Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

SKÖN SEGER MOT OV HELSINGBORG

Andra raka segern är i hamn för Sävehofs herrar efter vinst med 30-27 mot OV Helsingborg.
– Vi ville ha revansch från senast och det fick vi, sade Sävehofs Oskar Sunnefeldt efter segern.

Ny hemmamatch stod på programmet för Sävehof i den 25:e omgången av Handbollsligan. Det var nästjumbon OV Helsingborg som kom på besök i Partille Arena, en motståndare som Sävehof hade revansch utkräva av efter uddamålsförlusten senast lagen möttes. 

Inledningen präglades av en del tekniska fel från Sävehofs sida och gästerna kunde gå upp i en 2-0-ledning. Halvleken gick sedan i vågor där Sävehofs efterföljande övertag följdes upp av en upphämtning av Helsingborg. När de första 30 minuterna sedan summerades var det Sävehof som var i ledning med 14-12.

Starten av den andra halvan liknade inledningen på den första. OV kunde således komma tillbaka resultatmässigt och kvitterade efter fem minuters spel. Sedan kom det ryck som skulle bli matchavgörande och med tio minuter kvar hade Sävehof gått upp i en femmålsledning. Mot slutet knaprade Helsingborg in en aning och segersiffrorna blev 30-27.
– Vi visste att Helsingborg inte lägger av utan de stretar emot hela tiden och det gör de bra. I kommande matcher har vi en del detaljer där vi ska höja oss, men jag tycker vi gör det bra, sade managern Anders Eliasson efter matchen.

De två poängen för Sävehof gör att laget befäster åttondeplatsen i Handbollsligan. I nästa omgång finns möjlighet att krypa närmare Ystad som ligger en placering ovanför, den matchen spelas fredag 16:e februari.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..