Handboll, SHE, Semifinal 1, SŠvehof - Skuru

MATCHRAPPORT SKURU IK

Damerna vann den första semifinalen mot Skuru. Detta efter att ha stängt igen bakåt i den andra halvleken.

– Härligt att markera att vi är bättre, säger åttamålsskytten Elin Hallagård.

Efter 3–0 i matcher mot sina respektive motstånd i kvartsfinalerna var det dags för den första semifinalen mellan Sävehof och Skuru i Partille Arena. Och spelarna verkade spelsugna. Framförallt såg de ut att ha längtat efter att göra mål för det rasslade till bakom målvakterna i parti och minut åt båda håll.

Henrik Signell hade inför matchen varnat för Skurus snabba spel och det hade Sävehof svårt att kontrollera till en början. Men framåt var det desto bättre. Det var inte bara hemmalaget som hade svårt att ligga rätt i försvaret. Elin Hallagård öste in mål från nio meter och efter den första halvleken hade 28-åringen inkasserat sex mål. Hon fick i slutet av de första 30 minuterna även med sig resten av laget och Sävehof kunde gå till pausvila med ledning 19–14.

– Det var väldigt jämnt och man var ju orolig att det skulle fortsätta vara tajt hela matchen. Men sen drar vi ifrån i början på andra och då kändes det tryggt, säger Hallagård.

Sävehof tog tag i försvarsspelet direkt i den andra halvleken. Johanna Bundsen hade spelat bra även tidigare i matchen men nu fick hon också hjälp av utespelarna vilket gjorde att hemmalaget kunde rusa iväg på resultattavlan. Med en knappt 15 minuter kvar att spela ledde Sävehof med tio bollar och matchen var avgjord. Slutsiffrorna skrevs till 34–22 och nästa semifinal spelas måndagen den 8:e maj i Eriksdalshallen.

– Vi orkar hålla ett högre tempo i hela matchen som de inte gör. De börjar slarva och vi håller fokus och därför drar vi ifrån.

Vad har ni gjort nu mellan kvarts- och semifinal?

– Vi har kollat på väldigt mycket klipp för att möta det de är bra på. Och sedan försöka fortsätta som vi har gjort mot Heid och spela snabb handboll och jag tycker vi får till det bra, säger Elin Hallagård.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..