1920_1080_MALTECELANDER_HEMSIDA

MICHAEL OCH MALTE INFÖR HALLBY MATCHEN!

KOM OCH STÖTTA VÅRA HERRAR SOM MÖTER HALLBY!

Fredagen den 25 februari är det dags för en helkväll i Partille Arena. Vi erbjuder ordinarie fredags AW på John Scott´s, en rafflande handbollsmatch, toppmatch i Elitserien i Bowling och det professionella livebandet Tre Drag på scen.

Tillsammans skapar detta en helkväll i arenan där vi åter träffas, umgås och njuter av underhållning såväl på planen, på banorna som dansande till magisk musik.

Hålltider:

16.00 – 18.00  Ordinarie Afterwork

18.00              Sävehofs Partnerbar öppnar

19.00 –  20.30  Sävehof (H) – IF Hallby

20.30 – 22.30 Team Pergamon – IS Göta (toppmatch)

22.30              Tre Drag på scen

 

VÄLKOMNA!

 

MICHAEL APELGREN

På fredag tar IK Sävehof emot IF Hallby för match i Handbollsligan. Om vi får tro huvudtränare Michael Apelgren så blir det en taktisk duell att se fram emot i Partille Arena!

Det har blivit vinst med tretton bollar mot Ystads IF och tio mot kroatiska topplaget Nexe i de två senaste matcherna. Går det att säga att ni är inne i säsongens bästa period hittills?

– Man vill aldrig snacka om sådant för att det känns bäst att säga nej, men det är ju två superresultat så det finns väl en poäng. Däremot är det ganska skört för vi har ganska mycket skador just nu med fem spelare borta i båda de matcherna, så vi har fått gå lite tajtare på spelare.

Nästa säsong kommer du dela arbetsplats med Hallbys nuvarande tränare Jesper Östlund när han tar över Sävehofs damlag. Vad är din bild av honom som tränare?

– Att han är väldigt duktig, annars skulle Sävehof aldrig tagit honom. Jag har stor respekt för honom och det är alltid en utmaning att möta honom och Hallby på det sättet att de kommer utmana oss mycket mer taktiskt än andra lag, så jag är spänd på vad de kommer komma med den här gången. Rent taktiskt har de också Gustaf Wedberg i laget som kan hela vårt tänk. Det gör att de kommer komma med bra och genomtänkta saker, så det måste vi vara beredda på att parera under matchens gång.

Ser du fler nyckelgrejer att få till i matchen eller handlar det då mest om aktiv coachning och att vara redo att förändra det taktiska upplägget vid behov?

– Dels är det den biten för att se hur de löser vår typ av tänk eftersom de kan det så bra. Sedan blir det viktigt med hemlöp. De vill kontra, och är duktiga på det, så det gäller att få till bra avslut och sedan springa hem.

 

MALTE CELANDER

Född: 18 mars 2002

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2020

Efter en närmast perfekt utförd match mot RK Nexe i European League (vinst 33–23) äntrar IK Sävehof planen i Partille Arena redan på fredag igen. Inför mötet med IF Hallby delar unge kantspelaren Malte Celander här med sig av sina funderingar kring den pågående säsongen.

Ni fortsätter samla på er tvåpoängare efter EM-uppehållet i såväl Handbollsligan som European League. Vad tycker du det är som gör att det funkar så bra för er för tillfället?

– Vi ser varje match som en möjlighet att bli bättre och visa att vi kan prestera bra överallt, oavsett om det är i Europa eller i ligan så vill vi vinna allt.

Om vi ska prata om vad du har fått med dig för erfarenheter hittills den här säsongen, vad tycker du sticker ut då?

– I Europaspelet har jag inte fått så mycket speltid, men jag har fått vara med och kolla på och lära mig om hur den typen av resor och taktik går till. I ligan fick jag ju ganska mycket speltid redan förra säsongen, medan jag nu under den här säsongen har fått vara en del av laget på fulltid och känner att jag utvecklas för varje dag som går.

Du har lagkapten Sebastian Karlsson som mer erfaren kollega på högersex. Hur mycket studerar du hans spel och tar lärdomar av det?

– Det är klart att vi jobbar tillsammans och han har hjälpt mig väldigt mycket med tips och råd som jag tar med mig när jag spelar i division 1-matcherna. Så han har hjälpt mig mycket och även jag försöker hjälpa honom med det lilla jag kan bidra med.

Möjlighet att förlänga segersviten kommer på fredag när ni ställs mot Hallby. Hur går dina tankar inför den uppgiften?

– Det ska bli en rolig match! Hallby är ett bra lag som har visat att de kan slå topplagen.

 

 

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..