Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - VŠsterŒsIrsta

MATCHRAPPORT VÄSTERÅSIRSTA

Damerna tog sin tredje raka seger när man motade tillbaka VästeråsIrsta med 30–23. Återigen var det en bra andra halvlek som la grunden till två poäng.

– Vi pratade ihop oss i halvtid och fick ordning mellan två- och treorna i försvaret, säger sexmålsskytten Olivia Mellegård.

Efter två raka segrar väntade VästeråsIrsta hemma i Partille Arena. I tidigare möte lagen emellan var det VästeråsIrsta som drog det längsta strået. Mycket på grund av framtidslöftet Hannah Flodman som bjöd på ett mäktigt skytte och stod för hela sju mål när Sävehof föll med 22–25.

I onsdagens match var det Sävehof som inledde bäst och tog en tidig tremåls-ledning. Den skulle dock bli kortvarig då VästeråsIrsta snabbt åt sig tillbaka in i matchen och fick Sävehofs tränare Henrik Signell att ta  en tidig timeout. Det hjälpte föga för anfallsspelet därefter var slarvigt och det gjordes flertalet tekniska fel, samtidigt som ett bra målvaktsspel från Irma Schjött i bortakassen gjorde att halvtidssiffrorna skrevs till 12–13.

– Båda lagen krigar och vi har lite problem i försvaret, säger Olivia Mellegård.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade – lika jämn och tät. Sin vana trogen tog Sävehof över spelet i sinom tid. Ledningen växte sig allt större och när man gick upp till 26–21 med knappa tio minuter kvar var segern så gott som klar. Slutsiffrorna skrevs till 30–23 och Mellegård är så klart nöjd med lagets andra halvlek.

– Vi pratade ihop oss i halvtid och fick ordning mellan två- och treorna i försvaret. Sen är vi mer aggressiva och på det i andra halvlek också.

Hur skönt är det att vara tillbaka i vinnarspåret igen?

– Klart det är skönt men det har ju inte varit någon depression direkt. Vi har hittat lösningar på problemen och nu gäller det att vi inte slappnar av utan bara kör vidare, säger Olivia Mellegård.

Nästa match är på söndag hemma mot Oldenburg i EHF-cupen och där går laget för sin andra seger mot den tyska ligasjuan. Biljetter köper ni här.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..