NÄRA UPPHÄMTNING BORTA MOT SKÖVDE

IK Sävehof föll borta mot IFK Skövde HK när Handbollsligan drog igång igen efter ett uppehåll på två veckor. Det var nära att kunna bli poäng, men till slut var det Skövde som vann med 32-28.
– Vi är inte nöjda med vår insats men visar upp en bra moral, säger manager Anders Eliasson efter slutsignalen. 

Torsdagens möte med Skövde inleddes med ett par svängiga minuter där lagen turades om att vara i ledning. Sedan skaffade sig hemmalaget en knapp men tydlig ledning som till stor del berodde på att Sävehof inte fick grepp om Skövde-offensiven. På hela den första halvleken noterades Agust Björgvinsson och Simon Möller gemensamt för två räddningar, samtidigt kunde det konstateras att det även fanns en del förbättringspotential framåt när den första halvleken summerats. Skövde ledde då med 16-12.
– Vi brände rätt mycket lägen från sex meter där. Sätter vi några av de lägena så hade vi varit med redan där, men vi kom inte upp i vår nivå, säger Anders Eliasson.

En prestation som gladde var annars Gustaf Wedbergs där han bjöd på ett par delikatesser och en hel del initiativ mot sina forna lagkamrater. Det var bland annat passningar bakom ryggen och distansmål från låg höjd som imponerade.

Den andra halvleken var desto jämnare. Det fanns också flera lägen att krympa avståndet till blott två mål, men i de lägena ville det sig länge inte. Inte förrän med sju minuter kvar att spela, det vill säga. Björgvinsson med en benparad öppnade upp för en kontring där Oskar Sunnefeldt ordnade reduceringen. Sävehofs nummer sex skulle sedan även minska avståndet till endast ett mål, Sebastian Karlsson var därefter nära att få en kvitteringschans men passningen som var på väg mot honom bröts i allra sista stund. Istället kunde Skövde öka avståndet igen och hemmalaget vann slutligen med 32-28.
– Det är lite tillfälligheter i de avgörande situationerna där. Vi hade ingen bra avslutning i sista anfallen, men hade Agust fått fram bollen till Sebastian så hade det kunnat bli en annan utgång.

Efter två veckors uppehåll i Handbollsligan var en förlust givetvis inte högst upp på önskelistan när det väl var dags för match igen. Eliasson konstaterar ändå att det var kul att vara igång igen och att det bjöds på en bra handbollsmatch.
– Det var en jätterolig match med mycket folk och med bra puls. Båda lagen ville och det är så här handboll ska vara.
– Vi gav Skövde en match trots att vi inte kom upp i nivå, vi kämpar och man är stolt över laget.