 februari

20.45 IK Sävehof – Buducnost (Montenegro) (D)

– Flerfaldiga mästare i Montenegro

– Mästare i Champions League 2012 och 2016

OBS! Endast motorvägssidan öppen

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

Johanna Bundsen

Född: 1991
Position i laget: Målvakt
Moderklubb: GK Kroppskultur

Det har inte spelat någon roll om det varit Handbollsligan, ATG Svenska Cupen, EHF Champions League eller VM. Oavsett sammanhang har Johanna Bundsen glänst den här säsongen. Nästa uppgift för landslagsmålvakten och hennes lagkamrater i IK Sävehof är fredagskvällens match mot Buducnost i Partille Arena.

Vad var känslan efter onsdagens seger mot Hallby i Handbollsligan?

– Det var en jätteskön seger där vi fick med oss två viktiga poäng i en match där vi gjorde det vi skulle göra.

Ni fick dessutom till en helt annan start på matchen i jämförelse med helgens möte med Kungälv där ni hamnade i ett tidigt underläge!

– Verkligen! Det var en helt annan energi mot Hallby, så det var skönt att vi kunde vända det till något positivt.

Hela matchtruppen fick speltid. Hur viktigt var det nu när spelschemat är så tätt med matcher?

– Ja, det är ett tajt spelschema just nu och det sliter ju såklart. Det gäller att hitta en bra balans i träningsmängd och hur mycket man klarar av, särskilt nu när vi är lite färre spelare på grund av skadorna. Det var kul att vi kunde gå runt på så många spelare mot Hallby, alla som kom in var med och bidrog!

Hur går tankarna inför fredagens Champions League-match?

– Det ska bli otroligt kul att spela mot Buducnost igen. Vi var nära mot dem när vi möttes i Montenegro, så det ska bli väldigt kul att få spela mot dem här hemma.

Hur hungriga är ni på att försöka ta två poäng?

– Vi vet om att det är ett otroligt bra lag som vi kommer att möta. Några av dem som inte var med senast är med nu, bland annat (Kalidiatou) Niakaté. Sedan har de inte med (Milena) Raicevic som var väldigt skicklig mot oss i förra matchen. Så det är någon ny spelare som kommer vara med och någon spelare som fattas jämfört med senast. För oss hade det såklart varit en dröm att få ta någon poäng i Champions League, det gäller att vi kommer in med 110% inställning och gör jobbet som krävs.

I vissa av Champions League-matcherna har ni stått för väldigt starka prestationer. Vad tycker du har stämt för er i de matcherna?

– Vi har gått in med någon typ av respektlöshet och gått in med en tro på det vi gör. I de matcherna har vi kommit upp i en bra nivå direkt bakåt och även fått till ett flow i anfallsspelet. Ifall vi ska kunna matcha dem på fredag kommer nog nyckeln sitta i vårt försvarsspel.

Om vi zoomar ut litegrann så är det här ditt sista halvår i klubben, åtminstone för den här gången. Vad har du för tankar kring det och hur skulle du vilja avsluta den här sejouren i Sävehof?

– Jag är otroligt laddad för det här sista halvåret. Jag trivs väldigt bra i laget och vill såklart avsluta på ett bra sätt. Nu får vi ta en match i taget och så ser vi först fram emot Final Four (i ATG Svenska Cupen) i februari och redan innan dess har vi ett antal matcher att spela, så det gäller att vi kommer in med rätt inställning till varje match.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..