Handboll, Handbollsligan, Sävehof - OV Helsingborg

NY SEGER MOT SKÖVDE

En jämn första halvlek som följdes upp med ett matchavgörande ryck i inledningen på andra. Så såg det ut för knappt en vecka sedan när IK Sävehof vann mot IFK Skövde i Partille Arena. När lagen stötte på varandra igen på onsdagskvällen utvecklades matchen på ett liknande sätt.

Redan från start fick Sävehof god utdelning i Arena Skövde. Med fem mål på lagets fem första avslut i matchen såg det bra ut framåt. Precis som i det senaste mötet mellan lagen var det en jämn start och halvleken ut fortsatte lagen att växla gjorda mål med varandra.

Vid ett läge tog sig Skövde förbi med ett par bollar, men det dröjde inte länge förrän Sävehof utjämnade. För gulsvarts del var det Rune Schröder som utmärkte sig mest i offensiven. Den danska vänsternians prestationer i den första halvleken summerades med fem mål och en assist, där framspelningen ledde fram till fastställandet av halvtidsresultatet 15–15.

Halvlek nummer ett hade inletts med en ordentlig målkavalkad, men i andra dröjde det tre minuter innan bollen hittade nätet. I numerärt överläge såg Felix Möller till att det blev 16–15. Kort senare tvingades istället Sävehof spela med en man mindre, men för andra gången i matchen hanterades den spelformen utan insläppt mål. Försvaret imponerade stort och det skulle dröja nästan tio minuter innan bollen letade sig förbi Simon Möller i den andra halvleken.

Under den perioden hade Sävehof satt sig i förarsätet och inget skulle ändra på det den här kvällen. Med en kvart kvar att spela var ställningen 21–19 och då lade Michael Apelgrens spelare i en extra växel. Av de efterföljande nio målen, stod Sävehof för åtta och där säkrades segern.

Efter att ha storspelat mellan sina egna stolpar i hela den andra halvleken började storebror Möller även att göra mål framåt. Med 50% i räddningar bidrog han även med två fullträffar i det öppna Skövde-målet och var alltså på mer än ett sätt delaktig i att slutresultatet skrevs till 32–23.

Spelschemat tätas nu till inför nyår och redan på lördag väntar ny match. Då ställs Sävehof mot Alingsås hemma i Partille Arena med avkast klockan 15:30.