Ny hemmaarena för IK Sävehof – Partille Arena

Alltsedan Partille Idrottshall byggdes 1967 och som via en ombyggnation 1999 blev till Partillebohallen har Sävehof spelat sina hemmamatcher i denna byggnad.

Det kommer att bli ändring på detta och till 2015 planeras Partille Arena med plats för 4 000 åskådare. Här väntar såväl sportsliga, musikaliska som kulturella arrangemang.

 Arenan är efterlängtad och blir ett fantastiskt tillskott för hela västra regionen. Sävehof ser också enorma utvecklingsmöjligheter i framtiden, och ökar chanserna att för lång tid tillhöra såväl den nationella som den internationella eliten. Städer som byggt nya arenor har fått ett välbehövligt lyft både sportsligt och publikmässigt, och här sticker IFK Kristianstad ut som bästa exemplet.

 Förutom att handbollslaget IK Sävehof får en ny hemmaarena, är anläggningen tänkt att bli medelpunkt i en helt ny stadsdel i Partille.

I direkt anslutning till arenan ska det finnas restaurang, bowlinghall och gym. Förhoppningen är att många besökare ska lockas att komma dit även när det inte pågår något större arrangemang.

 Intill den nya arenan kommer det också att byggas fem huskroppar med sammanlagt 700 nya bostäder, framförallt bostadsrätter. Husen föreslås bli mellan sex och tio våningar höga och ska skyddas mot E 20 genom ett sex meter högt bullerskydd.

 I området planeras dessutom för drygt 30 000 kvadratmeter butiker, bland annat en Coop Forum-butik. Närmast motorvägen finns 1 200 parkeringsplatser samt ett parkeringsdäck som är tänkt för arenabesökare och butikskunder.

Mot Partille Arena, mot nya mål, mot nya vinster för Partille med IK Sävehof!