Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Boden

NERVKITTLANDE SEGER MOT BODEN

Damerna besegrade Boden efter en riktig rysare. Slutresultatet skrevs till 26–25.

– Det blev lite onödigt nervöst, säger lagkaptenen Linnea Pettersson.

Efter landslagsuppehållet var det återigen dags att kasta igång SHE på hemmaplan. För motståndet i Partille Arena stod Boden som precis som Sävehof hade inlett med en seger och en förlust.

Sävehof inledde matchen piggt och tog tag i spelet från start. Med bra kontringsspel och starkt skytte från nio meter där Amelia Lundbäck och Olivia Mellegård bjöd på ett antal fina prestationer. Gulsvart ledde med 10–4 efter knappt 18 minuter. 

Där och då var matchen på väg i en riktning. Men Boden skulle avsluta halvleken starkt. Sävehof började slarva i offensiven vilket bortalaget utnyttjade. När halvtidsvisslan ljöd skiljde det endast tre bollar – 15–12 – och Boden hade vittring inför de sista 30 minuterna. 

– Vi tappade i slutet. Vi var inte lika noggranna och slappnade av lite kändes det som, säger Linnea Pettersson.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Matchen var inte särskilt välspelad men däremot jämn. Lagen följdes åt på resultattavlan till och Sävehof släppte aldrig Boden nära. I alla fall inte till en början men det blev riktigt nervkittlande avslutning. När det återstod en halv minut ledde Gulsvart med 26–25, hade bollen i ägo och skaffade sig straffkast. Men den missades och Boden kunde anfalla. Det blev dock ingen utdelning där heller utan matchen slutade 26–25.

– Det blev lite onödigt nervöst där men nu fick vi med oss två poäng vilket var väldigt gött, säger Pettersson.

Den nya lagkaptenen för året missade förlustmatchen mot Heid på grund av skada. Men av någon skada såg hon inte ut att hämmas av under lördagskvällen. Pettersson var en av planens bästa spelare och visade varför hon fått ta över kaptensbindeln efter Elin Enhörning – hon var och ärbild en ledare i både anfall och försvar.

– Det var jätteskönt att vara tillbaka. Och lite nervöst faktiskt. Eftersom det varit uppehåll och jag missade senaste matchen så blev det som en liten miniförsäsong mitt under säsongen, säger Linnea Pettersson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..