NY NIOMETERSSPELARE TILL SÄVEHOF

När både Johanna Ahlm och Elin Hallagård aviserade att de slutar efter säsongen började jakten på ersättare. Manager Hanna Fogelström reste jorden runt men till slut fann hon en lämplig kandidat i Mälardalen. Från Västerås värvas nu en niometers allroundspelare i Ellenor Nilsson Åström. Ellenor var en av VästeråsIrstas bästa spelare under säsongen med 55 mål och 41 assist. Som spelare är Ellenor stark och arbetar mycket mot linjespelarna och där finns två av Sävehofs bästa spelare i Johanna Forsberg och Thess Krönell.

Ellenor har även 12 Ungdomslandskamper och varit med i Ligalandslaget. Ellenor älskar Göteborg och har nära till skratt vilket passar fint in i Sävehofs damlag där det alltid är nära till skratt samtidigt som det  alltid är fullt fokus, framförallt nu när det är dags för semifinal mot Höör (semifinal 2 spelas hemma 24 april 19:00) då är dock inte Ellie spelklar utan hon ansluter till klubben i början av juli. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Det känns väldigt bra och spännande att jag kommer spela i Sävehof de två kommande säsongerna. Föreningen ger mig bra förutsättningar och möjligheter till att ta nästa steg i min handbollskarriär. Kommer vara roligt att spela i ett lag som slåss om SM-guldet, säger Ellenor Nilsson Åström.

– I Ellenor får vi en spelare som har erfarenhet från många års spel i SHE. Hon har varit en viktig spelare för hennes tidigare klubb och har haft ett stort ansvar. Hon är en intelligent spelare på banan med stor motivation för att ta nästa steg i hennes karriär. Ellenor kan spela på alla niometers positioner vilket jag ser som en stor fördel.  Jag tror på att med rätt fysikträning och en ny omgivning kan hon höja sitt spel ett par nivåer, säger Rasmus Overby.

– Ellenor kommer med erfarenhet, hon är en trygg och assistsäker spelare. En spelare som 2017 var med i ligalandslaget och är hungrig på mer. Vi hoppas på ett lyckat samarbete och gemensamma framgångar de kommande två säsongerna.

Varmt välkommen, säger Hanna Fogelström

Ellenor ”Ellie” Nilsson Åström
Född: 1994
Bostadsort: Västerås (snart Göteborg)
Födelsestad: Västerås
Position: 9M
Längd: 176 cm
Vikt: 72,5 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 7
Till Sävehof: 2019
Debut: 2012 (VästeråsIrsta HF)
Moderklubb: Irsta HF
Klubbar: IK Sävehof 2019-, VästeråsIrsta HF 2012-2018
Landskamper: 0A, 12U