Michael_nyhetbrev hemsida

NYHETSBREV!

Chans till kvartsfinal i European League!
– och än lever hoppet om ett Final4 i Hamburg

 

TISDAG 2 APRIL

18.45 IK Sävehof – TSV Hannover

  • Sävehofs före detta lagkapten Jonathan Edvardsson kommer tillbaka till Partille Arena. Han avslutade säsongen i Sävehof med ett SM-guld (2021) innan flytten till Hannover. Nu kommer han med sitt tyska lag för att kämpa i om en kvartsfinal i European League. ”Jonte” gjorde en av sina bästa matcher senast med 8 mål.
  • En stormatch mot ett av Europas bästa lag väntar. I tisdags spelades första matchen i Hannover och det blev en knapp förlust med 34–30 efter ett övertygande spel. Biljettrycket är stort och publiken kommer bjudas på topphandboll.
  • En match för SVERIGE och SVENSK klubbhandboll.

MISSA INTE CHANSEN TILL DENNA STORMATCH!


Läs mer om European League:
https://ehfel.eurohandball.com/men/2023-24/

 

JOHN SCOTT´S ÄR MATCHVÄRD!

  • restaurangen har ett erbjudande mellan kl. 17-18:30 på en grillbuffé för 169 kronor. För bästa service boka på partille@johnscotts.se.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN INFÖR RETUREN MOT HANNOVER!

En direkt avgörande slutspelsmatch i Europaspelet väntar för IK Sävehof i Partille Arena på tisdag. Även om motståndet är tufft och laget behöver vända ett fyramålsunderläge från första mötet med TSV Hannover-Burgdorf, intygar huvudtränare Michael Apelgren att laget har en stor tro på att uppgiften är möjlig att utföra.

 

Hur skulle du sammanfatta första åttondelsfinalmötet med Hannover?

– Det var en bra bortamatch från oss. Vi var med hela vägen och jag är nöjd med resultatet, även om det med lite flyt hade kunnat vara mindre än minus fyra som det blev nu. Inför returen är vi verkligen med! Om vi gör en kanonmatch så kan det bli jämnt och sedan vet man aldrig hur det blir med nerver på slutet. För två år sedan torskade vi med sex mål borta mot Kadetten (Schaffhausen) och sedan vann vi med sex mål på hemmaplan, så jag känner att vi i högsta grad är med och att vi fick med oss ett väldigt bra resultat.

 

Hur var det att se laget ställa om för att spela en så betydelsefull match igen efter några veckor där resultaten inte varit särskilt betydande med tanke på den redan säkrade seriesegern i Handbollsligan?

– Jag är glad att vi presterade som vi gjorde efter det vi har hållit på med i ett par omgångar i serien. I Hannover stod vi för en jättefin prestation mot ett världslag som har extrema spelare. Vi fick ut mycket av det vi hade i oss på en så pass svår bortaplan, även om det kanske kostade oss några poäng i betydelselösa matcher och lite dålig känsla från de matcherna. Mot Hannover tryckte vi på knappen och då presterade vi.

Vilka delar i spelet behöver fungera för er om det ska bli en fullträff i returen?

– Vi måste försvara oss lite bättre. Anfallsspelet var bra i Hannover, men det var svårt att få stopp på dem. Där har vi störst förbättringspotential, men samtidigt är det också det som är det svåraste att få stopp på. De har en extrem bredd och plötsligt kan vi få möta andra spelare de har som är på världsnivå. Hannover är ett lag med tio gånger så stor budget om man jämför med oss.

 

Hur stor faktor kan hemmapubliken i Partille Arena spela på tisdag?

– Jag hoppas att många inser att det är stort för oss att spela en sådan här åttondelsfinal. För klubben är det viktigt att alla som har möjlighet kommer för att stötta oss. Vi har en handbollskunnig publik som förstår när det är viktiga matcher, så jag hoppas att det kommer mycket folk som ser till att bidra lite extra!

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..