Nordisk förstärkning till damlaget

Sävehof förstärker från väster med längd och rutin.

 Svenska Mästarna IK Sävehof, som också är direktkvalificerat till höstens Champions League, ser fram emot två spännande nordiska värvningar att förstärka lagbygget med. Från Norge kommer Stine Lund Andreassen som förra säsongen spelade i den franska klubben UMB-B Union Mios Biganos Bègles och från danska Midtjylland kommer Rikke Jensen.

 Stine är en utpräglad spelfördelare med spelförståelse och snabbhet och med sina 68 mål och mängder av assist kommer Stine att bli en rutinerad och svårmarkerad playmaker i IK Sävehof.

 -Stine kommer att bidra med rutin och trygghet, är kvick och spelskicklig som ser till att sätta sina medspelare i bra lägen. Med sin fart kommer Stine tillföra mycket i vårt sätt att spela med kontringar och snabbt spel, en riktigt bra värvning, säger tränare Henrik Signell.

 – Jeg ser veldig frem til å bli en del av Sävehof. Jeg har godt kjennskap til Sävehof fra tidligere, og vet at det er en profesjonell klubb som har hevdet seg i svensk håndball i mange år og har gode internasjonale resultater. Så jeg gleder meg til å komme igang med trening, bli kjent med spillere og trenere! I tillegg er jo Gøteborg en herlig by, säger Stine Andreassen.

 Rikke Jensen är en skytt med en imponerande längd på 189 cm vilken gör henne till en av de längsta i Elitserien.

 – Rikke är en bra skolad skytt med massor av potential och utvecklingsmöjligheter som kommer passa perfekt i lagbygget för framtidens Sävehof. Långa duktiga skyttar finns det dåligt av i Sverige vilket gör att värvningen av Rikke känns extra spännande, ett riktigt framtidshopp, säger Henrik Signell.

 – Roligt och spännande, jag har sett Sävehof i Champions League och det är en riktigt bra klubb som är duktigt på att utveckla unga spelare. Jag tror att jag kommer trivas jättebra i Partille, säger Rikke.

 – Med flera spelare som lämnat klubben för utlandsspel och Ida Odén som lagt skorna på hyllan så känns det mycket glädjande att kunna förstärka laget på denna nivå, säger sportchef Anders Eliasson

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..