Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

MÖLLER-BRÖDERNA BRILJERADE MOT LUGI

IK Sävehof fortsatte på inslagen vinst-väg när Lugi HF besegrades med 29–20 på torsdagskvällen. Redan i paus var ledningen tydlig och i den andra halvleken hade Gulsvart god kontroll hela vägen in på slutsignalen.
– Vi fick en fullträff där alla presterade, sade huvudtränare Michael Apelgren efter segern.

Även om det var Lugi som stod för matchens två första mål, så målades den första halvleken i framförallt gulsvarta färger. Varken reduceringen eller kvitteringen lät dröja särskilt länge på sig och efter 15 minuters spel var det fortsatt helt jämnt med ställningen 9–9.

Sedan kom det ryck som skulle definiera fortsättningen. Efter raka mål från Óli Mittún, Kelvin Roberts och två gånger Lasse Pedersen, spelare med en sammanlagd snittålder på inte ens 19 år, kände Lugi-bänken att det var läge att begära timeout.

Under resterande del av halvleken fortsatte Sävehof att i princip hålla tätt där jumbotronen i Partille Arena visade 16–11 efter att Mittún vräkt in en boll i krysset med halvlekens sista avslut.
– Det var bredden som gjorde att vi kunde gå ifrån lite i det där skedet. Vi kunde göra några byten och spelarna som då kom in gjorde det också bra. Att vi ändå kan vara så pass breda trots att vi har många skador är glädjande. Det visar att vi har väldigt mycket talang i den här gruppen och i perioder känner jag att det är svårcoachat sett till vilka jag ska ge chansen, menade Michael Apelgren.

Att Simon Möller skulle klä ut sig till vägg denna Halloween var väl kanske inte så överraskande. I säsongsinledningen har han ofta briljerat och fem minuter in i den andra halvleken mot Lugi hade han fortfarande inte släppt något förbi sig efter pausen. Totalt sett skulle storebror Möller landa på över 50 i räddningsprocent denna torsdagskväll.
– I perioder hade vi ett väldigt bra försvar i dag, men Simon Möller var ju galet bra. Såklart ger han oss arbetsro när han spelar på det här sättet. Vi kände att vi hade nedförsbacke, vilket gav oss en skön match.

Lillebror Felix ville inte vara sämre han. De sju gjorda målen är säsongens hittills vassaste notering från linjespelaren och i matchen mot Lugi var det ingen som satte dit lika många bollar i nät.

Veckans andra, men inte sista, match slutar således även den med vinst. 26–25 mot HK Malmö i måndags följs upp med 29–20 mot Lugi och på söndag avslutas veckan med hemmaderby mot Önnereds HK.
– Det har varit en säsongsinledning där vi famlat lite med många nya och många unga spelare. Då är sådana här dagar ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det kommer svaja och det kommer inte se ut såhär varje dag, men vi ska vara väldigt glada de dagar då vi träffar rätt på det här sättet.
– Det som gläder mig mest är den fina bredd vi visade upp. Det var många som spelade mindre förra gången som verkligen tog chansen i dag, vilket gjorde att vi kunde gå runt på många och visa att vi har många väldigt spännande spelare, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Felix Möller 7, Alexander Westby 5, Pontus Brolin 3, William Andersson Moberg 3, Sebastian Karlsson 3, Óli Mittún 3, Lasse Pedersen 2, Marcus Lennernäs 2 och Kelvin Roberts 1.

Lugi HF:s målskyttar: Casper Käll 5, Assar Kammenhed 4, Christoffer Schnell 2, Måns Simonsson 2, Oliver Olsson 2, Jakob Söderberg 1, Mads Kragh Thomsen 1, Axel Andersson 1, Fredrik Olsson 1 och Jonas Elverhöy 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..