Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, SŠvehof - Boden

NY SEGER MOT SKURU

I ett kokande Partille Arena gick IK Sävehof på måndagskvällen upp till 2-0 i matcher mot Skuru IK.
– Skön känsla såklart. Nu vi har ett skönt och bra utgångsläge inför fortsättningen, sade tränare Henrik Signell efter slutsignalen.
Redan i match ett av den här semifinalserien kom bortasegern som är nödvändig för att Sävehof ska ha möjlighet att avancera till finalen i Scandinavium i maj. När matchserien vände hem till Partille var det ett taggat hemmalag som klev ut till en storpublik i Partille Arena.

Sävehof fick också en fin start på matchen och under de första fem minuterna höll laget jämna steg med matchklockan och producerade ett mål per minut. Starkt bidragande till den fina starten var vänsternian Julia Eriksson som stod för tre av lagets fyra första mål.  Sedan följde en lite tyngre period gällande målskyttet, på en knapp kvart mäktade laget bara med två mål framåt och ett rejält ryck kom därför inte. Mot slutet av halvleken kom maskineriet igång för fullt igen och det var en gulsvart ledning med 13-9 i halvtid.
– Det var viktigt att vi kom igång bra från start idag. Även om vi vet att vi är starka i andra halvlek, men vi möter ett väldigt bra lag så det är inte alltid man har råd att ligga under med några bollar, sade en nöjd Signell om matchens första halva.

Den fina avslutningen på de inledande 30 minuterna gav goda förutsättningar för Sävehof i andra. Även om Skuru närmade sig målmässigt då och då, var avståndet ändå relativt behagligt halvleken igenom. Segersiffrorna blev slutligen 28-24 och de 1821 personerna som hade tagit sig till Partille Arena den här kvällen fick således se Sävehof gå upp till 2-0 i matcher.

Wilma Kroon Andersson i målet hade en jättematch i semifinal ett och här visade hon ännu en gång vilken skicklig målvakt hon är. Keepern bjöd på frilägesräddningar, hon undanvärjde distansskott och inte minst plockade hon tre straffar i rad. Matchens bästa målskytt var Julia Eriksson som följde upp sin fina inledning på matchen med att producera ytterligare sju mål i matchen och gjorde därmed mer än en tredjedel av lagets mål.
– Idag var det Julias tur att leverera stort och när hon är på det här humöret och kliver fullt i situationerna med sitt skott så är hon riktigt svårstoppad. Hon gör en grym match idag, berömmer Signell sin nummer nio.

Semifinal nummer tre spelas på torsdag (26:e april) och då är det Skuru som har hemmaplan.

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..