NY TRÄNARE FÖR DAMLAGET 2022/23

Efter att Rasmus Overbys kontrakt löper ut efter den kommande säsongen kommer Jesper Östlund, IF Hallbys nuvarande herrtränare, ta över Sävehofs damer.

Jesper är 30 år gammal och varit aktiv handbollsspelare i sin moderklubb Skånela IF och

 OV Helsingborg, samt tränare i Skånela (2014 – 2018) och i sin nuvarande klubb Hallby sedan 2018. Han är även förbundskapten för herrarnas U19 – landslag.

Jesper tog upp Hallby till Handbollsligan redan sin första säsong, vilket var första gången på 53 år. En sak som han är och ska vara mycket stolt över.

-Jag är förväntansfull och stolt att framöver få möjligheten att arbeta i Sävehof. Det är Sveriges största förening och har enorma förutsättningar med sin verksamhet och faciliteter. Det blir spännande att kliva över till damsidan, något jag fått känna på lite grand i landslaget. Att få komma till ett lag som har ambitioner att vinna SM-guld och att spela i Europa är något som tilltalar mig. Och givetvis att få möjligheten att arbeta med flera av Sveriges största talanger i akademin. Vi ses nästa år, säger Jesper Östlund.

– Det är spelets regler, jag kommer ge allt och göra det bästa för utvecklingen av laget, samt se till att vi går långt i Champions League och de svenska mästerskapen. Det finns många fina människor i klubben som förtjänar det, säger Rasmus Overby.

– Jesper Östlund, en ung och ambitiös tränare som jag tror väldigt mycket på.
Jesper är en modern tränare som har en fin energi och redan nu fina meriter.
Jesper har redan nu fått testa på att coacha damlandslaget i en kvalmatch och han blev Årets Tränare på herrsidan 2019/2020, säger Emil Berggren.

– När Rasmus kontrakt löper ut i slutet av kommande säsong så tar vi farväl av vår guldmeriterade danska tränare. Rasmus har gjort ett oerhört ambitiöst och proffsigt jobb som tagit klubben framåt på många positioner. Men alla sagor har sitt slut och förhoppningsvis så kan vi avsluta nästa säsong med att återigen vinna ett guld och således avsluta Rasmus tid hos oss på absolut bästa sätt, fortsätter Emil Berggren.