ELIAS_HEMSIDA

MICHAEL OCH ELIAS INFÖR MATCHEN MOT AHC POTAISSA TURDA!

START EUROPEAN LEAGUE!

SÖNDAG 28/8 klockan 17.30
Sävehof herrar A.H.C Potaissa Turda från Rumänien i kvalrunda 1 i European League. Returmötet spelas i Rumänien lördagen den 3 september.

European League startar med två kvalrundor innan gruppspel. Nu väntar kvalrunda 1 i ett dubbelmöte. Segrarna kommer därefter spela runda 2, medan förlorarna är utslagna.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra herrar.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN 

Europaäventyret står för dörren. Första hindret för att nå gruppspelet i EHF European League heter AHC Potaissa Turda och kommer till Partille Arena på söndag för första matchen i ett klassiskt europeiskt dubbelmöte. Inför duellen med det rumänska laget har IK Sävehof förberett sig med träningar där huvudtränare Michael Apelgren varit nöjd med vad han har fått se.

 

Hur var känslan efter onsdagens träning?

– Det var väldigt bra tryck, man märker att det kommer matcher som bränns på riktigt nu. Vi har en otrolig bredd och många gånger kommer det vara svårt för mig att välja vilka vi ska spela med, men det är en strategi vi har valt med tanke på att vi haft så många skador de senaste åren.

 

Trots allt har det ju saknats en del spelare i matcherna i ATG Svenska Cupen. Betyder det här att det kommer bli förändring på den aspekten till på söndag?

– Vi hoppas det! Nu när vi ser hur många som är på väg tillbaka så märker vi även hur många som hamnar vid sidan av när vi spelar sex-mot-sex på träning. Det är ju lite lurigt, samtidigt som vi måste träna på matchspel. I cupmatcherna hade vi sex-sju spelare borta, så det är positivt att spelare börja komma tillbaka. Konkurrenssituationen gör att det gäller att spela på en bra nivå.

 

Vad finns det att säga om kvaliteten på söndagens motstånd från Rumänien?

– Typiskt rumänskt. Ofta är de lite underskattade på grund av att man inte har koll på dem, men sedan märker man att det är ett förnuftigt lag med tunga skyttar och riktiga spelare på varje position men att de i perioder sliter lite med lagspelet. Det är det vi får försöka utnyttja.

– De har också mer rutin än vad vi har. Med en medelålder uppemot kanske 30 år är de bra mycket äldre än oss, vår ligger snarare vid 20.

 

Först väntar den här hemmamatchen innan ni reser till Rumänien för returen. Hur viktig blir söndagens match i Partille Arena sett till att det är ett dubbelmöte?

– Väldigt viktig. Men om vi skulle tänka för mycket på det så kan det bli problematiskt. Vi har alla chanser att vinna på bortaplan också, så om vi ska jaga något resultat på hemmaplan så tror jag att vi är farligt ute. Vi måste bara spela på och inte fundera på vad det står på tavlan, för då kommer det nog bara knyta sig.

 

Med all respekt för lagen som ni mött i ATG Svenska Cupen, ska man se motståndet som ett steg upp jämfört med vad ni ställts mot i tävlingssammanhang hittills den här säsongen?

– Ja, utan tvekan. Vi hade också en fin match mot Elverum som är uppe på den här nivån. Så vi har ju fått någon match åt det hållet, men det är klart att det blir en helt annan handboll när man möter ett topplag i Rumänien som har spelat sig till Europaplats i en liga som är högre rankad än den svenska. Det kommer bli spännande att se!

 

Elias Ellefsen á Skipagötu

Född: 19 maj 2002

Position i laget: Mittnia

Moderklubb: H71 Hoyvik

Debut i Sävehof: 2020

På söndag kliver IK Sävehof in i nästa turnering. Efter tre raka vinster i gruppspelet av ATG Svenska Cupen är det nu dags för första kvalrundan till EHF European League där ett dubbelmöte med rumänska AHC Potaissa Turda väntar. En som ser fram emot matcherna mot internationellt motstånd är Elias Ellefsen á Skipagötu.

 

I sommar har du representerat Färöarna i U20-EM. Hur gick det för er där, skulle du säga?

– Det var okej. Vi kom tia. Det var självklart inte det vi ville, förhoppningen var att få en mycket bättre placering men vi fick några skador som ställde till det för oss. Det var tråkigt att det blev så, men resultatet var ändå okej. I det läget var det den bästa placeringen för Färöarna någonsin, men efter oss kom 04:orna och slutade nia i sitt mästerskap. Som helhet har de här placeringarna varit jättebra för Färöarna i sommar.

 

Din kusin, Óli Mittún, har ju anslutit till Sävehof den här säsongen. Vad finns det för likheter mellan er på planen?

– Det finns många likheter. Vi har spelat med varandra i hallen under hela vår uppväxt så vi gör många saker som liknar varandra.

 

Ni båda har valt tröjnummer på 70-någonting. Är det något speciellt för Färöarna eller har det bara blivit så?

– Jag valde 71 för att jag kommer från H71 (moderklubben), det gör i och för sig han också, men jag tror att han har valt 78 för att han hade det i ungdomslandslaget och även när han spelade i H71 helt enkelt.

 

På söndag inleds ju kvalet till European League. Vad var höjdpunkten under Europaäventyret förra säsongen?

– Det finns många att välja på. Det var min första European League-säsong så jag tyckte att det var jättehäftigt att få vara med och spela där. Svåra bortamatcher i Europaspelet tycker jag är jätteroliga, till exempel var matchen i Gorenje speciell när åskådarna blev jättearga.

 

Hur viktigt är det att nå hela vägen till gruppspelet i turneringen?

– Det är jätteviktigt för oss. Vi vill gärna vara med i gruppspelet i år igen och det är dit vi ska försöka ta oss nu, det är vår målsättning.

 

 

OBS! SNART ÄR DET DAGS FÖR SUPERPREMIÄR I HANDBOLLSLIGORNA: BOKA IN 22 SEPTEMBER REDAN NU!

 

 

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..