Handboll, Handbollsligan, IK SŠvehof - Ystads IF HF

MATCHRAPPORT YSTADS IF

Herrarna besegrade Ystads IF på bortaplan med 28–25. Nu väntar Malmö i den sista omgången av Handbollsligan.

– Det var en fartfylld match, säger Jonas Larholm.

På söndagseftermiddagen ställdes Sävehof mot Ystads IF. Sexan mot sjuan i tabellen. Men Ystad har och hade ingen chans att gå om Sävehof eftersom de sistnämnda låg ointagliga sju poäng före skånelaget. 

Sävehof fick en drömstart på matchen och redan efter drygt fem minuter ledde de gulsvarta med 6–1. Hemmalaget var inte alls med i matchen och det utnyttjade gästerna skoningslöst med sylvasst kontringsspel. Per Sandström stoppade det mesta bakåt och framåt var Jonas Larholm stundtals briljant. 

Efter den ojämna matchinledningen arbetade sig Ystad tillbaka in i matchen. Sävehof hade lite jobbigare att hitta vägar igenom hemmaförsvaret samtidigt som Anders Persson började rädda i målet. Men när domarna blåste för halvtid var det fortsatt Sävehof-ledning – 15–12.

– Vi kunde haft några bollar upp till. Men vi gör det helt okej och Per (Sandström) är bra i målet, säger Larholm.

Om Sävehof fick en drömstart på den första halvleken var det ombytta roller i början av den andra – Ystad kvitterade nästan omgående. Men Sävehof föll absolut inte ihop utan hittade ny energi i matchen och tog snabbt tillbaka ledningen. Bortalaget hade en tremålsledning när det återstod en knapp kvart och när William Bogojevic satte 25–21 med sju minuter kvar, var matchen avgjord. Slutresultatet skrevs till 25–28 och efter matchen ville Larholm hylla de yngre spelarna.

– Jag tycker Jonathan (Edvardsson) och William (Bogojevic) visar att de pallar för trycket när det bränner till.

Nu väntar en avslutande match mot Malmö i Partille Arena innan det är dags för slutspel. Biljett till Malmö-matchen köper du här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..