MATCHRAPPORT SKURU IK

Damerna förlorade den andra semifinalen mot Skuru. Tredje matchen spelas i Partille Arena på lördag.

– De är hetare än oss i dag, säger tränare Henrik Signell.

Efter att Sävehof vunnit den första semifinalen i Partille Arena med 34–22 flyttade serien till Eriksdalshallen inför den andra matchen. Och det var ett revanschsuget Skuru som kom ut för att göra livet surt för de Gulsvarta. Bortalaget hade svårt att hitta igenom Skuruförsvaret och när man väl gjorde det stod Hanna Daglund allt som oftast  i vägen för skotten.

Om första matchen var en målrik historia rakt igenom, var måndagskvällens första 30 minuter desto målsnålare. När domarna blåste för halvtid stod det 10–9 till Skuru och Sävehof behövde höja sig ordentligt för att få en trevlig resa hem till Partille.

– De är jättefysiska i sitt försvarsspel och vi blir statiska vilket gör att det infinner sig en stress, säger Henrik Signell.

Men det var fortsatt grus i maskineriet när den andra halvleken drog igång. Daglund fortsatte storspela i målet och med knappt 40 minuter spelade hade hemmalaget gått upp till en femmålsledning – 15–10. Då kände tränare Henrik Signell sig tvungen att ta timeout – vilket också gav effekt till en början. Avståndet krympte snabbt till två bollar och de gulsvarta hade för tillfället vind i seglen. Men Skuru studsade tillbaka och återtog kommandot i matchen. Med knappt nio minuter kvar var det återigen fem mål som skilde lagen åt – 18–13.

Det var en ledning som Sävehof aldrig hämtade upp. Matchen slutade 23–19 och det står nu 1–1 i matcher. Nästa match spelas i Partille Arena på lördag klockan 15:10. 

– De är hetare än oss i dag. Vi hade pratat om att de skulle vara heta. Ändå känns det inte som vi står upp, säger Henrik Signell.