16-9_NästaHemmamatch_Emil berlin_åttondelsfinal_atg svenska cupen

NYHETSBREV – ÅTTONDELSFINAL I ATG SVENSKA CUPEN!

ATG SVENSKA CUPEN
– ÅTTONDELSFINAL

Onsdag 13/9

19.00 SÄVEHOF – HK MALMÖ (H)

  • Seger i första matchen på bortaplan med 30-19.
  • Vid seger till kvartsfinalspel. Härefter spelas säsongens största nyhet: Final4 i Halmstad Arena.

Kommande matcher ser ni på hemsidan: www.savehof.se

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN

Seger med 30–19 på bortaplan betyder att IK Sävehof går in i onsdagens returmöte i ATG Svenska Cupen mot HK Malmö med ett utmärkt utgångsläge. Huvudtränare Michael Apelgren pekar ut Simon Möllers insats från helgens åttondelsfinal som särskilt betydelsefull och menar på att laget vill vinna även på onsdag, trots att det räcker att undvika förlust med tvåsiffrig marginal.

Vad gjorde att ni fick en sådan fullträff i början på första åttondelsfinalen mot Malmö?

– Största faktorn var väl att Simon (Möller) stämplade in och visade att han var tillbaka. Det är viktigt för oss, han är vår lagkapten och en spelare som ska gå i bräschen. Härligt att det blev så direkt i första matchen som han var tillbaka!

Hur har du upplevt att Simon har hanterat rehaben efter skadan han drabbades av i slutspelet?

– Som alltid har det varit toppinställning på den pojken, han går alltid all-in. Sävinger har varit väldigt duktig under tiden, så jag hade kanske tänkt att Simon skulle vara övertänd när han nu var tillbaka. På så sätt var det lite överraskande att han var så extremt bra. Han har jobbat hårt för att komma tillbaka.

När ni ställs mot ett annat lag i Handbollsligan så får ni chansen med tre shootout-möjligheter. Tränar ni något extra på det?

– Man kör några dagen innan men egentligen är det en vanlig handbollssituation, alltså ett friläge. Personligen tycker jag att det är mycket roligare med vanliga straffar, om man nu mot förmodan ska ha något sådant. Vi tränar som sagt lite på det där, men på högsta nivå är det inte särskilt konstigt med själva kastet och sedan är det ett friläge. Sedan kan det absolut missas och det var otroligt att Simon tog alla tre i lördags, det var historiskt.

Försprånget är stort inför onsdagens returmatch mot Malmö. Finns det några risker att ta hänsyn till när ni har ett sådant övertag redan från start?

– Ja, förra året så slog vi Guif borta men torskade sedan hemma. Vi gick ändå vidare, men det var ingen kul känsla. Efter sådana här matcher går det andra laget in och är revanschsuget på sin egen insats, så Malmö kommer att komma med en väldigt bra inställning. Jag hoppas att vi har tagit lärdom från förra året, för vi vill verkligen vinna. Det är sällan IK Sävehof förlorar med tolv på hemmaplan, så vi borde lösa avancemanget, men det skulle inte vara roligt att torska även om vi gick vidare på det sammanlagda resultatet. I slutändan gäller det att göra jobbet och se till att gå vidare.

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..