NY BORTASEGER FÖR SÄVEHOF

IK Sävehof återtog kommandot i kvartsfinalserien mot HK Malmö på fredagskvällen efter att ha vunnit med 23-22 på bortaplan.

Den gulsvarta defensiven har varit på tårna i den här matchserien hittills och mer av den varan fick vi se när lagen möttes för tredje gången i slutspelet. Agust Eli Björgvinsson parerade skotten i de tre första Malmö-anfallen, förvisso blev det straff i två av fallen men då såg islänningen till att plocka även en av dem. Endast ett insläppt mål under de första sju minuterna var starka papper och såg ut att sprida ett lugn i laget.
– Agust är bra i början och vi spelade ett fantastiskt bra försvarsspel. Vi gjorde ett hästjobb i defensiven, berömde manager Anders Eliasson.

Sebastian Karlsson saknades i kvartsfinal nummer två, men var tillbaka här och presenterade sig direkt genom att göra Sävehofs första mål i matchen. Ett säkert kantavslut levererades då från högersexan. Annars handlade mycket av avsluten om vad Gzim Salihi valde att hitta på. Vid flera sekvenser såg han ut att hänga i luften i evigheter innan ett avslut eller passning skickades iväg. Ofta var det med stor framgång – eller vad sägs om fem mål i vardera halvlek signerade lagets nummer 22?
– Vi körde det på sista träningarna, vi vill ha skytte från både Gzim och “Bogo”, säger Anders Eliasson som tidigare har refererat till storskyttarna som ett sparkapital som kan utveckla lagets spets ytterligare.
– I dag kom Gzim in och gjorde ett fantastiskt skytte och det behövdes.

Efter tjugo minuters spel var Sävehof-ledningen uppe i fem mål och vid signalen för halvtid visade resultattavlan att det stod 12-9 till gästerna från Partille.

Joakim Larsson och Jonathan Edvardsson stod för andra halvlekens två första mål, men någon större lucka ner till Malmö skulle det dock inte bli eftersom de efterföljande tre hamnade bakom Björgvinsson. Den isländske målvakten som nästan var 50-procentig i den första halvleken visade dock upp sin höga klass även i andra när han bland annat stod för en benparad värd stående ovationer.

Mot slutet av matchen kom även William Bogojevic igång med skytte och levererade två fina mål i viktigt. Distansen ner till Malmö ökade ännu en gång till fem bollars marginal och det såg tryggt ut. Hemmalaget tryckte dock på mot slutet och Sävehof tvingades spela med två man mindre i mer än en minut i matchens slutskede. Då lyckades Malmö komma närmare, men Sävehof höll undan och tog hem vinsten med 23-22.
– Vi spelade bra rakt igenom eller fram till vi hade ledningen med 22-17, där fick vi kramp och brände väldigt mycket. Men vi spelade oss hela tiden fram till lägen och Beutler tog några fantastiska räddningar. Nu efteråt kan man le, men just där var det inte helt lätt.
– Killarna gjorde en fantastiskt insats, var pålästa och de (Malmö) kom ingenstans. Vi hade dem och nu gäller det att njuta av det i några dagar.

Segern innebär att Sävehof kliver upp i ledning med 2-1 i matcher i kvartsfinalserien. Det innebär att laget potentiellt kan säkra avancemang till semifinal när Malmö kommer till Partille Arena för kvartsfinal 4 den 17:e april.
– För vår del hade vi jättegärna spelat om ett antal dagar, men nu har vi rättat in oss i vad som gäller och funderar inte på det. Nu kan vi njuta och ladda för det med hemmamatch igen. Vi ser fram emot att spela i Partille då, hälsar en mycket nöjd Eliasson.