Hemsida_nyhet_Emma

NYHETBREV INFÖR SERIEFINALEN!

SERIEFINAL
ONSDAG 10 januari
19.00 IK Sävehof – Skuru IK (D)

·      En rafflande match väntar. Göteborg/Partille vs Stockholm/Nacka.

·      Ettan och tvåan i Handbollsligan möts i en seriefinal, tillika etta och tvåa i maratontabellen.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

EMMA MIHAILOVIC

Född: 2004
Position i laget: 9M
Moderklubb: Vinslövs HK
Debut i Sävehofs A-lag: 2021

Emma Mihailovic har imponerat stort i sitt spel sedan VM-uppehållet. Nu gör sig den spelskickliga niometersspelaren redo för onsdagens seriefinal i Partille Arena mot Skuru IK.

Med vilken känsla lämnade ni Ungern efter helgens match mot Györ?

– Det var en otroligt mäktig match att spela med publiken och omgivningen. Det var en del att ta in. Sedan kan man alltid prestera bättre, men vi är fortfarande ändå hyfsat nöjda. Bakåt släppte vi dock in för mycket mål och framåt var det tufft. De har ett otroligt försvar och deras målvakt gjorde en otrolig första halvlek. Györ är ett av de bästa lagen vi mött hittills, så vi får ändå vara nöjda.

Är det skönt att nästa match kommer så tätt inpå när ni nu ska möta Skuru?

– Ja, gud ja. Vi är otroligt taggade inför den matchen. Den är viktig för tabellplaceringen vi får i slutet av säsongen, så vi är väldigt taggade, revanschsugna och vill visa det vi inte kunde i lördags.

Vad kan du annars säga om den form du visat upp sedan VM-uppehållet?

– Vi hade väldigt mycket tid att jobba på det individuella under VM-uppehållet. Så vi finslipade på det man inte hinner med under säsongen när det annars mest är taktiskt inför matcherna. Nu hade vi möjlighet att få lite paus ifrån det taktiska och istället lägga mer tid på det man vill utveckla. Det har hjälpt mycket, inte bara för mig, utan för många i laget.

Du har fått mycket fina lovord för hur du har spelat. Ser du det själv som ett genombrott?

– Jag försöker bara ta varje match som den kommer och försöker inte tänka på det för mycket. Sedan är det kul att det har släppt lite nu, men jag tar det som det kommer och hoppas prestera så bra som möjligt tillsammans med laget.

Vad är det som har klickat för dig i ditt spel?

– Jag tror att jag är lite mer avslappnad i spelet nu jämfört med tidigare. Jag tänker inte så mycket längre, utan är bara avslappnad och då brukar det komma lite lättare. Som sagt har vi också kunnat finslipa på vissa saker och fått fart på spelet.

Tidigare imponerade du främst som center i 5–1-försvarsspelet. Känns det som att du även blivit lite mer frisläppt i offensiven nu?

– Ja, absolut. Jesper (Östlund) och Andreas (Wallin) har gjort så att jag har fått komma in lite mer framåt än förra säsongen. Det har byggts på successivt, vilket har varit skönt. Sedan finns det såklart mycket mer att jobba på.

Vad gör du för att öka samarbetet med dina lagkamrater så att de förstår dina intentioner i spelet?

– Vi har konstant dialog på träningarna och under match när det kommer till vilken yta de vill ha och vilken yta som vi vill träffa, både i förstafas och i det uppställda spelet. Sedan är det mycket taktiskt inför matcherna med vilka ytor som är bäst för vilka spelare, så det blir mycket dialog både på och utanför planen.

Stundtals spelar du med bland andra Stina Wiksfors och Thea Kylberg. Hur är det att fortsätta spela tillsammans med spelare som du bevisligen har fungerat väldigt bra med som junior?

– Det är jättekul. Såklart känner vi varandra in och ut, med tanke på hur många träningar, matcher och år vi har gått igenom tillsammans. Det är otroligt roligt att vi får göra denna resa och fortsätta utvecklas tillsammans.

Till sist, vad har du för tankar inför matchen mot Skuru på onsdag?

– Det är toppmatch, så det blir väldigt viktigt för tabellplaceringen i slutet av säsongen. Förhoppningsvis kan vi i slutändan säkra seriesegern som vi gjorde förra året. Vi är taggade och ser väldigt mycket fram emot matchen. Det är de här matcherna som man går runt och väntar på att få spela under hela säsongen!

 

 

JESPER ÖSTLUND

Även om det blev en tydlig förlust borta mot Györ i helgen så kommer IK Sävehof hem som ett inspirerat lag efter att ha spelat inför en mäktig kuliss. Nu väntar nästa utmaning när toppkonkurrenten Skuru IK står för motståndet i Partille Arena på onsdag. Här berättar Jesper Östlund om sina tankar inför avkast.

Hur ser du på lagets prestation borta mot Györ i lördags?

– Känslan är att den är rätt svår att mäta. De är ett lag som är mycket, mycket, mycket bättre än oss och de var fullt påslagna och ville trycka dit oss efter att vi störde dem rätt bra på hemmaplan. De spelade på alla cylindrar och efteråt pratade jag lite med deras tränare som bekräftade det. De var jättemycket bättre än oss på allting, samtidigt är det tråkigt när det blir så många mål. Deras målvakt hade 65% i första halvlek och vi kunde inte göra mål, så det var tufft. Samtidigt var det hur häftigt som helst att få uppleva att få spela där, några i laget hade gjort det tidigare, och det var verkligen något utöver det vanliga. Såklart kommer vi aldrig vara nöjda med ett sådant resultat, men ibland tänker man bara hur man själv spelade och glömmer motståndarna som gjorde det väldigt bra.

Ni kommer därmed från en lång bortaresa och redan på onsdag väntar en viktig match i toppstriden av Handbollsligan. Hur lägger ni upp schemat för att vara så redo som möjligt för den uppgift som väntar?

– Vi hade ett gympass på måndagen och på tisdagen är det video och träning. Normalt har vi två träningar och två video-genomgångar in till varje match, men den här gången får det bli allt på samma dag och då hoppas vi kunna ha ännu bättre kvalitet på det passet. Sedan är det bara att köra på onsdag! Vi tycker den här matchen är jätteviktig, vi har ett rätt bra utgångsläge inför sluttampen av serien och det är något som vi ska försöka förvalta.

Vad är det för ett Skuru som ni förväntar er att ställas mot?

– Det är exakt samma Skuru som det var förra säsongen. De är smarta och tänker handboll på ett bra sätt där det är struktur och småfinesser som man alltid behöver vara redo på. Vi kommer att behöva en tydlig plan inför matchen och sedan även vara beredda på att göra ändringar under matchen. Jag har stor respekt för Skuru, nu gick de förvisso på en plump senast, men annars har de varit orubbliga.

Det här har potential att bli en väldigt sevärd match. Har du något budskap till de som tar sig till Partille Arena?

– Det blir alltid roliga matcher mot Skuru. Nu blir det här första gången den här säsongen, men förra säsongen möttes vi åtta gånger, så det är en motståndare som vi känner väl och de känner oss väl. När man summerar matchen kommer det att vara små marginaler som avgör. De kommer ha lagt upp en solid plan för att försöka slå oss, men vi ska också ha en tydlig och bra plan som förhoppningsvis gör att vi kan lösa det. Då sitter vi i sådana fall verkligen i “pole position” för att komma etta i serien och därmed ha en fördel med fler hemmamatcher i slutspelet. Det är väldigt häftigt när det kommer över tusen personer till vår arena och då blir det rätt bra tryck också!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..