Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Kristianstad

MATCHRAPPORT SKURU

Damerna besegrade Skuru på bortaplan med 30–24. Detta efter en stabil laginsats.

– Gott att vinna. Det brukar var jämnt här uppe, säger tränare Henrik Signell.

Det väntade toppmöte i SHE när Sävehof åkte upp till Nacka för att möta Skuru – de senaste årens duellant i Sverige. Sävehof var fortsatt utan bland andra Julia Eriksson och Loui Sand som har skadebekymmer.

Men den hårt matchade truppen inledde piggt. Det gjorde även Skuru vilket ledde till att tempot var väldigt högt inledningsvis och de tekniska felen kom därefter. Efter knappa 15 minuter valde Henrik Signell att ta timeout vid ställningen 7–7. Han roterade också i laget. In kom Rikke Jensen och Linnea Pettersson i stället för Jamina Roberts och Elin Hallagård.

– Vi ville jobba med ett mer specifikt skyttehot och de (Jensen och Pettersson) fick ihop det bra. När Skuru lyfte på Rikke så gav det mer yta för Linnea som hon tog tillvara på bra.

Linnea Pettersson spelade bestämt och hoppade upp och dundrade in mål från nio meter. När första halvlek var över hade hon gjort hela fem mål. Sävehof ledde i paus med 15–12.

Den andra halvleken inleddes något trevande från Sävehofs sida. Skuru var mer på hugget och bortalaget hade svårt att hitta in bakom Hanna Daglund i hemmakassen. Men Sävehof tog sig i kragen och fick igång målfabrikationen igen samtidigt som Skuru inte riktigt fick anfallsspelet att kugga i. 

Med cirka tio minuter kvar ledde Sävehof med sex bollar och det blev för mycket för Skuru – även om de kämpade sig närmare och satte lite nerv i matchen. Men när Johanna Bundsen räddade ett friläge vid ställningen 22–24 och Jamina Roberts gjorde ledningen än större i det efterföljande anfallet, blev det en rejäl uppförsbacke för Skuru. En backe man inte kom upp för. Sävehof vann med 30–24.

– Jag tycker vi är stabila och gör en bra insats totalt.

Hur är det att möta Skuru?

– Det brukar vara rätt så jämnt här uppe så det var gott att vinna. Matchen stod väl aldrig och vägde någon gång egentligen men Skuru gör en bra match.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan damerna tar emot Heid i Partille Arena – biljett köper du här. Och förbundskapten Signell ser fram emot att få träffa det nya ligalandslaget för första gången.

– Det är ju meningen att spelarna som kommer från ligalandslaget ska vara mer förberedda när de förhoppningsvis tar klivet upp till A-landslaget, säger han och fortsätter.

– Sedan är det ett sätt för spelare att känna sig sedda. Det är väl det primära. Men på längre sikt hoppas vi att detta ska utveckla såväl landslaget som SHE.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..