Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - VŠsterŒsIrsta

MATCHRAPPORT VÄSTERÅSIRSTA

Damerna förlorade mot VästeråsIrsta med 30–32. Nu väntar landslagsuppehåll.

– Tjejerna får en veckas ledighet sen drar vi igång igen nästa torsdag, säger tränare Henrik Signell.

Efter en snöplig förlust mot Skövde hemma i Partille Arena i lördags åkte Sävehof för att möta tabellsjuan VästeråsIrsta på bortaplan. Gulsvart hade inför kvällens möte tagit tio poäng vilket gav en femteplacering i tabellen. 

Sävehof började matchen bra i Bombardier Arena. Med beslutsamt anfallsspel höll man i taktpinnen och ledde med 7–5 efter drygt sju minuter. Därefter började det gå utför. Henrik Signells lag fick inte riktigt grepp om sina motståndare och hade stora problem i försvarsleden. När halvtidsvisslan ljöd hade vi hemmaledning med 19–15.

– Vi är riktigt dåliga bakåt. Vi har tränat mycket anfallsspel sedan Skövdematchen och där gör vi det bra. Men i andra ändan glömmer vi av vad handboll handlar om, säger Signell.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Hemmalaget styrde på planen och Sävehof kom aldrig riktigt nära. Med landslagsspelarna Emma Fernis och Olivia Mellegård på frånvarolistan matchades spelare som Linnea Pettersson, Ida Odén och Amelia Lundbäck hårt vilket gjorde att tröttheten gjorde sig påmind i den andra halvleken. Med fem minuter kvar att spela hade VästeråsIrsta en ledning med fem bollar. Sävehof gjorde en stark avslutning men föll till slut med 30–32.

– Vi fick allt bättre kläm på det och kryper närmare men det kom lite för sent. Vi har några spelare borta som gör truppen tunnare än vanligt.

Vad väntar nu framöver?

– Tjejerna får en veckas ledighet sen drar vi igång igen nästa torsdag. Känns surt att gå till VM-uppehåll med tre raka förluster men det kommer ta tid att bygga detta laget och det kommer bli bättre, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..