Ny vinst i målfattigt Göteborgsderby

IK Sävehof fortsätter att imponera i elitseriesammanhang. I dag slogs BK Heid tillbaka på bortaplan med komfortabla 20-11 (11-5), och det var damernas sjätte seger i rad.

Efter ett par jämna upptaktsminuter, tar Sävehof över initiativet fullständigt. Man kontrollerar händelserna på ett bra sätt, och rycker åt sig ett försprång. Efter tio minuter står det 6-3 i bortafavör.

Heid gör sitt bästa, men stoppas gång efter annan av ett uppoffrande Sävehof. Gästerna är ruskigt starka i defensiven och släpper inte till många möjligheter. I motsatt riktning flyter saker och ting kanske inte på lika väl för Partille-klubben , fast det känns ändå inte som att Heid är nära att ställa till det. När slutsignalen för den första halvleken ljuder har Sävehof en sex bollars stor ledning, 11-5, i ryggen.

Sävehof bibehåller sedan sin fördel utan några som helst problem. Heid kämpar på ordentligt och visar upp kvaliteter, samtidigt som Sävehof försvarar sig förtjänstfullt. De regerande mästarinnorna har kanske inte sin bästa kväll anfallsmässigt, men det är inget som hindrar laget från att gå förbi Höör i tabelltoppen.

Sävehof håller stången tiden ut, vinner med 20-11 och tar en skön tvåpoängare i Göteborgsderbyt.

– Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel. Vi vilade många som matchats hårt i Champions League på sistone, och då fick andra kliva fram i stället, säger Henrik Signell.

BK Heid – IK Sävehof 11-20 (5-11)
Målskyttar:
Heid: Tilda Matthijs 4, Rebecka Karlsson 3, Annika Wiel Hvannberg 1, Sunna Jonsdottir 1, Louise Karlsson 1, Kristina Bundsen 1.
Sävehof: Joanna Lindvall-Haggren 3, Ida Odén 3, Johanna Forsberg 2, Louise Sand 2, Birna Berg 2, Elin Karlsson 2, Jenny Alm 2, Sofia Tegstedt 1, Edijana Dafe 1, Jenny Wikensten 1, Linnea Pettersson 1.

Utvisningar: BKH: 5×2 IKS: 0x2
Domare: Joakim Lindbratt / Tommie Moberg
Publik: 482

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..