IntervjuApelgrenEfterGuldet24Hemsida_nyhet

MICKE EFTER SM-GULDET

Han kom in som en vinnare och lämnar som en vinnare. Det säkrade SM-guldet på tisdagskvällen blev Michael Apelgrens sista match som huvudtränare för IK Sävehof för den här sejouren. Här delar han med sig av sina tankar direkt efter guldmatchen mot Ystads IF.

Beskriv känslan efter att ha vunnit SM-guld!
– Det är så jäkla kul! Alla de här åren har vi haft så jäkla kul ihop och det är fantastiskt att få avsluta som mästare. I slutspelet vann vi alla matcher förutom en och fick visa att vi är bäst. Det är helt enormt att känna den känslan vi har just nu. Det är en stor dag.

Det är inget snack om att ni är bästa laget i Sverige den här säsongen?
– Det är lätt att säga så nu efteråt, men Ystad har varit superkrångliga i den här finalserien. Samtidigt har vi vunnit alla matcher förutom en här i slutspelet, vi vann serien ganska klart och tog oss till kvartsfinal i Europa. Då kan man kanske passa på att vara lite kaxig och säga, ja, vi har varit bäst. Jag är så stolt över det här!

Kan du beskriva hur det har varit att träna den här spelargruppen?
– Jag tycker om dem så oerhört mycket. Vi har otroligt kul ihop och det som jag är mest stolt över sett över alla de här åren är det som vi har byggt upp tillsammans. Jag är tacksam över att ha fått möjligheten att jobba med så dedikerade utövare. Det har funnits dagar där jag känt att det är för många videogenomgångar och för många träningar, men då har gubbarna suttit framåtlutade och nästan varit mer taggade än jag. Det är en otroligt rolig grupp att få jobba med.

Finalserien inleddes på ett känslosamt sätt när Simon Möller tvingades avbryta på grund av skada. Hur var det att ändå få se honom lyfta bucklan efter slutsignalen?
– För bra för att vara sant. Det känns som att vi har haft sådan oflyt med skador i helt avgörande matcher tidigare också. Vi har lyckats skapa något som gjort att många har sett oss som favoriter eller åtminstone som ett lag som kan vinna SM-guld, men då har det kommit slutspelsmatcher där något sjukt har skett. Det var samma sak nu när ligans bästa spelare och vår lagkapten drog korsbandet. Jag sade till honom nu efteråt att han kanske gick miste om att rädda något avgörande skott men att han har fått visa vilken person han är. Det här var kanske det tyngsta han varit med om i livet, men så fick han ändå visa hur han ledde laget från sidan.

Om vi till sist fokuserar på det spelmässiga här i den fjärde och sista finalen. Vad kan du säga om er andra halvlek där ni gick ut och avgjorde?
– Det är en av sakerna som jag är mest glad över. Vi har haft en fantastisk säsong och så vinner vi andra halvlek med sju mål på bortaplan. När det betydde som mest gjorde vi vår bästa insats i en halvlek, samtidigt som det var proppfullt på bortaplan där de hade sålt slut hela arenan på en kvart.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..