170526_vetle_eck_aga_640

NORSK LANDSLAGSMAN TILL SÄVEHOF

Sävehof har tidigare haft Kent Robin Tønnesen och Stine Lund Andreassen i föreningen och nu är det dags för en ny norsk kvalitetsspelare till herrlaget.

Vetle Eck Aga är lagkapten för Bodö HK och spelar i Norska landslaget i handboll. Under säsongen har Vetle varit en av lagets bästa spelare och har gjort 22 mål under slutspelet. Velte är en typisk ”playmaker” som sätter sina medspelare i bra lägen.

– Har alltid hatt en drøm om å få spille i utlandet og i Sävehof og Gøteborg får jeg nå muligheten til dette. Denne gang føltes det rett å gripe muligheten da jeg har hatt mine plager og skader opp i gjennom årene som har hindret meg. Jeg gleder meg nå enormt til å starte opp i Sävehof og vil gjøre alt for å bli så god som jeg overhodet kan bli, säger Vetle i en intervju med Bodö handboll.

– En mycket ambitiös kille som vill ta nästa steg i sin utveckling. Han är en rörlig spelare som också är stark i defensiven. Vi ser fram mot att få in inspiration från grannlandet i truppen, Säger Robert Wedberg.

– Vetle är en spännande lösning som vi ser ljust på, han kan tillföra med energi och hårt arbete. En kille som har gjort riktigt bra ifrån sig i Norge och vill ta nästa steg i Sävehof. Vi ser Vetle som en bra injektion till vårt bygge för framtiden, säger Anders Eliasson.

Foto: Kent Even Grundstad Foto

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..